Dagisfia med knuff

Pendeltåg från Tumba mot Märsta

En stor dagis-/skolgrupp är på tåget och tre av fröknarna sitter och pratar.
Dagisfröken 1: Ja, förra gången vi åkte hem efter att ha varit på utflykt så här så skulle vi gå av och jag puttade då barnen lite lätt i ryggarna och sa att vi skulle gå av, men ett av barnen var alldeles motsträvigt och ville inte gå av.
Dagisfröken 2: Jaha, vad gjorde du då?
Dagisfröken 1: Nej, men jag puttade lite hårdare och sa att nu måste vi faktiskt gå av! Sen tittade jag igen och insåg att det var en kortväxt vuxen.

Cred: Hannah

70 thoughts on “Dagisfia med knuff

 1. syrsa says:

  Vad är det 18:e bästa med att vara dvärg?
  – Att man kan hänga i minibaren :)

 2. Rymdmaskens krog says:

  För fantastiskt för att vara sant?

 3. Wildheart says:

  11 Johanna: Man sparkar till i ryggen
  19 Sussi : pedagoger
  34 Urgel : Hej då
  37 Fränt : pedagoger
  41 hannei :pedagog
  47 Charlotte :peda…..
  50 Anon: Laughing out Louded?
  52 Rymdmaskens : Nix, förra veckan var det en P-vakt som bötfällde en polisbil med blåljusen på , under ett bankrån…

 4. Hannah says:

  Nej, den är faktiskt inte för bra för att vara sann. För den är sann.

 5. Signe says:

  Vilken idiot… Om det hade varit ett barn, fast inte från hennes dagis då? Typ något helt annat barn?

 6. en okänd välgörare says:

  Signe: Intressant tanke. Det gäller alltså att ha god uppsikt över sina barn, så att de inte blir kidnappade av en välmenande dagisfröken.
  Jag kan se framför mig en dagisgrupp som kommer tillbaka från en utflykt med hälften av barnen utbytta, eftersom de mött en annan dagisgrupp på bussen. Det blir jobbigt när föräldrarna ska komma och hämta!

 7. exorcisten says:

  HAHAHAHAHAHAHAHAH roligaste på länge

 8. Charlotte says:

  53. Wildheart
  En pedagog är ju inte alltid en förskollärare. Men en förskollärare är alltid en pedagog. Det är ganska tydligt i den här tjuvlyssingen att det är förskollärare vi pratar om.

 9. E says:

  #59; Charlotte: Hur kan det vara så tydligt att det är en förskollärare som vi pratar om? Jag jobbar själv som barnskötare på en förskola och det är inte alls samma sak som att arbeta som förskollärare på en förskola. Förskollärare har mestadels hand om den pedagogiska biten; barnskötare har hand om ”omvårdnadsbiten”.

  Förskollärare har läst 3,5 års utbildning på högskolan; barnskötare har 3 års utbildning på gymnasienivå alternativt 1 år på barnskötarutbildning (typ komvux- eller KY-utbildning)

  Tjuvlyssnaren kan omöjligt veta om det är en förskollärare/barnskötare/specialpedagog/whatever som vi pratar om; därför kan tjuvlyssnaren mycket väl kalla personen i fråga för ”dagisfröken”.

 10. Atombomb says:

  Tack E.

 11. Fredrik says:

  Nu heter det ju faktiskt inte dagisfröken, utan barnskötare eller förskollärare. Sedan det här med att ha koll på sina barn, det är ju ganska bra om man ska ha hand om mäniksor sådär i största allmänhet.

 12. Fredrik says:

  Om man inte vet exakt vad personen ifåga har för yrke så är drt ju rätt bra att dra till med något som faktiskt existerar.

 13. Signe says:

  Jag tycker att dagisfröken är ett utmärkt ord… På dagis jobbar förskollärare tillsammans med barnskötare, men för ungarna är ju alla bara ”dagisfröknar” eller ”kill-fröknar” som de manliga dagis-fröknarna får heta… Jag skulle gärna bli barnskötare, men det är helvetiskt svårt att få något jobb.

 14. Åsa says:

  HAHAHA förgyllde min dag!

 15. e says:

  #5 Anders – Äh, de kan ju inte åka zeppelinare, de åker ju båt eller tram/tunnelbana. Möjligtvis en och annan get/stenbock/vädur.

 16. hehe! says:

  ush en kortväxt gick i mig en gång och jag trodde det var ett barn så jag sa med min snällaste babyröst: ojdå hur gick det? kunde lika gärna lagt till ”lilla gumman”

 17. O l i v i a says:

  Är det så himla fel att vara kortväxt eller? Jag är inte mycket lång alls och jag har själv inte bestämt min längd! Längden visar inte hur gammal man är.

 18. Josefine says:

  Åh, en dvärg på tunnelbanan! Guud så gulligt!!! Jag vill också vara med om det!!!

 19. Kajsa says:

  hahah, vad elakt. Men man skrattar ändå. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *