Då är det hög tid för högtid

Utanför Ica Maxi, Mölndal

Två kvinnor ~50 samtalar om de kommande helgerna och Kvinna 1 bläddrar intensivt fram och tillbaka i en fickkalender för att se när de olika helgdagarna infaller.
Kvinna 1: Nyårsafton… det är den 2:a va?

Cred: Pixelmate

0 thoughts on “Då är det hög tid för högtid

 1. Pättär says:

  #45 Marsupilami:
  Efter lite efterforskning verkar det som att du har rätt. Vi började verkligen med år 1. Så dumt. Aja, då har man lärt sig nåt nytt :P

 2. GurkeBurke says:

  Hon menade inte andra veckan på året då?

  Ofta när man har en kalender framför sig så är det i veckor man pratar.

 3. hockeysemlan says:

  fruktsallad: hjälp, jag blev helt bananas i äpplet av det där päronsnacket, men det är säkert rätt så :P

 4. Math says:

  Nyårsafton flyttad år 2000, till den 2a LOL

 5. pissenisse (hållandes Diana och Drina i handen) says:

  mia, nu blir jag riktigt räjelt tärligt orolig. Menar du att min hustru har haft en trekant med en 50-årig kvinna samt en säl (som heter Ulla) utnaför Ica Maxi i Mölndal, UTAN ATT JAG FICK TITTA PÅ?

  Fasiken, jag missar alltid alla kinkiga roliga stunder, jämt :-(

 6. pissenisse (hållandes Diana och Drina i handen) says:

  räjelt tärligt, är förresten ett exemplar på nysvenska som inte ens pissenisse begriper. Det är förmodligen Värmländska?

 7. mia says:

  #55 pissenisse: Det var ju du själv som sa att det var din flickvän. Jag känner inte henne, så jag vet inte.

 8. Robin (inte Hood) says:

  Pättär: Mina definitioner av sarkasm och ironi följer definitivt det som Ludvig Boman säger, och således var Josefine alltså ironisk. Sarkasm är mer elakt.

  I övrigt: Jag tror att kvinnan i tjuvlyssningen helt enkelt var inställd på att nyårsafton ska vara på en fredag, precis som midsommarafton, och sen inte tänkte särskilt mycket längre.

 9. B Inär says:

  Marsupilami, fruktsallad och Pättär: År 0 finns visst! Till att börja med konstruerades den kristna tideräkningen inte förrän 525 och till råga på allt räknade munken fel på 8-2 år. Jesus föddes alltså 2-8 år innan den kristna tideräkningens början, vilken börjar med ”Kristu första levnadsår” = 1. Siffran 0 började användas under medeltiden, först i Indien på 500-talet men det första säkra beviset på att det användes i decimalsystemet är från 800-talet. För att röra till det ännu mer har inte tideräkningen varit konstant, det saknas skottår i början och på grund av att medellängden på ett år inte är 365,25 dygn utan 365,2425 togs ett antal dagar bort mellan 1582-1928 beroende på land, och året har inte alltid börjat med den 1:a januari. Så den som tror att Jesus föddes på julaftonen för 2007 år sedan tror fel.

  Så eftersom vår nuvarande tideräkning är en efterhandskonstruktion (du lär ju inte hitta äkta skrifter som anger att de är skrivna 8 år fkr eller ens 500 år ekr) så borde det väl inte vara någon större sak att införa den viktiga siffran 0 som gör att undantagen som annars gäller för beräkning av tid före och efter noll-punkten (finns ordet ett-punkten ens?)? Den Internationella standardiseringsorganisationen tyckte i alla fall inte det och har därför skapat ISO 8601, och där finns år 0 med (som motsvaras av år 1fk i den kristna tideräkningen)

  En annan fråga som också har med tid att göra: Året 1995. Säger du att det tillhör 1900-talet eller det 20:de århundradet?

 10. Camilla says:

  Påminner om min väninna som frågade om Lucia var på den 13:e förra året.

 11. Oxido says:

  #22 Besser Wisser: Att Ica maxi finns i mölndal vet jag säkert, så jag gissar på att DU är fejk.

 12. Marsupilami says:

  #59 B Inär – Året 1995 tillhör 1900-talet, eftersom det har med uttal att göra, OCH 20e århundradet, eftersom det är i det 20e århundradet efter 1.

  ISO 8601 verkar enligt uppgift inte ha använt astronomiska år (med 0) förrän 2000 års upplaga, d.v.s ett år för sent.. http://en.wikipedia.org/wiki/Year_zero#ISO_8601
  ”ISO 8601:2004 (and previously ISO 8601:2000, but not ISO 8601:1988) explicitly uses astronomical year numbering in its date reference systems”

  Historiker använder inte år 0, medan astronomer gör det, man kan ju fråga sig om millennieskiftet bör ses som en historisk eller astronomisk händelse.

  #61 Oxido – Det finns en ICA Nära (Fågelbergsgatan) och en ICA Supermarket (Lindome) i Mölndal. Ingen ICA Maxi.

 13. Snubben says:

  #61
  Det finns en ICA Maxi vid Mölndalsvägen i Göteborg – lätt att tro den ligger i Mölndal.

 14. Nathalie says:

  Bättre rubrik : .. Och julafton inträffar i juli

 15. tyris says:

  #19 zete=besservisser HA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *