"Älskling, jag ska bara ut och rasta humlan!"

Tjej 20+ : Har du hört vad man kan göra för rolig grej med humlor?
Kille 25+: Nej vaddå?
Tjej 20+: Ja, om man fångar två stycken och stoppar in dem i frysen somnar de för att de tror att det är vinter. Sen efter en liten stund så plockar man ut dem och knyter snabbt två stycken snören runt magen på humlorna, det måste vara långa snören. Efter en liten stund så vaknar de upp och då flyger de omkring jätteroligt i två snören som man håller i handen.
Kille 25+: Men det var ju smidigt om man vill ha billiga djur.
Tjej 20+: Jag vet, det är roligt, testa ska du få se själv.

Kontor, Centrala Kalmar

0 thoughts on “"Älskling, jag ska bara ut och rasta humlan!"

 1. Jo Lang says:

  Men kan ni ingen biologi människor!? Humlor i frysen går ner i koma precis på samma sätt som när det blir minusgrader på hösten. Humlor går i idé precis som björnar under vintern. Att sen knyta en bit sytråd runt dem är inte värre än att sätta koppel på en hund eller grimma på en häst.

  Men kuslig tjuvlyssning för vi diskuterade exakt samma sak på kontoret i Stockholm i veckan…

 2. Sophia says:

  Nej precis, för humlor är ju liksom hundar och hästar vana vid att ha koppel respektive grimma på sig.

 3. Anonym says:

  Okej, alla köttätare här, för jag antar att, så många som har ropat ”djurplågeri”, åtminstone nårga av er är köttätare. Har ni husdjur? Hund i koppel, fågel i bur?
  Alltså, man debatterar om fiskar och skaldjur känner smärta, så som vi gör. Humlor? Kom igen, lite konsekvens, tack.

 4. Elin says:

  Hahahaa, ujuj. Stackars små djur.
  Och till alla som kritiserar: Snälla. Detta är bara en kul idé med tjuvlyssningar. Man behöver ju inte tracka en massa. Helt onödigt!

 5. Jenny says:

  Mycket skumt som händer i denna värld får jag säga…
  Många konstiga sammanträffanden också.

 6. Jonas says:

  Jag skiter fullständigt i om det är djurplågeri men det var plågsamt tråkigt att läsa i alla fall.

 7. Fia says:

  vadå djurplågeri? sen när är humlor djur? enligt min åsikt är de små kryyyp ;)

 8. luddde says:

  Jag har faktiskt prövat detta, jag tyckte det var välldigt roande, dom första 30 min.. :P men som sakt det är värt att testa =)

 9. Damon (Tjuvlyssnat.se) says:

  Signaturen R hade bifogat denna länk i en kommentar. Jag lägger upp den på nytt så att den får uppmärksamhet. Filmversionen av tricket =)


 10. Blärp says:

  Alla som gnöler om ”djurplågeri”..

  WHÄÄ, WHÄÄ! Moralpaniken håller Sverige i ett järngrepp. Det är insekter! Ni dödar säkert hundratals per dygn utan att ni vet om det.

  Kan ni verkligen leva med den vetskapen? Borde ni inte stänga in er i en källare och gråta ett par år? Gör det, så slipper vi er.

  Det roliga i den här tjuvlyssningen är ”dom tror det är vinter” :D Som om humlornas metabolism kan ställa om från +25 till -18 på nån minut. Lägg vad som helst i frysen och det ”somnar” tids nog.

 11. Håkan says:

  Suveränt trix! Perfekt om man vill ha ett husdjur i koppel, men inte orkar med de svarta påsarna…

 12. Samuel says:

  Går det snabbare om man lägger dem i mikron när snöret är på plats? ;)

 13. geting says:

  Humlor är satans djur. De borde dödas! Det finns inget djur som är så elakt som humlan.

 14. ceecee says:

  jag tänkte faktiskt på onani när jag såg rubriken först. :P

  sen så vore det kanske roligare om man knöt de två humlorna på samma snöre, så de inte kan komma bort från varandra.

 15. Bee says:

  Kul tjuvlyssning tyckte jag!

 16. matt says:

  hehe gjorde detta när solen var som varmast i sommras.

  Jag märkte att det inte så bra att värma upp humlor o getingar med tändare.. dem verkar vilja ha solvärme.

  Men iallfall det ser riktigt roligt ut :)

  Testade 3 olika sorters getingar(olika stora),getingar var lättare att väcka.. 2 av dem orkade inte riktigt vakna och vi blev tvugna att avliva dem.

  En hummla .. som halvsov hela tiden och blev tvungen att avliva den.

  En broms som vi råka frysa ihjäl.

  Var bara 1 geting vi fick liv i.

 17. Milla says:

  DJURPLÅGERI!!

 18. per says:

  Blärp: moraliskt är det skillnad mellan att skada djur eller insekter för sitt eget nöjes skull och att göra det oavsiktligt. Tycker du att det är ok att skära av vingarna på humlor också? Eller lägga myror i syra? Är det ok att hugga av huvudet på kossor bara för att man tycker att det är kul? Varför inte? Du har förmodligen haft ihjäl en jävla massa redan ändå.

  Det är inte fråga om någon ”svensk moralpanik”, bara en fundamentalt sund moralisk hållning. Folk som du är obehagliga som fan.

 19. Blärp says:

  per: Jag, till skillnad från dig verkar det som, drar en ganska skarp linje mellan insekter och däggdjur. Varje gång du sätter dig i en bil kommer du tämligen ofrånkompligen orsaka den tragiska döden av ett flertal insekter. Det vet du, eller hur? Ändå är jag 100% säker på att du fullständigt skiter i det. Hyckleri min vän.

  Nej jag har personligen inte haft ihjäl några kossor, det lämnar jag åt professnionella, då jag hoppas du syftar på att jag äter kött. Skada djur för att det är kul är sjukt, men insekter är inte djur.

 20. Will says:

  Humlor är dessutom fridlysta.

 21. Bobby! says:

  Djurskyddsmyndigheten gjorde det väldigt klart att fiskar känner smärta och att man därför inte bör agna med dem, men att det gick alldeles utmärkt med maskar och insekter. Ergo: sätt koppel på humlorna! :D

 22. per says:

  Blärp, läste du ens mitt inlägg? Den väsentliga moraliska skillnaden ligger i avsiktligheten. Alla etiska omdömen behöver inte grundas på konsekventialism. När man kör bil gör man det oftast för att man vill åka någonstans, inte för att man vill köra ihjäl insekter. Men om man för all del körde bil därför, ja, då skulle jag tycka att det var fel.

  Dessutom svarade du aldrig på frågan: skulle det vara ok att släppa ner myror i syra eller rycka av vingar på humlor för sitt nöjes skull? Det är din position som är inkonsekvent, inte min.

 23. Daniel says:

  Jag e fortfarande kär i dej sen de där frågorna sofie haha.. =D …säg att du e singel o göteborgare nu då.. lol

 24. Daisy says:

  Hahahahaha!

 25. Blärp says:

  per:

  Den dag min avkomma skänker glädje åt världen kommer jag inte direkt uppmana han eller hon att göra såna saker, och jag själv går inte runt och hoppar på skalbaggar för att jag tycker det är kul (vilket jag inte gör).

  Däremot fördömer jag inte dom som gör det, likaså skulle jag inte skälla ut mina barn. Uppenbarligen leder den mänskligan nyfikenheten till att barn i alla tider har experimenterat med insekter, utan att ägna en tanke värd namnet åt insekten. Utan att överdriva vågar jag påstå att så gott som alla har någon gång i sin barndom gjort något liknande, och inte är världen befolkad av galningar bara för det? Det är antagligen en fas i uppväxten som går över. Om det däremot spårar ur skulle jag ju ta tag i det. Ålder eller ej, ungjävlar som sätter eld på katter och skär boskap i genetalier förtjänar fängelsestraff.

  Ja, jag drar en skarp etisk linje mellan insekter och djur, och det står jag för.

 26. sofia says:

  Varför just TVÅ humlor och inte EN eller TRE?

 27. Tjejen says:

  Men vad fan, folk tar allt så seriöst här, för det första, vem har sagt att allt måste vara ”jättekul”? För det andra, jag är djurrättsaktivist, äter inte kött m.m, men jag börjar ändå inte spy när jag läser det, men vissa köttätare är såå sura på det här humletricket. Det finns något som heter humor, om ni nu tycker att det verkar hemskt med ballongidén, och dessutom, jag är säker på att majoriteten som sa ”djurplågeri”, inte alls tänker på att kaniner har fått lida för att de skulle kunna få tvätta håret med head & shoulders… Så, ni som tyckte att det lät hemskt, kila genast iväg till bodyshop och shoppa lite sjyst schampoo!

 28. Alex says:

  Förvånande att ingen har nämt välta-sovande-kor-tricket som är det överlägset roligaste man kan göra med djur. Dessutom är det rätt harmlöst också eftersom en kossa tål att ramla utan bekymmer..

 29. Tiny says:

  Blärp,
  Hur kan du dra en skarp linje (en etisk linje???) mellan insekter och djur? Hur definierar du djur då? ”Allt som lever och rör på sig UTOM insekter”, eller? Hur skarpa eller suddiga linjer drar du kring kräftdjur då? eller spindlar? Är t.ex. sjöstjärnor mer djur än insekter är?

  Kan jag också skapa sådana här definitioner. Så jag kan bestämma att du inte är en människa utan någotannat och därmed kan vi stoppa dig i frysen och se hur lång tid det tar innan du somnar in?

  Varför måste du skarva så mycket förresten? Ingen dödar hundratalet insekter varje dag (möjligtvis undantaget yrkestrafik och skadedjursbekämpare kanske), eller tänker du på typ sängkvalster? Tror du att du mosar dem när du vänder dig i sängen då eller? (kvalster är f.ö. spindeldjur och inte insekter).

  Alla har definitivt inte plågat djur i sin barndom även om du gjort det.

  Personligen är jag dessutom en sådan mes att jag tycker synd om en insekt som mosas mot vindrutan på min bil.

 30. Blärp says:

  Tiny: Jag ser inte vad dina argument riktigt siktar på. För det första, har du någonin kört bil, särskilt på kvällen? Om så är fallet måste du vara bekant med det faktum att man på en sträcka på ett par mil kan mosa (utan att överdriva minsta lilla) tusentals flygfän som dras till billyktorna. Jag sa aldrig att det handlade om medvetna nu-trampar-jag-på-en-skalbagge grejer.

  Vidare, om du hugger benet av mig växer det inte fram en ny Blärp (vilket är synd), något som jag tycker avslutar dina gräsrotsargument om djurklassificeringar.

 31. Nataliano says:

  Det roliga (djurplågeriet är inte roligt i sig) är att fundera på HUR hon, eller den som berättade detta för henne överhuvudtaget kom på idéen.

  Från början var det väl tänkt som ”något att lägga i drinken/i väskan/i sminkväskan..”

 32. Dr. Dolittle says:

  Detta, mina damer och herrar, är inget annat än insektsplågeri! :-/ Den där tjejens sadistiska läggning kanske tar sig andra uttryck där hon plågar djur som t ex kaniner och människor. Hon behöver hjälp från en adekvat utbildad psykolog!

 33. gsus says:

  ”Den här kan man göra med fiskmåsar med.”…

  Men ska man frysa ner brödbitarna eller måsarna först i den här varianten?

  Och apropå ”Välkommen till Tjuvlyssnat!
  Bloggen där vi publicerar intressanta, roliga, och galna samtal som vi hört runtom i Sverige.” Betyder inte det att lyssningarna ska vara intressanta, roliga och galna. Om det räckte att uppfylla ett kriterium hade det stått ”eller”? Fast nu kvalade ju denna in på alla punkterna iaf.

 34. Helgeson says:

  Våldsamt läsvärd debatt, jag håller med Blärp. Det är helt ok att ta avstånd från det man själv bedömmer som djurplågeri, men varför ska man gnälla på andra?

  Men jag måste säga att det roligaste i denna lyssning är att man av någon anledning ska ha TVÅ humlor.. Vad är det för mening om man ändå ska ha de i två olika snören? Då kan man väl lika väl ha 3,7 eller 13 humlor? Eller är det så att det blir roligare ju fler humlor man har?.. Jag är förbryllad..

 35. FLA says:

  Är det inte risk att humlan sticker den person som håller i snöret? Om jag skulle prova detta så skulle jag nog göra det på en insekt utan gadd…

 36. martina says:

  en mildare version av nilecitys Marcus – ”jaaa… såååga liiisen.” och aceton-hamstern :P

 37. Tjej ~14 says:

  Men det var då som fan. Djurplågeri? Äh! Det handlar om nåt flygfä som ändå skulle dö om nåt år.

  Hur långt tänker ni gå? Ni tycker kanske synd om kvalstret i era sängar också? Eller om bakterierna i era munnar? Snälla nån! Att ni ens orkar bråka om detta när det finns så mycket värre saker!?

 38. anonym says:

  Människan är ändå den art som skapar mest oreda på vår planet. Det skulle kunna vara ett argument som till att varför människan är den lägst stående varelsen på jorden. Om då man skulle skilja på olika varelsers värde (vilket inte jag gör) så vore det kanske minst omoraliskt att tortera och döda människor i jämförelse till andra djur såsom humlor, älgar, kor e.t.c.

 39. julia says:

  det är skitkul. jag har gjort det :P

 40. Jonathan says:

  Till alla som klagar på djurplågeri, det är nog bättre att en geting/humla förgyller ett barns dag, än att de lever några dagar och sedan dör, utan att påverka världen. De har inget medvetande, utan lyder bara instinkter, så de känner inte heller smärta, eller ilska över att hållar i koppel (till skillnad från t ex hundar). Angående att humlor är fridlysta så är det bara en humleart som är det, och den är listad som försvunnen (=inte många/ ingen lär fångas och dödas av detta experiment)

 41. Jesper says:

  Jag kan fortfarande inte göra kopplingen mellan INSEKTER och alla påståenden om DJURplågeri.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *