"Alltså i kursen praktisk blattekunskap, 5 poäng"

(Ett stort gäng sitter vid ett bord och dricker öl. En kvinna 40+ kommer fram till en mörkhyad kille 20+ vid bordet.)
Kvinnan: Ursäkta mig, vill du lyssna på mig ett tag?
Killen: Ja, okej.
Kvinnan (sjunger): Kori kori, jepp jepp (låter som en afrikansk sång).
(Killen ser ut som ett frågetecken.)
Kvinnan: Känner du inte igen den?
Killen: Öh… näe?!
Kvinnan: Fan. Jag har övat och övat men jag kan fortfarande inte se skillnad på er.

La Sombrita, Göteborg

70 thoughts on “"Alltså i kursen praktisk blattekunskap, 5 poäng"

 1. Pelle says:

  OjOj! snacka om livat det blev i luckan.
  Hmm…

  John:

  1)
  Är själv semi-blatte så lider inte så himla mycket av ordet i sig, dock så finns det andra som gör det.

  2) Nej! hinner tyvärr inte läsa så mycket som jag skulle vilja av ”gringo”
  *ironi*

  3) Har sjuukt kul humor

  4) Jaha! Grattis världen.

  Och ”Magnus”
  MEN VA?? Bamba är ju så himla mycket roligare än ”skolbespisningen”
  Men, tycker du inte det så kan du alltid mynta ett eget ord och försöka få halva sverige att använda det..

  Men som John sa…
  ” Nu lägger vi de här evigt idiotiska och alltid lika hysteriskt PK-nödiga klagomålen på alla roliga rubriker åt sidan för alltid”

 2. Alicia says:

  asså, jag fattar inte. försökte hon inte ragga på honom så var det fel person? eller försökte hon sjunga en låt på hans språk?

 3. macke.se says:

  Tror jag aldrig sett så många felstavningar på en sida..
  Det heter en rasist, eller flera rasiater.

 4. Robin Goodfellow says:

  Till ”Jag vet”…

  HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA X”””””””DDDDDDDDDDDDDD

  Till tjuvlyssningen: Den tanten ska jag gifta mig med! Eller… njaaaa

 5. Andreas says:

  Blattekunskap? Vad är det här, Parlamentet på TV4?

  Kom igen, Damon, du skriver rubriker som ofta är roligare än tjuvlyssningarna. Men den här var dålig.

 6. Tom says:

  Fattar inte vad som är roligt och vad som skulle vara rasistiskt. För det första, varför kan vi inte se till det faktum att vår jord är befoklad av olika raser inom människosläktet, alla med olika kvaliteter och nackdelar. Olika raser med olika talanger och genetiska färdigheter, vissa är sämre än andra på områden där andra är bättre. Varför inte se allting som det är istället för att dra alla över en och samma kam. För det andra, ang tjuvlyssningen, varför skulle det vara rastistiskt att tanten inte kunde se skillnad på de svarta männen? ”Vita människor” har ofta svårt att se ”skillnader” hos asiater och asiater säger samma sak om oss. Det är inte rasistiskt, det är att inse faktum. Jag tycker vi ska inför mer rasbiologi i samhället, det skulle främhäva de positiva sidorna i varje enskild ras och vi skulle bli ett effektivare samhälle med rätt man på rätt plats.

 7. tss says:

  Snyggt monument över svenskheten. Jag hade antagligen spöat skiten ur henne. Men sen är jag ju en ondskefull kulturberikare också, och misshandel och våldtäkt är ju som bekant allt som vi sysselsätter oss med.

  När vi inte köar på soc förstås.

 8. Alex says:

  Tom: Med undantag för första meningen i ditt skitsnack kan jag bara inte förstå varför i helvete du skriver det där här, på TJUVLYSSNAT (sic!) av alla ställen!? Det finns inget hopp om människan.
  Jag menar det.

 9. Damon (Tjuvlyssnat.se) says:

  Alex: Tyvärr finns det folk som fortfarande lever på 30-talet. Nu var det inte jag som publicerade denna kommentar, då jag inte vill ha dravel om raslära här, men kanske lika bra att vi låter de vädra sina åsikter och sen bemöter de punkt på punkt.

 10. Linnea says:

  Tom: Det är mycket viktigt att inte bara se hur något ”är”, man måste även försöka se varför detta ”är” och om det måste vara så. Till exempel: I nuläget är det väl egentligen bara vissa afrikanskor (jag ska inte säga vilka länder, för jag har inte så bra koll) som kan bära tunga saker på huvudet, men det har inte att göra med att deras gener ger dem starkare nackar, det beror på att de tränar från de är små, något som till exempel folk födda i Sverige inte övar särskilt mycket på. Om svenskar började bära saker på huvudet, skulle vi också utveckla en hållning och de muskler som krävs för det.

  Det är du som drar alla över en kam, om du säger att olika ”raser” är bra på olika saker bara så där. Hur effektivt skulle det bli om man bara utgick ifrån att folk kunde saker beroende på hur de ser ut? Jag ser ett fullständigt kaos!

 11. gonz says:

  jag vet inte om jag vill se utförligare beskrivningar på somliga lyssningar…somliga är helt omöjliga att försöka förstå och kanske se nån komik i det hela..

 12. Pippisen says:

  Tom: Rasbiologi är en lysande idé! *Ironi*. Det visste redan de gamla nazisterna, vilket sedan kom att ligga till grunden för tortyr, förföljelser och mord på miljontals människor.

 13. Gonzo says:

  Sen när är det rasistiskt att har svårt att se skillnad på folk av annan färg?

  Alla färger har svårt att se skillnad på andra ”folk”. Tror ni alla mörkhyade ser skillnad på alla vita och asiater kanske? Inte bara vita som har det här problemet.

 14. moomoo says:

  tack gonzo, äntligen någon med vett innanför pannbenet.

  galet kul tant annars..

 15. Africom says:

  Jaså, Tom Bombadill dyker upp igen med sina bisarra åsikter…

  Hur som helst, det är väl uppenbart att tanten är en sån där multikulti-tant, som går på afrikansk dans och drömmer om svart svettig hud på en strand i Gambia. De är ofta rätt pinsamma, ja.

 16. Anonym says:

  Tom bjuder här på stor okunskap. Hans inlägg är på gränsens till att kunna anmälas för hets mot folkggrupp. Tyvärr är okunskap och dumhet fortfarande lagligt. Eller som tur är, menar jag.
  Att dela in människor efter deras genetiska egenskaper och på grund av det förvänta sig att de besitter vissa specifika beteenden och särdrag är rasism. Att, som kvinnan i tjuvlyssningen, förvänta sig att mannen ska kunna en viss afrikansk låt bara för att han ”är afrikan” är rasism: ”rytmen i blodet” och allt det där. Det är positiv rasism , eller exotism, och det är lika illa som negativ rasism.
  MÄnniskor, lär er skilja på kultur och ras.
  Kultur är hur man växt upp, ras är: ingenting.
  Kultur förändras, ras är: ingenting.

 17. Karin says:

  Skitkul!!! Hakuna matata rafiki!

 18. Toff says:

  Haha, shit vad kul… Hon måste ju ha tränat in en nationalsång från typ mali och så hoppades hon att han kom därifrån? =D

 19. Ashandarei says:

  Rubriken och platsen detta hördes på höjde ju historien till ca 7 gånger så bra.

 20. Bearmaniac says:

  Till Gonzo och andra: Det har inte med ras att göra att man har svårt att se skillnad på folk från andra delar av världen. Min mamma är väldigt vit, och bor sedan fyra år i Kenya – hon har nu vant sig vid att se skillnad på olika svarta. Närapå på bekostnad av att kunna skilja vita från varandra som vi är vana vid här i Sverige.

  Apropå rasbiologi, att hävda att det inte är nån skillnad raserna emellan är lika korkat som att hävda att man borde återinföra rasbiologi på schemat. Det är inte ENBART slump att de flesta löpgrenar domineras av svarta människor, för att bara ta ett exempel. Likheterna är dock överväldigande fler än skilnaderna raserna emellan, så varför bekymra sig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *