Darwins evolutionslära i komprimerad form, nu tillgänglig för alla plastmammor och plastpappor

( Kvinna ~30 till hysteriskt förpubertal flicka ~12)
Kvinna: Nu får du skärpa dig. Nu gör vi som jag säger.
Flicka: Du är inte min mamma. Bara för att du är ihop med min pappa betyder inte att DU kan tala om för mig vad jag skall göra.
Kvinna: Nä, det gör det inte men jag är större, starkare, snyggare och rikare än dig och du är gammal nog att inse att det alltid är såna som jag som bestämmer.

Stortorget, Malmö

73 thoughts on “Darwins evolutionslära i komprimerad form, nu tillgänglig för alla plastmammor och plastpappor

 1. lillkotten says:

  hemska kvinna

 2. Hea says:

  Till språkpoliserna här inne: Nu är det ju faktiskt så att man får SÄGA hur man vill….huvudsaken den man pratar med förstår det man vill förmedla. ;)

 3. lisa says:

  Skrämmande uppfattning att barn inte ska behöva visa någon form av respekt för sin försörjare/vårdnadshavare om det inte är den biologiska föräldern. Man kanske kan förbjuda skilsmässor och adoptioner när man ändå är igång, eller varför inte avskaffa barnuppfostran helt och hållet?

 4. sara says:

  Hehehe, kul. Men den repliken gjorde nog inte direkt så deras relation kommer bli bättre i framtiden…

 5. Maja says:

  Vilken ond styvmamma. Men alla styvmammor är väl onda ;)

 6. b. says:

  Det är väl inte så svårt att haja att en unge på tolv år inte vill ha en ny ”mamma”?

  Tvivlar på att plastmorsan skulle säga samma sak om farsan var med…

  Sorgligt, över huvud taget.

 7. Tina says:

  Helt sanslöst! Önskar att det var JAG som hade nerverna att säga nåt sånt! Eloge till plastföräldrar som står på sig!!!

 8. Jonas says:

  Jag äcklas av hur många som tar ”mammans” parti. Självutnämnt auktoritära styvföräldrar är det värsta jag vet. Har man av sin respektive blivit inbjuden att vara en del av dennes familj ska man fanimig vara ödmjuk utav bara helvete, och ge fan i att bossa runt ”sina” barn.

  Även om det kan ha varit så att Pappan gett auktoriteten till ”mamman” är det en förkräcklig sak att säga, och visar på brist på så mycket vett att hon borde avlivas. Innan någon hoppas på mig: Jag säger inte att en biologisk förälder får säga det.

  Angående adoption är det en viss skillnad. Vid sådana fall har oftast föräldrarna haft vårdnaden av barnet så länge det kan minnas, och uppfattar sina föräldrar som ”riktiga” föräldrar (vilket de också är juridiskt sett).

  lisa: Jag är inte haj på juridik, men jag tvivlar på att ett barn behöver lyda sina föräldrars nya så som de enligt lag på något sätt är underordnade sina föräldrar.

 9. P says:

  Orka bitchiga plastmammor:S Det va ju henne det va fel på!

 10. Fnykis says:

  Hörrö Jonas, har du själv haft en styvförälder eller? Det handlar faktiskt om att ha respekt för de som är äldre, om ungar inte lär sig det blir dom totalt odrägliga, självupptagna egoister som inte bryr sig om nån annan än sig själv. Blä!

 11. morpel says:

  Jag tycker enbart synd om flickan, inte hennes fel att hon är förpubertal och vet hur hon skall uttrycka sin motvilja på ett lika klockrent sätt som plastmorsan. Jag vet själv hur jävligt det kan vara att vara skilsmässobarn, och få nya ”föräldrar” man inte har önskat sig. Kvinnan valde, det gjorde inte flickan.
  Skärpning, m a o. Jag önskar ingen att vara skilsmässobarn.

 12. MoO says:

  Klockren. XD

 13. L says:

  Hörni, alla ni som klagar på flickan, hon har faktiskt rätt. Plastföräldrar har ingen makt över en alls.

 14. Jonas says:

  Fnykis: Jag gissar att du aldrig kommer läsa det här, men din ignorans tvingar mig att svara: Självklart har jag haft, och har, styvföräldrar. Jag har aldrig kallat dem för det, varken inför dem eller när jag pratat om dem. De är, och kommer alltid att vara morsans och farsans respektive, eftersom de inte är något mer än det. Jag har full respekt för dem, eftersom de ständigt visar ödmjukhet och hänsyn gentemot mig, och aldrig skulle få för sig att skrika åt mig. De vet att det inte är deras plats (eller någon annans heller, för den delen). Vettigt folk behöver inte höja rösten.

  Detta handlar inte alls om respekt för äldre, det handlar om ett skilsmässobarn som tydligen inte kommer överens med sin pappas nya, vilket är otroligt förståeligt. Vi vet inget mer än det som står i tjuvlyssningen. Hennes föräldrar kanske hade skilt sig i nyss, och då speciellt är man nog inte som tonåring särskilt pigg på att ta skit från personer man knappt känner.

  Respekt för äldre är något man får genom hälsosamma förhållanden till äldre (primärt sina föräldrar, sedan lärare och dylika) som är bra förebilder. Är denna plastmamma en bra förebild tycker du. Hjälper hon på något sätt situationen? Nej, hon förvärrar den genom att skicka signalen att det är okej att skrika. Hade hon haft något vett i huvudet hade hon tagit kontroll över situationen genom att agera lugnt och sansat.

  Jag har aldrig blivit ruten åt av någon vuxen, allra minst mina föräldrar, och ändå är jag inte egoistisk, självupptagen eller odräglig. Tvärtom är jag givmild, sansad och artig, eftersom det är det jag har lärt mig av mina förebilders agerande.

  ”Respekt för äldre”, förresten, är ett helt onödigt begrepp som jag nyttjat ett par gånger redan. Respekt räcker. Sedan att den råkar vara för en äldre person är helt irrelevant. Inte alla personer förtjänar respekt. Minst av allt denna plastmamma, som måste påpeka FÖR ETT BARN att hon är snyggare och rikare. Sådana argument ska vara förpassade till sandlådan.

 15. E-tuna Rockar Fett says:

  Muhaha, lysande comeback!

 16. micaela says:

  Jag måste nog säga att jag håller med Jonas..
  Vad denna flicka nu än har utsatt henne för så är det allt annat än okej att styvmamman räknar upp på vilka sätt hon är bättre än henne. Nej usch.. jag hoppas och tror att flickan ser till snabbare än kvickt att pappan lämnar denna avskyvärda kvinna.

  Sedan att det var väldigt roligt sagt är ju en helt annan femma. För det kan man väl knappast förneka.

 17. klarafärdigagå says:

  visst, plastmammans kommentar är roligt, riktigt rolig, hon borde bli komiker, men hon borde inte få släppas inom 10 meters avstånd från ett barn. Hur omoget barn än beter sig så måste vuxna som har ansvar för dem bete sig på ett föredömligt sätt. hur an barn förväntas ha respekt för och lyda vuxna som sälva beter sig som barn? blir bara ledsen när jag läser sånt här.

 18. Jonas says:

  Skönt att någon läst min sluplädering.

  Och jag håller med om att det på en nivå är sjukt roligt sagt, men samtidigt så fel, så fel, så fel.

 19. Jonna says:

  vilken bitch till ”plastmamma”

 20. christopher says:

  Så skönt att se att det finns folk som har huvudet på skaft.
  Tycker det är synd att det är så många som ifrågasätter kvinnans ordval. Om man säger något sånt brukar det finnas något bakom pannbenet.

  ”Nej, hon förvärrar den genom att skicka signalen att det är okej att skrika. Hade hon haft något vett i huvudet hade hon tagit kontroll över situationen genom att agera lugnt och sansat.”

  Vad får dig att tro att hon skriker?
  En person som har sån självdistans och insikt vet väl bättre än att hon skulle behöva höja rösten för att få sitt budskap igenom?

  Vad hon gjorde var att svalt och kyligt visa vart skåpet skulle stå, mer än så får man inte ut av den korta texten, sen kan man bara hoppas att flickan smälter det och en relation med ömsesidig respekt uppstår, för som det låter från citatet så skulle hon få det svårt att hitta en bättre kvinnlig förebild.

 21. christopher says:

  Jag förstår mig inte på såna som verkar tycka att det bästa sättet att avsluta diskussionen hade varit att blotta halsstrupen och bejakat flickan och hållt med henne.
  Det är på det sättet som tonåringar med problem uppstår.

 22. Jonas says:

  ”Vad får dig att tro att hon skriker?”
  Du har rätt, det var något jag felaktigt antog. Att visa var skåpet ska stå genom att hävda sig överlägsen ett barn på ett sådant sätt är för mig fortfarande ofattbart.

  ”Om man säger något sånt brukar det finnas något bakom pannbenet.”
  Tvärtom, vill jag säga. Om man måste ta till så otroligt infantila metoder har man inte koll på läget. Jag kan se framför mig någon säga det helt lugnt och sansat, med viss distans, men det är fortfarande en förkastlig metod, som ingalunda hjälper barnet eller situationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *