Bakom varje framgångsrik shoppare går en man med en vagn potatis

ICA-butik, Uppsala

En dam ~70 väntar medan kassörskan, en kvinna ~25, scannar in hennes varor. Plötsligt pekar damen på displayen där priset nu är över 5000 kronor.
Damen (upprört): Men kära vän, så där mycket får det inte kosta.
Kassörskan (tittar upp på displayen): Va? Oj, ja… Det måste vara något fel.
Damen: Så mycket har jag faktiskt inte köpt! Jag tänker inte betala så mycket.
Kassörskan nickar nervöst, medan hon går igenom vad hon har scannat in.
Kassörskan: Nej, det är något som inte stämmer. Här är felet… Jag råkade trycka in att du har köpt ett halvt ton potatis.
Damen (barskt): Jaha.
Kassörskan (hämtar snabbt potatispåsen och väger den igen): Två kilo var det bara.
Damen (vänligare): Två kilo, ja. Jag tänkte väl att jag inte är så senil att jag köper ett halvt ton potatis.
Kassörskan (lugn igen): Nej, det var bara jag som tryckte fel.
Damen (funderar tyst medan kassörskan korrigerar priset och utbrister sen): Ska jag köpa så mycket potatis måste jag ju faktiskt ta gubben med mig!

68 thoughts on “Bakom varje framgångsrik shoppare går en man med en vagn potatis

 1. zete says:

  den här är riktigt rolig!….söt dam som försöker skoja till det hela på slutet, för att släta över flickans misstag….hoppas att kassörskan uppfattade och uppskattade det

 2. Raketforskarkillen says:

  Skön tant.

  #18 Åsa har nog PMS
  ”man usch vad jag HATAR gamla kärringhelveten som inte kan bjuda på lite humor.”

 3. mats says:

  Mycket ”plugg” blir det.
  Janssons frestelse för ett mindre land på gång?

 4. Johan says:

  rx: Du hann före mig.. med lite andra potatisstorlekar fick jag det till 10^52 potatisar, känns fel att vara mer exakt än så i ett sådant spörsmål. Sedan till gräddfrågan… kan vi anta att man får 1 liter mos av 10 potatisar (för att fortsätta på tiopotensspåret)? I så fall blir det 10^48 kubikmeter mos. Hur mycket grädde vill man då ha till sitt mos? Själv skulle jag nog inte ha mer än en tiondel grädde, det blir så fett annars. Så 10^47 kubikmeter grädde går det åt. Som 10^41 av världens största oljetankers, eller 10^20 solvolymer.

 5. L says:

  jag måste säga att konversationen i kommentarerna här är det roligaste jag läst på länge… jag har skrattat hela vägen hit ner. :D

 6. maria, says:

  hahahahh
  best ever,

 7. Jesper says:

  43: Avokadoer.

 8. idapida says:

  43: Avokadosingar? Avokadosar? Avokadingar?

 9. Corundum says:

  Maxburgaren, rx och Johan: Ursäkta, men hur hungriga är ni egentligen? Nå, min spontana tanke blir förstås: Hur många köttbullar måste man rulla för att matcha det moset? Och om man la alla de köttbullarna på rad, skulle man då göra ett köttbullsled långt nog för att nå Andromeda?

  Idapida, Jesper och de andra: Advokater heter det.

  All humor som innehåller potatis är roligt! :D

  /Corundum

 10. Sara says:

  Förstår inte hur hon lyckades slå in 500 kg potatis? Man slår ju inte in vikten manuellt (antar att den här Ica-butiken har en våg som alla andra)?!

 11. Bugg says:

  Här läser man en lång jävla tjyvlyssning och tror att snart kommer poängen men sen så är det bara prutt. Tråkigt som fan, okej att säga för en tant som inte vet bättre men inte okej att publicera, läsa eller vara så jävla meningslös människa att man kommentarar det att det skulle var skönt. Prutt igen fan.

 12. MM says:

  öö kalrta bästa tjuvlyssningen i år!

 13. SvarteMan says:

  Hehehe, ett halvt ton?! Kul.

 14. Anna says:

  Hahahaha! Störtskön tjuvlyssning! Där jag jobbar händer det ibland att jag slår in osunda mängder plastkassar, tex 645101 stycken à 1 krona styck. Jag har alltid lika svårt att låta bli att fnissa över det orimliga i att någon skulle vilja köpa så många påsar, men kunderna brukar sällan se det roliga. Hur som helst, kul kassörska och kul tant!

 15. Emma says:

  På tal om osunda mängder så har jag ett exempel där de faktiskt var riktiga. Coop i Halmstad la ner sin byggavdelning förra vintern och hade 75% rabatt på allt. Det hände alltså att folk köpte tex. 500 brädor eller otroliga mängder kakelplattor och dylikt. Det hände mer än en gång att datorerna krashade pga detta. Inte nog med att alla varor först skulle läggas in, sedan skulle det dras en rabatt på varje enskild vara också. Det slutade med att vi satt med miniräknare om det gällde mer än 100 artiklar.

 16. frida says:

  haha.. den är underbar. !! :)

 17. milk says:

  #60 sara: nej precis, fruktansvärt ansträngande om hon är tvungen att väga varje vara- sedan knappa in plu – sedan knappa in vikten. det här låter knäppt.

 18. Hannes Furia GARVAR ihjäl says:

  KUK! (penis) näe men oallvarligt skrattat, jag skriver jävligt o-ofta kommentarer på hära men… fan… jag skrattade så jääävla mycket åt alla svinroliga jävla uträkningar, 45 advokatisåsisar och fan å hans moster, så jag kommer bokmärka hela jävla den här lilla kommentar-sidan :D roligare än själva lyssningen.

  blev nog precis lite hög bara av å skratta såhär underbart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *