Att sätta någon på plats

Buss 206, Lidingö

Bussen är fullproppad med folk som står i gången och en välklädd man ~25, med backslick sitter ner, med sin portfölj på sätet bredvid. Flera personer på bussen tittar på honom i försök att få honom att plocka upp portföljen i knät och hoppa in så någon annan kan sätta sig. En man ~20 står och tittar på mannen en lång stund tills den sittande mannen tittar upp undrandes.
Man ~20: Bry dig inte om mig, jag står bara och försöker lista ut vad du har i portföljen som är så pass viktigt att den behöver en egen plats. Inte är det hyfs i alla fall.
Den sittande mannen blir röd i ansiktet och hoppar in ett steg med portföljen i knät samtidigt som en kvinna sätter sig på den nu lediga platsen.

Cred: Fredrik

0 thoughts on “Att sätta någon på plats

 1. Martin says:

  #90: Japp, det är inte bättre där, jag blev helt chockad när jag flyttade till Stockholm för folk var mycket trevligare än jag förväntat mig av alla skräckhistorier man hör om otrevliga Stockholm.

  Jag vill faktiskt hävda att folk generellt sett är trevligare här än de var i Göteborg (jag har bott där också ja)

  Men men, jag trivs i båda städerna och de har båda sina för och nackdelar. Men som sagt, att komma med någon slags propaganda om ”goa glada göterborgare” är bara löjligt.

 2. Q says:

  Vilken hjälte! ;)

 3. Jojje says:

  typiskt sthlm. Här (Gbg) har vi varken problem med främlingar eller hyfs och sunt förnuft…

 4. valle says:

  RE: Orka kommentar #5
  Håller helt med. Att ge folk ”onda ögat” istället för att säga: ”Ursäkta mig men skulle du kunna ta bort väskan så jag får sitta?”.
  Hur svårt är det? Det är det mest störande med detta.

 5. ankakanka says:

  Jobbigt med präktiga människor.

 6. Sara says:

  Call me crazy men portföljkillen kanske var inne i sin egna värld och inte tänkte på att han-GOD forbid-tog upp en plats på bussen med sin väska?
  Det är såna människorsom den där 20åringen (aka bitter 85åring) som fick mig att leta efter andra länder att bo i. Aldrig att jag låter mina framtida barn växa upp bland och anamma den här mentaliteten

 7. Miss Sunshine says:

  Åhhhh, man vill ju bara typ kyssa honom, tänk om alla vågde vara lika raka som den killen!

 8. clara says:

  det här är så typiskt svenskt! jag avskyt sånt där! varför kan man inte bara säga ”ursäkta, skulle du kunna flytta på portföljen så jag kan få sitta?” det är så mycket enklare än att bara stå och vänta på att någon ska säga något otrevligt. usch!

 9. Alexandra says:

  om man ser att en person tar upp flera säten varför säger man inget då? det är väl fan så mycket enklare att säga ”ursäkta, kan du flytta in?” än att stå och glo och undra varför personen i fråga inte flyttar in av sig själv. alla som bara står och glor är lika tröga som dom som tar upp plats.

 10. murveldjuret says:

  jag har alltid väskan på sätet brevid, är det nån som vill sitta flyttar jag ju självklart på den. ”konstiga” blickar brukar jag bara stirra ut, vad är det med folk att inte våga fråga om det är ledigt, det är ju inte så att jag kommer slå ner någon bara för att dem vill sitta brevid mig.
  Och väskan har jag bara som en aktiv protest mot att alla i sthlm ska vara så jävla rädda för varann hela tiden…

 11. pissenisse says:

  Påminner mig om när jag skulle åka buss en gång. Bussen var tom och jag hade ingen väska med mig. Hur fan skulle jag göra då? Jag fick stå hela vägen…

 12. Lina says:

  gud vad typiskt svenskt att inte säga åt honom utan stå och glo och hata honom (när han kanske inte ens insett att bussen blivit full och därför inte flyttat på väskan) och såå typiskt svenskt att inte vilja ha någon sittandes bredvid sig

  #6 Zeleste: snälla publicera det där på tjuvlyssnat!!!! Det var det bästa jag hört på länge

 13. Jennifer says:

  Håller med att man bör ta upp väskan i knät då det är mkt folk på bussen, men jag förstår inte varför folk har så svårt att säga ”ursäkta, kan du vara snäll och flytta på väskan?” Talfobi kanske?
  Ungefär som att folk som knuffar till en på gatan inte säger Förlåt eller Ursäkta utan bara eventuellt ett ”oj”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *