Björn behöver faktiskt en ny guldtandpetare

Burger King, Malmö

En tjej ~23 och en kille ~25 jobbar i kassan och diskuterar vad de gjorde i helgen.
Tjejen: Jag hade tänkt att se den där Mamma mia, men det sket sig.
Killen: Jaha, varför det då?
Tjejen: För att det var så jävla dålig kvalitet på den jag hade laddat ned!
En kille i bakgrunden som uppfattat samtalet ger sin åsikt.
Bakgrundskillen (skriker): GÅ PÅ BIO!

Cred: Simeon Andersson

85 thoughts on “Björn behöver faktiskt en ny guldtandpetare

 1. Johan J says:

  Bra rubrik.

  Det uppmanas väl inte till nedladdning på något sätt?

  Bio suger.
  Hemmabio är mycket bättre. Sitter bekvämt, kan pausa för att gå på toa, hämta mer popcorn, kall dricka, man kan käka mat, kommentera högljutt, fisa, sa jag sitta bekvämt osv. Titta när jag vill och hur ofta jag vill.

  Mig veterligt är det inte olagligt att ladda ner. Däremot att sprida? Inte för att jag bryr mig. Går det så går det. Liten risk att åka fast.
  Och alla PKare som kommenterat här. Skaffa ett liv.

 2. Emil says:

  Johan J: Sedan några år tillbaka är att det både olagligt att ladda ner och att sprida upphovsrättskyddat material utan tillåtelse.

 3. Hockeyfrillan says:

  GÅ PÅ BIO? Där ”Bakgrundskill[ar]” skriker(?) Nej tack!

  Emil: Sedan alltid har det varit lagligt att ladda ner och sprida upphovsskyddat material om man har upphovsrättighetsägarens tillåtelse. Upphovsrättsägeren och upphovsmannen är alltför sällan samma person. Så när någon artist (t.ex. Håkan Hellström) glatt hojtar till sina fans att de borde ladda ner hans skiva, så har du fortfarande inte lov att göra just det. Bara som ett klargörande.

 4. d´Escouperie says:

  Johan J, du verkar vara ett riktigt tjås, och jag vill uppmana dig att skaffa lite stil. Skönt att slippa sånt slödder som dig och dina gelikar i biosalongerna.

 5. stjaertlam says:

  Bio är bäst men man kan (läs ska) ju inte se ALLT på bio, det är ju just det som gör bio så bra.

 6. Bussola says:

  Om DVD släpptes samtidigt som biofilmen, och samtidigt i hela världen, då skulle vi få veta exakt hur bra folk anser att film är på bio. Med de stigande biljettpriserna och fina hemmaanläggningarna blir bion mer och mer något som används i brist på släppta DVD/Bluray.

  Stockholmare är bortskämda med att kunna se fler filmer i stora salonger (då menar jag över 300 säten). Andra städer har sällan mer än en stor biograf och resten av filmerna visas i små hemmabioliknande Filmstadssalonger med suddiga projektorer och ett 60-tal säten, även om de också är stora filmer. Alltså är det skillnad på hur någon uppfattar bio jämfört med hemmabio beroende på var de bor.
  (Bitter över att inte erbjudas X-Files på storduk!)

 7. rx says:

  Film var bäst på bio. Nu suger det, massa idioter som skriker genom hela filmen. Förrut var det bara så på Heron, men nu är det även så på f.d. vettiga salonger som Rigoletto etc.

 8. Olle sarri says:

  Gud vilken DÅLIG tjuvlyssning!! asså seriöst vad töntigt att lägga detta på minnet och sedan dela med sig den på tjuvlyssnat… ASSÅ SERIÖST!!!! Orka vara NÖRD!!!

 9. lintha says:

  haha klockrent

 10. Armon (jurg-fan) says:

  #43: Om biobesök bidrar till att fler filmer produceras är jag extra glad över att jag inte går på bio längre.

 11. Gnu says:

  Jag tolkar det som att en poäng med rubriken var att just Mamma Mia är en film som man utan särskilt dåligt samvete kan ladda ner, eftersom Björn&Benny knappast skulle lida ekonomiskt ens om hela Sveriges befolkning valde att ladda ner filmen istället för att köpa biobiljetter.
  Däremot kan man väl stödja de i film-och musikbranschen som faktiskt behöver biljett/skivförsäljningspengarna.

  (fast de vore synd att missa Mamma Mia på bio, trots allt…)

 12. Martin says:

  Gnu: För Björn och Benny är ju de enda som får intäkter från filmen?

  Kolla rollistan för en spelfilm, vilken som helst så inser du snart att det är fler än två personer som ska ha pengar.

 13. Martin says:

  Rollista var kanske lite fel ordval för övrigt eftersom jag syftade på alla, kameramän, tekniker etc, vad heter det på svenska? Har tappat ordet, tacklista?

 14. Johan J says:

  @ d´Escouperie

  Slödder? Stil?

  Sitt du knäpptyst i 2 timmar i en obekväm stol, så sitter jag bekvämt i 2 timmar, eller flyttar mig, eller allmänt gör som jag behagar, hemma, där jag inte stör någon.
  Filmen blir ju fortfarande en upplevelse för mig, eller påstår du något annat?

  Intressant att majoriteten av kommentatorerna här aldrig laddar ner något, aldrig kör för fort eller gått mot rött. Måste vara den mest laglydiga skara människor på en öppen sajt.

  Googlade och ser: ”Från och med den 1 juni 2005 är det olagligt att ladda ner upphovsrättsskyddade filer i Sverige.”

  Samt: ”Däremot verkar det inte som om polisen kommer bry sig om ifall hemanvändare laddar ner, eftersom de prioriterar andra brott.”

  Så, jag fortsätter fildela, sen kan ni försöka PK mig tillrätta hur mycket ni vill.

 15. Emil says:

  Martin: Eftertexterna?

 16. nea says:

  vad eh.. kul.

 17. Mattias Ö says:

  Jag blev upprörd som fan när jag fick reda på att brorsan hade laddat ner senaste indiana jones-filmen från nätet. En sån bra film ska man banne mig se på bio!

 18. Buffy says:

  #20 Mas – Flytta till London, har har de varldens basta erbjudande, £15 (circus 180kr) sa far man se pa hur manga bio filmer som helst per manad. (bindningstid ett ar, men vad gor det).

  Enda problemet ar kanske att det inte kommer tillrackligt med bra filmer som man vill se alltid, sa jag har borjat kolla pa bollywood filmer och sant, a andra sidan, ar filmen inte bra sa gar jag bara darifran, betalade anda inget extra for att se filmen =o)

 19. apa says:

  Jag betalar inte 100kr för att se en film som jag inte förväntar mig är väldigt bra, vilket väldigt sällan händer på större biografer, och på de mindre är det oftast väldigt obekvämt, liten duk, etc.

  Gurkan: Hur förespråkar man någonting utan att ”skylta med det och uppmana andra”?

 20. SARAH says:

  HAHA, det är visst fler som tjuvlyssnar!

 21. d´Escouperie says:

  Johan J: Skillnaden mellan nedladdning och fortkörning(och andra petitessa lagöverträdelser) är att fortkörningen och gå-mot-röd-gubbandet i sig inte påverkar någon annan än dig själv, medan nedladdningen däremot direkt nekar någon ersättning för dennes arbete. Och det måste jag anse som direkt fel hur man än försöker vända på det.

 22. Mell says:

  #71: fast det beror ju på om du skulle ha valt att se filmen på bio/köpa den på dvd om du inte hade laddat hem den. om valet står mellan att ladda hem eller inte se den över huvud taget så spelar det ju ingen roll. (förutom att du kanske blir så förtjust i filmen att du trots allt går och ser den/köper den ändå. och då har det ju motsatt effekt.)

 23. atombomb says:

  här får ni en liten länk som i stort sett uttömmer hela ämnet nedladdning:

  http://www.filmtipset.se/forum.cgi?id=1549460&noprevnext=1

 24. joies says:

  hahaha, instämmer

 25. Fysik says:

  Eftersom rörelsemängden är proportionell mot hastigheten i kvadrat och rörelsemängden måste ta vägen någonstans om föremålet plötsligt stannar (t.ex. krock), är fortkörning inte något att bagatellisera.

 26. anna says:

  tråkig tjuvlyssning + fysik, vad häftigt du är som kommer ihåg en formel från fysik B !! vi blir alla jätterädda för din storslagna intelligens

 27. Nattah says:

  ”JAG JOBBAR JU FÖR FAN PÅ BURGERKING DIN IDIOT!” hade jag svarat :)

 28. Doktor Daniel says:

  Bio är både skönare & roligare när man skaffar sig en filmsmak bortom det gamla hollywoodtugget. Då kan man avnjuta kvalitetsfilm i salonger utan colakladdiga golv & mobilbabblande fisande kids, helt utan att stödja SF-monopolet. Tycker uppriktigt synd om de arma torftiga själar som går och ser dussinkomedier och Stalloneskit för dyra slantar i skabbiga salonger fyllda med idioter, och samtidigt tror att ”kvalitetsfilm” bara är navelskådning i svartvitt för hummade kulturkoftor med bockskägg.
  Själv ska jag gå på Mike Leighs nya film ikväll i Hamburg, för motsvarande 65 kr. Och då kan jag ta med mig en kall tysk öl in i salongen istället för slabbig läskeblask.

 29. mag da muffin says:

  #27 EnAndraPlats och #45 Blumentiere: Jurg har sin datorfria semester nu. Den ar slut pa mandag..

 30. Alicia says:

  Jag såg La Vie En Rose på bio, och den var ju inte direkt någon amerikansk actionkomedi så det var väldigt tyst i publiken, faktiskt.

 31. TScams says:

  Men dumjävlar, sluta vara så kristna. Klart som fan att tjuvlyssnat antagligen stödjer piratkopiering, då de flesta gör det. Det hade varit dumt av tjuvlyssnat att ljuga.

  Förövrigt är det ju tragiskt att människor fortfarande inte förstår att man ska hålla sig borta från TS och Cams..

 32. Osmo says:

  Film på dator suger. Film på tv suger. Film hemma suger. Bio all the way! (Så länge publiken kan lära sig att hålla käften i salongen.)

 33. Amanda says:

  Oh yes! bio! det är ett måste!

 34. sixteen says:

  HAHA! älskar rubriken x)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *