Bil eller ambulans, vilket som nu kommer först

Pågatåget Höör – Malmö

Man ~50 kliver ombord, plockar fram mobiltelefonen och knappar in ett nummer.
Mannen (i telefonen): Ja hej, ni bärgade en bil åt mig igår. En Saab 9-3.
Tystnad.
Mannen: Den gick lite knackigt, det kan bero på att den som kört den tankat bensin istället för diesel.
Tystnad.
Mannen: Ja, och nu är det så att det är min svågers bil och han kommer hem från Mallorca ikväll så jag undrar om ni kan ge bilen lite förtur.

23 thoughts on “Bil eller ambulans, vilket som nu kommer först

 1. Mattias II says:

  Hahaha, det blir transplantation på den patienten

 2. Albert says:

  Hahaha, härlig historia och rubrik!

 3. mia says:

  *haha* Oj… Pinsamt! (Antar att det var han som tankat fel.)

 4. ankakanka says:

  ooouuups!!! Undrar om han hade tillstånd att köra bilen?

 5. annish says:

  haha, det har jag också gjort! tankade en diesel-bil fulltankad med 95 o körde tills den stannade. som tur var kollapsade den vid centralstationen i sthlm så vi kunde rulla in den på parkeringen, det var såklart röda dagar o allt var stängt så vi försökte slanga ur bensinen vilket gick sådär… svalde bensin o var rätt yr när polisen kom o frågade vad vi höll på med. pinsamt.

 6. Ubbelubb says:

  Det är inte tanken som räknas utan vad som är i den.

 7. Zachary says:

  Haha, stackarn! Undra hur det gick…

 8. Mattias II says:

  Zachary: Han kan vara tacksam om han kommer undan med total topplocksrenovering, byte av tank, bränslerör och insprutning… ’kan ni fixa det till ikväll’? :P

 9. jurg says:

  mattias: ja precis. bli ju till å byta hela klosskolven asså. å axelskruven lär ju va körd, så den e bara å kasta såklart, så de går ju på nåra tusen då. å sen är väl klapplocksröret väck va, blir ju nåra tusen till. de går ju å fixa va, men de lär ju ta nåra månader, om man inte kör en elefantvändning på’n, då blir den klar imorgon mellan 8 och 18. men de kostar förstås nåra tusen…

 10. Ellinor says:

  Det är de här tjuvlyssningarna man längtar efter! Folk som gör misstag, och delvis erkänner, är såååå kul! Men, det kan bero på att jag är väldigt skadeglad…

 11. Happymealungen says:

  Ambulansen: FÖRST!

 12. Slobban says:

  Jurg: Om man nu är så teknikrudis att man tankar diesel i en bensinbil skulle man nog kunna dra en sådan vals för bilägaren och han hade bara nickat: Do it!

  Fast det Mattias beskrev är ungefär vad som behöver bytas.

 13. Slobban says:

  Korrigering: Bensin i en dieselbil.

 14. rix says:

  #10 Hitta du på allt det nu eller? :p Spikningar i motorn kan om man har otur leda till motorhaveri, dvs inget man fixar på några timmar.

 15. PiaS says:

  Rix, the Jurg hittar inte på. Inte för 5 öre… Han är en av de mest seriösa kommentatorerna här på sajten faktiskt. Avgudad av många för hans rättframma och eftertänkta svar.

 16. 08 says:

  Fy f*n va kul! =))))))) Skrattade högt åt Annish kommentar också! Skulle velat se den scenen…
  Vet en tjej som tankade bensin i sin killes dieselbil; hon upptäckte det redan på macken men eftersom hon var så nervös för att han skulle bli arg så valde hon att starta och köra tills det tog stopp. Då blev han ju inte ett dugg arg… ;-)
  Stabben gjorde en liknande grej fast det var från reservdunken så det var kanske inte lika lätt att ha koll på vilken typ av bränsle det var i dunken. Den gången var det diesel i en bensinbil och det skumma med den saken var att motorn VÄGRADE stanna! Den gick helt enkelt inte att kupera med annat än att plocka bort ena polen på batteriet…

 17. annish says:

  tänkte bara upplysa att när jag väl fått iväg bilen till en verkstad så tog det bara ett dygn innan den var klar igen, dom blåste ren hela tanken o motorn o bytte nåt filter. det gick på drygt 2000 o mycket slit för att hämta killen på arlanda =)

 18. anon says:

  Hm, om han har riktig otur har kolvar och cylindrar gått lite illa åt också, billig historia. :D

  Själv råkade man tanka diesel i en moped för ett antal år sedan. Den startade och gick så länge man choke:ade, var bara att slanga ur dieseln och hälla i bensin och låta den stå och gå en stund för att rena systemet.

 19. heltsonika says:

  Hur hörde tjuvlyssnaren vad mannen i telefonen sa?

 20. hanna says:

  #20 står man nära så kan man oftast höra vad den andra säger. funkar i alla fall på pappas mobil.

 21. Amaterasu says:

  #20 jag kan stå i köket när mamma sitter i vardagsrummet och pratar med mormor i mobilen, jag hör mormor utmärkt. sånt där är olika på olika mobiler och hur högt ljud man har.

 22. Yarr says:

  Huu, bensin istället för diesel? Tvärtom lär man ju kunna klara sig på, men inte åt det hållet, inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *