"De behöver ju liksom extra underhudsfett för när de är ute med renarna i kylan"

Stadsbuss, Örebro

Två tjejer ~20 sitter och pratar om vad de ska göra på kvällen.
Tjej 1: Hon vi ska till, bor hon i din korridor?
Tjej 2: Mm…
Tjej 1: Är hon härifrån Örebro eller?
Tjej 2: Nej, hon är från Norrland.
Tjej 2: Norrland! Åh de är så mysiga. Är hon tjock?
Tjej 1 (lite förvirrat): Eh, nej?
Tjej 2: Nähe, de brukar ju vara det annars…de från Norrland.

80 thoughts on “"De behöver ju liksom extra underhudsfett för när de är ute med renarna i kylan"

 1. Prinsessan says:

  det finns inte bara ett södra sverige och ett norra sverige. det finns ett mellersta sverige också, och jag skulle då säga att både stockholm och örebro ligger i mellersta.

 2. Saphod says:

  I egenskap av inflyttad till Norrland måste jag erkänna att det är med viss skadeglädje som jag läser tjuvlyssningen, som för övrigt är helt sann;

  I delar av Norrland närmar sig redan andelen feta vuxna 20 procent, medan en storstadsregion som Göteborg ligger klart lägre.
  http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=114&a=316146

  Fetma och övervikt vanligare i norra Sverige, visar en enkät med 45 000 personer som gjorts på uppdrag av de fyra nordligaste landstingen.

  – Vi har lite sämre vanor och äter som man gjorde i södra Sverige för tio år sedan, sade epidemiologen Urban Janlert i samband med att undersökningen presenterades i Luleå i dag. Fetma har blivit vanligare i Norrland sedan en liknande undersökning gjordes 2003. Då led tolv procent av norrlänningarna av fetma. Nu är siffran 14 procent för männen och 13 för kvinnorna. Det är högre andelar än i övriga Sverige.
  http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=361&a=312469

 3. Tjej says:

  Stcokholm ligger väl i det man brukar räkna som mellersta Sverige

 4. Meiagh says:

  Postad av storey 19:54 / 28 jan 2007
  är hon korkad? de brukar ju vara det…de från söder om dalälven.

  HAHAHAHAHAA xD

 5. Andreas says:

  Tittar man på kartan så ligger Östersund i mellansverige, medan Stockholm ligger i den södra delen av landet. Hur gärna Stockholm än vill vara i centrum, så går det inte rent geografiskt. Men det spelar ju ingen roll, det är ju bara positivt om Norrland utgör 70% av Sveriges yta!

  För övrigt är jag norrlänning, och jag är tjock. Men jag har aldrig hört den fördomen tidigare, och jag kan inte säga att jag håller med. Däremot klär vi oss mycket fulare, eftersom det är vädret som styr kläderna och inte några trender… :)

 6. Prinsessan says:

  Det är ju knappast så att det finns ett norra sverige, och så tar man ett kliv och så är man i södra. Det finns ett mellersta. MEN man kan säga att Stockholm ligger mer åt söder än norr. Men fortfarande mellersta.

 7. norrlänning says:

  sen får man ju inte glömma bort att vi har renar i koppel som husdjur hemma på gårn’ och att vi har isbjörnar på gatorna. Skärp er förfan

 8. Tompa says:

  Va fan är fetma för fördom mot norrland? var en jag aldrig hört förut…

  Är fan tveksam på om vi super hårdare också. Har nu flyttat 135 mil söderut och tycker fan folk dricker mer och längre här… Men självklart är det en myt jag gärna kör vidare på.

 9. henrik says:

  Vi bor i norr men det är ni i söder som är insnöade. :)

 10. anon says:

  Henrik, visst är vi insnöade (just nu); det kom ju för sjutton fem centimeter snö i förra veckan. För att inte tala om hur (ned)blåsta vi är: lite vind så ligger tågtrafiken nere i tie dar. ;)

 11. Malin says:

  Om det är kvinnerstas studentkorridorer som dom talade om, så är det inget konstigt. det är så de funkar där :D Been there done that…

 12. sork says:

  precis som saphod skriver så är fetma faktiskt vanligare i norra sverige än i övriga landet enligt många undersökningar. Därmed inte sagt att alla norrlänningar är tjocka, men att försvara påståendet med förklaringen att det är en myt eller fördom håller inte.

 13. dunder says:

  jag har fan en tjejkompis som bor i örebro, som inte är tjock och som är från norrland.. hahaha :D

 14. norrlänningen says:

  hallå nog har vi renar i koppel på gårdarna:P min granne har ju det:) och det gick renar på skolan min för bara ett par dagar sen:P
  men senast jag var i stockholm så såg jag en hare springa omkring på gatan betyder det att stockholm är vildmark?:)
  Ne men seriöst alla sörlänningar som håller på pratar ni tror väldigt mkt om norrland, till ex att vi dricker enbart hembränt det finns inga asfaltsvägar hära, vi bor i lappkåtor, vi har inte fått internet ännu och att det finns isbjörnar hära.(är bara ett fåtal) vars fan får ni allt ifrån undrar jag?=)

 15. Maria says:

  Anna: näe, till skillnad från er så har vi faktiskt lite allmänbildning och vet att de som pratar skånska är från skåne och de som pratar drygt är från sthlm osv..

 16. Sara says:

  Jag kommer från norrland och är inte tjock, däremot har jag gått upp i vikt sen jag flyttade till Uppsala hahaha. Tycker att det är så kul att sthlmare tror attd e bor i mitten av Sverige fastän de bor ganska så rejält långt ifrån var mitten av Sverige äör geografiskt sätt ;)

 17. hähä says:

  Eftersom att 3/4 av landet tydligen räknas som norrland så är det väl klart som fan att statistiken säger att flest överviktiga människor bor här. Och så måste jag få tillägga att för mig som bor väldigt högt upp, i fjällen, tycker att allt nedanför Umeå inte är norrland ;) och till sist : Standardmjölk= GRÖN förpackning, Mellanmjölk= RÖD förpackning, Lättmjölk = GUL förpackning. Minimjölk= BLÅ förpackning

 18. Bäst ! says:

  HAHA, hur jävla korkade är ni där nere eller ? Ni tror ju typ vi i norrbotten har isbjörnar å skit. skit lätt å lura er. Så jävla blåsta.

 19. Norrbottning ja visst says:

  orka ha en massa fördomar när man inte ens vet nåt. norrland är bäst, de är bara så, och klart vi är fetare än andra, vi måste ju ha varmt när vi är ute o jagar isbjörn och när vi bor i kåtor, inte har vi ju electricitet som andra. viket lyx alltså!

 20. Fia says:

  Förutfattad mening om Norrläningar?!…. Nä då… :P

 21. Stimpen says:

  oj det var ett känsligt ämne:P finns det nån här som inte har fördomar? För om man inte har fördomar mot typ samtliga ”norrlänningar”- vilket är väldigt många människor så har man fördomar mot sthlmare – också väldigt många människor, eller så har man helt enkelt fördomar mot alla sörlänningar som också är en hel del människor. Hej, här tävlar vi i att dra alla över en kam? eller hur man säger, generalisering kanske är ett finare ord för något som samtliga här verkar tycka är precis rätt.

 22. Hilda says:

  Nä men vadå fördomar? ;]

 23. johan says:

  haha, vilken härligt fördomsfri tjej :P Vet en kille från boden som lurade i 13åriga ungar att dom fick bil å tv för femton år sen. Dom köpte det!
  retards….

 24. Anna says:

  hahaha, den var bra!

 25. norrlänning (och mellansvenning?) says:

  Hmm.. Jag kan inte hålla med om att Stockholm ligger i mellersta Sverige, eftersom jag själv bor ca 4 mil söder om Sveriges geografiska mittpunkt (och ja, jag är helt säker på vart mittpunkten ligger då jag har varit där), men till Stockholm har vi härifrån 38 mil. Så Stockholm är inte ens i närheten av Sveriges mitt. Dock hör mellansverige (i alla fall en viss del) även till Norrland eftersom att mellansverige är en helt annan sak än Norrland, Svealand och Götaland. Mellansverige pratar man om när man pratar om söder, norr och mitten.

 26. andrea says:

  HAHAHA vadddå sköön

 27. Bearmaniac says:

  Kan alla norrlänningar som gnäller över att ”Stockholm ligger minsann inte mitt i landet buhuu” snälla rita en demografisk karta över Sverige och sen märka ut mittpunkten i vårt avlånga land, pliis. Det finns mer än ett sätt att mäta saker och ting på. Om ni fortfarande vill gnälla kan ni ju istället rita en topografisk karta och hävda att eftersom i princip alla berg i Sverige ligger i Norrland, så borde Sveriges mittpunkt egentligen befinna sig i höjd med Gällivare eller nån annan centralort? För att liksom riktigt kunna reta upp er på de som hävdar att mellansverige ligger i bältet kring Stockholm – Karlstad menar jag.
  (och eftersom ironi inte gör sig särskilt väl över text bör jag väl påpeka att min seriositetsnivå är fantastiskt låg just nu, tröttnade bara på allt gnäll).

 28. Alice says:

  #16 HAHA,
  jag skrattade högt för mig själv när jag läste din kommentar :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *