”Dansar med Sverigedemokrater”

Café, Uppsala

Två flickor, den första ~4 och den andra ~8 sitter med sin mamma. Ingen har sagt något på ett tag så den första flickan bestämmer sig för att bryta tystnaden.
Flicka 1: Först kom dinosaurierna, sen kom indianerna och sist kom människorna.
Flicka 2 (ser upprörd ut): Menar du att indianerna inte är människor?!
Flicka 1: Ja…
Flicka 2: Men så kan du ju inte säga! Vår pappa är ju lite indian. Då är du en rasist. Vet du vad en rasist är?
Flicka 1 (ser förvirrad ut): Nej…
Flicka 2: Det är en sån som inte tycker om mörka människor på grund av hur de ser ut. Är du en sån?!
Flicka 1 (spricker upp i ett leende): Ja, jag är mörkrädd!
Flicka 2 tittar förtvivlat mot mamman som fnissar.

Cred: Maja

85 thoughts on “”Dansar med Sverigedemokrater”

 1. Anette says:

  Fy tusan va bra!!!

 2. Einar says:

  @x

  Ungefär samtidigt som det slutar komma folk som tror att man hatar bara för att man ifrågasätter? Hat är ett väldigt överanvänt ord nuförtiden.

 3. Malin says:

  PK är ett fruktansvärt dräpande argument man kan ta till när allt annat tryter. Har själv varit med om att människor skrikit ”Fan vad PK ni ska vara, er kan man ju inte prata med!” och lämnat diskussionen..

 4. T3M0 says:

  Och jag som verkligen trodde att bland dessa 50 kommentarer borde någon ha påpekat att ”rasist” inte generellt innebär att man ogillar just mörka människor… Allt annat tycks dock vara diskuterat. Som vanligt ;)

 5. Marko says:

  #36 Tim:
  Men du har lite drag av paranoia också. Det där med att ”läsa mellan raderna” äs så uttjatat. Jag läser mellan raderna hos Socialdemokraterna att de dyrkar Stalin vid små altare i deras garderober. ALLA socialdemokrater har ett altare i garderoben. Jag lovar dig. Jag har läst det mellan raderna i deras partipolitiska program.

 6. lisa says:

  smart åttaåring tycker jag!

 7. Albin Olsson says:

  Jag var tvungen att läsa alla kommentarerna eftersom jag bara väntade på att någon skulle börja snacka politik och gnälla om att ”Sverigedemokraterna inte alls är rasister”.
  Internet är så förutsägbart ibland.

 8. Ödmjuk says:

  SD är inte självuttalat rasister? De är ett konservativt parti och likt alla konservatister har de generellt en pessimistisk människosyn och tror inte på mänsklig interaktion eller förändring. De hävdar att människan inte kan samarbeta över kulturer. Enligt mig är detta att underskatta den mänskliga potentialen och därmed underbygga hopp om global världsfred med ren och skär protektionism. Allas krig mot alla blir ett faktum om du tror på det, rädda stackars SD vad är det som skrämmer dem? Kan det vara mänsklig utveckling tro?

  http://www.youtube.com/watch?v=bV9uvNLGFZ8 Är inte detta främlingsfientlig (rasistisk) politik, de är inte obildade så de väljer att balansera på gränsen till hets mot folkgrupp utan att tippa över.

  Arbetskraftsinvandringen har hjälpt till att bygga upp Sveriges välfärd, en vuxen invandrare kostar mindre för staten än att utbilda och uppfostra en människa.

  SD bör stå för sin rasism öppet snarare än att försöka dölja den. SD ÄR rasistiskt i och med att de driver den politik de driver, världen behöver interdependens, demokratisk fred kan uppnås om vi hjälps åt.

 9. Demir says:

  #57 Självklart så anmärker man när någonting, man tycker är, bra smutskastas? Det vore väl konstigt annars.

 10. Ödmjuk says:

  Och mitt långa inlägg tidigare syftade på att rubriksättarens arbete var väl utfört!

 11. johan says:

  fantastiskt!!

 12. TT says:

  ”Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk”
  Citat: Arne Hegerfors

 13. Wildheart says:

  #54: Läs #45

 14. Demir says:

  #58 Ödmjuk. Man kan ju välja att tro på en text eller så litar man på sina egna erfarenheter. Jag t.ex. har växt upp bland invandrare. De värsta av dom är de mest rasistiska och hycklande människor jag någonsin träffat på. Men det pratas aldrig om invandrares systematiska mobbing mot svenskar… det ska till varje pris gömmas undan… och är det någonting dessa invandrare (märk: jag har inget emot invandrare i allmänhet) inte vill så är det att ha demokratisk fred, som du så vackert uttrycker det.

 15. eh. says:

  Denna känns påhittad.
  Och rasist är ju inte att man ”hatar” människor som ser olika ut, utan tror på raser inom människan.

 16. Roof L. Mao says:

  jaså censuren har sökt sig hit…

 17. lillavild says:

  hehe ”men jag tycker om djur”

 18. von_fersen says:

  Älskar den här, första gången på länge jag verkligen skrattat högt åt en av tjuvlysningarna… :D

 19. debatt says:

  ni alla bör läsa boken ”Svenne” av Per Nilsson.
  Roman skriven efter frågeställningen hur det skulle gå om någon karesmatisk rasist som Hitler skulle lyckas om han försökte ta över Sverige i det sammhälle som vi lever i nu.

  Verkligen läsvärd!! Och det är inte bara för människor som är intresserade av politik.

 20. Rasmus H says:

  Synd att det inte var jag som hörde den här.

 21. Ödmjuk says:

  #64 Demir självklart så är inte rasism enbart ett fenomen som drabbar arier. Jag är fullt medveten om att det finns krafter som försöker arbeta mot svenskar. Men att det finns invandrare som är rötägg legitimerar inte främlingsfientlighet lika lite som att rasismen skall mötas med våld eller rasism. Diskussion, repetition och samförstånd kanske går att uppnå kanske inte men det är väl värt ett försök!(Immanuel Kant är personen som sådde fröet till ”den demokratiska freden”)

 22. Phobos says:

  Alla som tycker 8åringen är smart är fan skrämmande.

 23. Johan says:

  Men ååå =)

 24. atro says:

  Måste bara kommentera att Ödmjuk har skrivit väldigt bra saker här. Skönt att se att det finns folk med vett.

 25. Nefs says:

  Rubriken: varför skulle dom dansa?

 26. Marko says:

  Ödmjuk: Jag tittade igenom videon du postade. Vart var det ”rasistiska” i filmen? Det med återvandring? Varje familj får alltså chansen att flytta tillbaks till sitt hemland och åter bygga upp sina liv och får dessutom ekonomiskt stöd utav av den svenska staten. Vari ligger rasismen i det? Och varför är man rasist så fort man vill ha en mer restriktiv invandringspolitik? Är alla Finland och Danmark rasister? Finland tar emot ca 1500 asylsökande varje år. Är de rasister för det? Enligt din ”logik” är de det.

  Och vi har inget sagt om att invandrarnas rasism legitimerar rasism mot dem, bara att det aldrig pratas om rasism hos invandrarna, utan det är baar vi svenskar som kan vara rasister. Hatbrott mot svenskar existerar inte, fastän det sker varje dag.

  Och arbetsinvandring.. Försök sälja dina argument om arbetsinvandring till alla de huntratusentals svenskar som beräknas stå utan jobb i slutet av 2009. Och kan du ge mig källor på att en vuxen invandrare är billigare för staten än att uppfostra en svensk? Och med det, menar du då att invandrare är mer värda än oss svenskar inom arbetslivet? Eftersom vi ändå bara kostar massa pengar.

 27. Hertiginnan Von Fersen says:

  Framtiden ser mörk ut…

 28. V says:

  HAHAHAHAHAHAHA
  den va asarolig :D

 29. Mirza says:

  @marko
  Det pratas inte om rasism bland invandrare… det är betydligt mer effektfullt att framställa de som lata.

  ArbetsKRAFTSinvandring är det talan om. Blanda inte äpplen och päron. Det är finanskrisen, orsakad av högt uppsatta bankmän i det förlovade AmerikaT, som står bakom den förväntade höjda arbetslösheten. Kom ihåg att en varsel inte är en uppsägning och att det handlar bara om prognoser fortfarande.

  @ödmjuk
  Äntligen någon som pratar om ”interdependence”. Jag vet dock inte om din översättning av ordet är det rätta, men jag säger mer Covey till folket :D

 30. Marko says:

  mirza:
  Självklart finns det invandrare som jobbar benhårt, men du kan inte förneka att en stor del av invandrarna är öppet arbetslösa. Om detta är p.g.a lathet vet jag inte, men självklart spekulerar man ju gärna när inte ens instegsjobben verkar hjälpa.

  Självklart är det bara prognoser, men en prognos som tyder på att 200 000 blir varslade under 2009 p.g.a finanskrisen är inte att leka med. Att det blir många som får gå av dessa 200 000 är ju ganska självklart. Även om det visar sig att ”bara” 50€ blir varslade är det fortfarande en hög siffra som de facto får sparken, och att ha arbetskraftsinvandring då leder bara till lönedumpning. Ni kan tjata er trötta på att de flesta som är arbetskraftsinvandrare är utbildade läkare o.s.v, sådant som Sverige faktiskt behöver. Men ni får ju även tänka att standarden på läkare här i Sverige är snäppet högre än i Syrien/Iran/vart nu folk kommer ifrån. Att du är läkare där nere betyder inte att du är läkare här. Vilket leder till en helt onödig invandring som Sverige inte har råd med.

 31. Marko says:

  50% ska det självklart vara..

 32. miss says:

  vad är pk??

 33. idapida says:

  Way to go Ödmjuk! Den första med vettiga åsikter. Höll på att bli riktigt mörkrädd när jag såg vad tidigare personer hade kommenterat ang. rasism och Sverigedemokraterna.

  Till er alla som uppenbarligen har väldigt mycket hat och bitterhet inom er: bara för att vissa invandrare är otrevliga och rasistiska mot svenskar betyder inte det att man bör sänka sig till den nivån själv. Bättre att visa att Sverige är ett land där man behandlar varann med respekt och där alla är lika mycket värda.

  Vet att det kommer finnas en del som kommer skrika PK! som om det vore det fulaste skällsord, men isf står jag för att vara PK.

 34. Ziggy says:

  Härlig unge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *