Dagens ungdom lurar man inte så lätt

Skanstulls tunnelbaneuppgång

En emotjej ~14 med hörlurar på huvudet sitter i en trappa. Två kvinnor ~60 går förbi.
Dam 1: Dagens ungdom, sitter i vägen och skruvar upp volymen så högt att de inte hör oss när vi säger åt dem.
Emotjejen (buttert): Dagens äldre, tror att vi faktiskt HAR musik i lurarna HELA tiden.
Damerna blir märkbart generade och skyndar vidare.

Cred: Veronica

0 thoughts on “Dagens ungdom lurar man inte så lätt

 1. isabella says:

  sverige är ett fritt land :D

 2. Moi says:

  När blev emo-bruden fjortis..? :P För att hon faktiskt var runt 14 eller helt enkelt eftersom folk förutsätter det eftersom hon satt med snäckor/lurar i en trappa och uppenbarligen var i vägen…? :P
  Jag tror att den typen av tanter hade vart lika störda av att bruden överhuvudtaget satt där som om hon faktiskt varit i vägen.
  Diggar all in all brudens kommentar, right back at ya, lixom. :P

 3. moa says:

  #25 att du ens orkar ta upp det här gör mig emo

 4. Skogstokig says:

  # 49 Moi: I min värld så hör emoungarna hemma under kategorin alternativa fjortisar (tillsammans med gothare, kajalpoppare och annat snarlikt trams). Kanske är det fler som tycker som mig?

  # 25 Malin: Som ett flertal redan påpekat så har ordet emo, precis som benämningarna på flera andra musikstilar, ett betydligt bredare användningsområde än enbart som namnet på en musikstil. Det kan t ex användas som adjektiv och då behöver det överhuvudtaget inte ha med musik att göra. Jag tycker t ex att den som skär sig i armarna är väldigt emo och att den som arbetar på slakteri är väldigt metal, sen om personerna ifråga spelar i black metal band respektive lyssnar på dansbandsmusik är skitsamma.

 5. Anonymous says:

  ”Dagens äldre…” – bra uttryck, ska jag lägga på minnet. Kan visa sig vara användbart i framtida konversationer där uttrycket ”dagens ungdom” förekommer :)

 6. Armon (jurg-fan) says:

  #55: Samma tanke slog mig också.

 7. EnAndraPlats says:

  Kan inte Tjuvlyssnat börja använda begreppet ”estet” istället för ”emo”. Har personligen inte riktigt förstått innebörden av ”emo” ännu (det begreppet måste ha kommit på senare tid), men ”estet” funkade hur som helst för (i princip) ALLA alternativa stilar när jag gick i skolan.

 8. AntiU says:

  12. Sabina: Jag förstår inte hur folk INTE vågar prata om någon som är i hörhåll..utan måste komma därifrån för att kunna gnälla och snacka skit.

 9. Camilla says:

  ”Estet” funkar kanon, på mig som är lite halvgammal så där i alla fall. (Jo då – gick på estetisk praktisk linje tillsammans med en massa svartklädda och svåra personer). ”Flum” brukade jag kallas själv. :-) Alternativt ”hippie” eller ”punkjävel”. Kärt barn har många namn. ”Emo” är iofs ganska bra som det är. ”Esteterna” brukade ju ha någon slags konstnärlig framtoning och inte bara vara gnälliga i allmänhet.

  Isabellaaaaaaaaaaaa – Nä, äldre människor, dem vet verkligen inte ett skit! Inte ett dugg har dem varit med om under sina år på jorden, och unga har dem heller inte varit, så dem kan _aldrig_ fatta hur jobbigt det är för alla unga i dagens hårda värld.

 10. Carre says:

  #33 Jessica: Eftersom mp3spelaren sitter konstant i örona på de små liven är det troligt att den växer fast och BLIR en kroppsdel!

 11. Ida says:

  hihi, kul tjuvlyssning… å förstår om fjortisen…emo-tjejen.. blev trött. Men herregud, vad spelar det för roll vad tjuvlyssnaren kallade henn??? Vi fattar juh vad som menas? eller?

 12. Misomu says:

  Ja oj, vad konstigt att anta att någon har musik på när de har hörlurar på sig. Fy fan, ingen hyfs alls.
  Däremot ska man inte bara anta att alla med lurar på sig lyssnar på så hög musik att de inte hör folk prata.

 13. Supmah says:

  så himla härlig! =D

 14. krao says:

  47. bex: Avslutar du varje mening med en smiley i skolan också?

 15. MariaMaruschka says:

  Rätt så snopna blev de nog iaf.

  Fö: de/dem, lär er skillnaden så blir det så mycket mindre irriterande att läsa det ni skriver.

 16. StoreBror says:

  #24 Andreas. Hur gör man när man låssas att hörapparaterna är avstängda, när man sitter på bussen? Jag vill också höra mer än jag gör!

 17. Albin Olsson says:

  OMG OMG OMG!!!11!!!2!!!
  Tjejen i tjuvlyssningen lär ju ha skickat in den här tjuvlyssningen själv!
  PERMBAN!!!111!!!11

 18. Herish says:

  Bittra tanter förgyller min vardag! :-)

 19. Oxido says:

  För övrigt brukar jag även när jag har musik i mina lurar ha det såpass lågt att jag hör om folk pratar omkring mig, så jag skulle höra en kommentar med.
  .
  #64 Krao: Varför bryr du dig om hur hon skriver i skolan? Har du tänkt se till att hon gör sina läxor ordentligt också?
  .
  #67 Albin Olsson: 2:an där e fail, du e selfpwned! :)

 20. Nikky says:

  niiice.. ^^
  problemet för mig är att bar ajag får plats på tåg/buss sätena.. större säten till mig!

 21. Albin Olsson says:

  #68 Oxido: Jag cepade ju bara lite. Det blev ett jävla liv när det kom fram att jag var med i tjuvlyssningen jag skickade in (http://www.tjuvlyssnat.se/goteborg/en-halv-special-har-aldrig-latit-mer-smartsamt), men det är väldigt många tjuvlyssningar där det är ganska tydligt att de skickat in den själva. Varför bry sig?

  Såg någon gammal tjuvlyssning som utspelade sig vid en familjs köksbord, liksom…

 22. Martina says:

  Klart man ska ha svar på tal. Var aldrig tyst om någon medvetet är spydig mot dig! Ta ingen skit från någon, vänner, äldre, kunder, patienter you name it. Man ska aldrig behöva bita ihop helt även om man inte kan säga precis vad som helst.

 23. Sara says:

  #12 Sabina, ”Mod är ofta brist på kunskap, medan feghet i många fall är baserad på god information”, ganska bra citat som förklarar många fall av mänsklig djärvhet :)

 24. Ubbelubb says:

  #73 Sara: Alternativt ” Feghet är att gå i döden för att man inte vågar trotsa en order.”

 25. Nisse says:

  Hahaha, så jävla klockrent!

 26. Rikard says:

  jaha.. emo är ingen stil.. inte synth och punk heller då? hårdrock? JAG ser ialla fall skillnad på en hårdrockare och en synthare! :P

 27. Maja aka syfilis says:

  haha, de bästa som kan kommit ur nån fashioncore(ja de väl så dom vill kallas dom små liven) unges mun ever. Kan nästan slå vad om att tanten mest var bitter, inte bett henne flytta på sig utan bara tog för givet att hon hade musik på eller inte skulle lyssna. Som folk på tåget som bara blänger när man har väskan brevid sig på de andra sätet istället för fråga om där är ledigt.

 28. Ämma says:

  Typiskt gamla kärringar. Sitter man någonstans där man skulle kunna vara i vägen så SKA de gå rakt på en (helst trampa på ens väska också), trots att det är tillräckligt med plats för en lastbil att köra förbi bredvid en.
  ..Och när jag ändå är igång, de är alltid på samma ställe som jag, samtidigt som jag. Banken vid lunchtid, biblioteket på eftermiddagen, domus på morgonen.. Hela PRO på en gång. :(

 29. en som är hörselskadad says:

  jag har en skäl varför jag har högt musik,
  för jag är hörselskadad.

 30. maggan says:

  ni får gärna skratta, det bjuder jag på men vad är en ”emotjej”?

 31. maggan says:

  hej igen
  tack men det behövs ingen föklaring längre, hittade det under en annan tjuvlyssning

 32. "emotjejen" says:

  hahaha!!!!!! det var ju kul att läsa om sig själv på tjuvlyssnat :) Har sagt ett antal korkade saker bland folk som säkerligen skulle bli favoriter här men den där trodde jag inte skulle komma med!
  och för er som klagade på att ungdomar sitter i vägen och inte orkar flytta på sig kan jag till mitt försvar berätta att jag satt i andra änden av trappen och de där tanterna var uppenbarligen uttråkade och ville ha nåt att klaga på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *