Den hårfina gränsen mellan att låta pappas kreditkort gå varmt, och att elda upp det

Sergels Torg, Stockholm

Två fjortistjejer ~15 år kommer ut från NK. Ett gäng punkare ~10år går förbi.
Fjortistjej 1: Shit va små dom var!
Fjortistjej 2: Ja, och redan förstörda!

99 thoughts on “Den hårfina gränsen mellan att låta pappas kreditkort gå varmt, och att elda upp det

 1. emzi says:

  Vem i hela friden är det som är förstörd?! Vem säger att det är punkarna som är förstörda?
  Punkarna tänker säkert att det är fjortisarna som är förstörda.
  MEN jag måste nog lite hålla med om att 10 är för ungt. Att se 10 åriga fjortisar gå på gatan är också ganska hemskt.

 2. Andy says:

  Tomb: Kanske är billigt att bli en äkta punkare, men oavsett genre är det alltid dyrt att vara ”poser”. Då måste man alltid köpa grejerna på häftiga ställen som fattar att man t.o.m. kan sälja hundskit dyrt till människor som fått för sig att det är häftigt…:P

 3. Andy says:

  Petter: underbar rubrik

 4. Mats says:

  nmeden: att vara punk är skitbilligt, du behöver bara trasiga kläder, konstigt hår och en mäskdunk, alternativt ett pack folköl.

 5. Ellen says:

  haha, aaw. ju tidigare dem börjar, desto bättre äre! :D

 6. Snövit Linnéa says:

  *skriiiker av skratt* underbar rubrik!

 7. love_n_light says:

  Tioåringarna är ju absolut inte förstörda, förstår mig inte på er som skrivit det! Varför är det hemskt att ha just punkarstil oavsett ålder?

 8. z says:

  Wow. Rubriken. Du är min gud. Jävlar det måste vara det mest klockrena av allt klockrent. Mållös.

 9. Klara says:

  Jag förstår det roliga i rubriken, att det syftar på Nk-tjejerna (låter det gå varmt) och punk-killarna (eldar upp) men vad har det med själva tjuvlyssningen att göra?

 10. Sissan says:

  Men hur jävla svårt kan det vara att fatta rubriken? Herregud, jag blir typ rädd för alla kommentarer i stil ”vadå jag fattar inte”. En sak att inte tycka det är kul, man har inga vidare höga krav på humor om man tar det som ett skämt i världsklass, men att inte fatta poängen… Jag blir mörkrädd.

 11. Sandra says:

  Men om det är så jävla enkelt att förstå rubriken så kan du väl förklara den för de som inte för det då ?

 12. Anna says:

  Två saker som någon alltid kommenterar med i varenda tjuvlyssning är: ”Klockrent” och ”Jag blir mörkrädd”. Någon annan som tycker att det är dags att utöka ordförrådet?

 13. Mats says:

  Emzi: Är inte gatan till för oss alla, även 10åringar med kreativ klädstil?

 14. Sanna says:

  Klara skriver:
  Jag förstår det roliga i rubriken, att det syftar på Nk-tjejerna (låter det gå varmt) och punk-killarna (eldar upp) men vad har det med själva tjuvlyssningen att göra?

  Ja, och vad är värst? Att låta det gå varmt eller elda upp det? Vem är mest förstörd? Där har du kopplingen till tjuvlyssningen.

 15. ellan says:

  det är jävligt tidigt att bli punkare vid den åldern. punkarstil, emos och allt det där är bara så fult och äckligt.

 16. Anki says:

  Lola: Inte lika lågt som glocalnet! XD
  Ja, jag är lättroad :p

 17. Anki says:

  Fast de kanske bara gillar musiken/kläderna, man måste väl inte vara rebell för det? Eller dricka folköl…

 18. Kim says:

  Rubriken:

  Punkare – Vänster på den politiska skalan och föraktar kapitalism och ”lyxkonsumtion”. Därav att elda upp kreditkortet.

  Fjortisar på NK – NK ska väl i den här tjuvlyssningen framstå som ett exklusivt ställe där de själva inte har råd att handla. De använder istället pappas kreditkort, som då får ”gå varmt”.

  Så tolkar jag den, även om det inte framgår av tjuvlyssningen att det är någon annan än de själva som betalar, eller om de ens har köpt något.

 19. Kim says:

  Jassåjaha, Sanna hade visst redan gett sig på en förklaring. Nåja, skadar väl inte med en till :)

 20. majsan, says:

  Jag tycker det är grymt med så unga punkare, för punkare är ju någonting bra, så ser jag det iallafall. Dom säger det dom tycker, gör som dom vill, dom vill att alla ska ha det lika bra och dom vågar säga emot, allt det är väl jättebra! Av erfarenhet vet jag att punkare ofta är väldigt varma personer som vill mycket gott…

 21. Calle says:

  Majsan, håller med dig fullständigt, i varje mening och ord. Men av mina dagliga erfarenheter, jag är 15 år, har jag märkt att de nya ”punkarna” har blivit de nya fjortisarna. Är det bara jag som tolkar 10-åriga ”punkare” som osäkra människor som vill tillhöra en grupp? I den åldern har knappast analys nivån av politik öppnat dörren på glänt.

 22. Oskar says:

  Sissan: låt inte tjuvlyssnats kommentar-sidor bli som youtube, där folk skriker efter uppmärksamhet genom att vara odrägliga. Jag ser inte kopplingen mellan punkare och att elda upp pappas kreditkort, och rubrikens poäng var aningen svårforcerat av den anledningen. Men jag, och säkert också de många andra som undrade var poängen var, är inte förståndshandikappade för det.

  Tack Klara!

 23. Hej says:

  Det är ganska tragiskt att folk tycker att ””””emo-stilen”””” är ful och äcklig, när det inte finns någon sådan.
  Snälla, lär er skillnaden mellan fashioncore, emo, punk och rock i stil med Green Day.

 24. elin says:

  HEJ Jag måste seriöst kommentera det här –
  ”Det är ganska tragiskt att folk tycker att “”””emo-stilen”””” är ful och äcklig.”

  Är det seriöst NÅGON MÄNNISKA som tycker det är classy att gå omkring i tex: svarta trasiga kläder med nitar och ett svartfärgat hår, och en bara ..deprimerande look? Njae inte jag.. Alla rockare, punkare eller vad det nu kallas .. ingen av er ser ju särskilt glada ut ? Alltså jag hackar inte ner på er för att ni har eran stil, folk väljer själv hur de vill klä sig. Varför kan ni inte se lite glada ut? Ett litet leeeende? Fan ni skrämmer ju upp samhället .. iallafall mig. Jag har flera gånger på tex: fester eller när jag är ute, blivit kallad det vanliga.. ”jävla brat”
  Förra helgen var jag på en fest på lidingö, det var endast två stycken punkare( ursäkta om jag skriver fel, kanke ska va hårdrockare, eller emo?), och ja .. Social som jag är började jag en konversation för att lätta upp stämningen lite, då de va lite utanför och satt för sig själva. Det slutade me att han gick och bytte låt till nån skrikig terror metal? Sen log han och tittade på mig och sa att det här är nog inget för er brats …….. ? Jag undrar fortfarande ibland vad de två gjorde på den festen eller vem som bjöd dom Haha odrägligt

 25. Mina says:

  Jag tror man måste vara i min ålder (14) för att förstå grejen med ”10-åriga punkare”. Det har blivit som ett slags mode, istället för att vara alternativt. Därför använder även tioåringar sådana kläder. Det är enkelt egentligen: de tar bara på sig det som är modernt, vilket just nu råkar vara ”punk” eller ”emo”-kläder. Utan att egentligen ha någon aning om vad det står för. Imorgon kan det lika gärna vara rosa mössor med fjärilar på eller gula sandaler som gäller, då tar de på sig det istället. Förmodligen vet de inte vad ordet ”politik” betyder, utan de har mest, som någon annan skrev, ”lyssnat för mycket på Green Day”. Sedan tycker de det ser lite häftigt ut med en tuff frisyr och randiga armvärmare (?) för att de har sett äldre personer se ut så. På den nivån är det.

 26. Kiranja says:

  elin: Ja uppenbarligen finns det folk som tycker det är fint eftersom folk klär sig i det…? Och vadå att ingen ler? Känner man för att le så gör man det. Men det råkar ju faktiskt vara så att många som av en eller annan anledning inte mår bra söker sig till en grupp ex i form av en speciell stil. Måste man le då? Du skriver att du inte hackar på hårdrockare osv i ena andetaget men i nästa..??? Hahaha, odrägligt, skulle jag vilja säga.

 27. elin says:

  Jag står för precis allt jag skrev, men folk tar det kanske på olika sätt + att det är lite svårt att skriva ner på ett bra sätt hur jag tycker

  Ni klankar ju ner på oss brats så låt oss iallafall säga vad vi tycker

 28. elin says:

  Måste tillägga att jag tror att de som håller med mig, nog förstår mig om det jag skrivit

 29. cole says:

  Haha, fjortisjävlar är förstörda inte punkare.

 30. Siri says:

  10 år och punkare, jag håller med tjejerna! ILLA är vad det är.

 31. Siri says:

  elin jag förstår vad du menar fullständigt by the way.

 32. emii says:

  Elin håller med dig fullständigt!!

 33. elin says:

  Yes! Told you att jag hade några på min sida ha ha

  ;)

 34. Alvarez says:

  TIOÅRIGA punkare? nää. kom igen. dålig åldersbedömning på tjuvlyssnaren?

 35. Nezen says:

  Ska fjårtisarna säga :O

 36. emmma says:

  håller med tjejerna, skön kommentar!!

 37. Julia says:

  Klockren kommentar från tjejerna! Visst får man se ut som man vill men reaktionen var ändå för rolig!

 38. Claudia says:

  hahahahahahah XD
  Det här är bara för roligt!
  Det var typ jag och en kompis som då ska vara ” fjortistjejerna”
  Fasten min kompis har en lite alternativ stil. Och nu råkar det vara så att vi bara genade igenom NK och jag har aldrig i hela mitt liv köpt ett plagg därifrån.
  Dock så var det så att ”Punkarna” ( ja dom var typ runt tio år) alla bar kläder från lindex lite ” alternativa” barnkollektion ( ni vet hur den ser ut va?) och att det snarare var så att de tyckte att det var tufft att klä sig så snarare än att dom faktist var punkare.

 39. Claudia says:

  Det har liksom blivit lite av en fjortistrend att vara emo :P

 40. Sanna says:

  Småpunkare,förstörda?! GÅ och dö, det e ju för fan tvärballt! förstörda är dom ju inte. snarare fjortisarna,alla likadana. hjärndöda..

 41. issa says:

  herregud… tjejerna från nk ser sig själva som 10 åringar och tycker de e förfärligt.. lite ironiskt då dom säker följde modet när dom va 10.

 42. Indus says:

  Hahaha… Det bästa är att läsa kommentarena.
  Jag (vuxen) läste den småroliga insendenten och sålog åt den fyndiga rubriken och själva historien. Men det bästa är inläggen, 14-åringar som dömmer 14-åringar, som dessutom tycker att 10-åriga punkare är för unga?! och drägg, eller försvarar dem och tycker NK-brudarna är den förlorade genarationen. Och att ni tappar tråden och börjar diskutera stilarna.
  Ni är bäst, keap up the good working…;)

 43. Emma says:

  Men vafan, Ingen punkare eller fjortis är förstörd, dom har bara valt att ha en viss stil, alla får väl se ut prescis hur dom vill, det finns ju ingen regel för vilken stil som är bäst, eller? Alla människor är olika, det är bara att inse, okej? Vad är meningen med att sitta och beklaga sig över vem eller vilka som är förstörda och vice versa…?

 44. Emma says:

  Och förresten; Generation? Du menar folkgrupp? Asså en generation är typ dom som är födda på 90-talet, 60-talet osv. Haha, vuxen? Yeah right…

 45. andrew says:

  44. Krewt
  Green Day är ffs inte emo musik. testa med tex, A vain attempt eller nåt sånt…
  – Nej, förstår häller inte rubriken…
  Men aw va gullit med punkare. Det håller ju på att bli skit stort igen. :D kul att de finns i så utspridda åldrar.

 46. MZA says:

  Det där småpunkgänget i sthlm är snarare 13-årsåldern egentligen och ser mindre ut allihop, om jag minns rätt.

 47. 12åring says:

  Calle:du har fel jag har varit politiskt aktiv sen jag var 6 år så det finns vissa men jag håller med om att det är ovanligt.

  Sen har jag två saker till att säga:
  1:
  GREEN DAY ÄR INTE PUNK!!!
  Ebba grön, ksmb och sex pistols mm är punk Green day är rock

  2: sluta hacka på andras stilar och hoppas istället att de är de själva!

 48. 12åring says:

  Glömde en sak punkarna är mellan 11 och 12 inte 10 (jag känner dem)

 49. Moa says:

  Vad fan är det för fel att vara punkare vid tio års ålder det är för fan skit coolt!

  Elin: Håll käften du har så OTROLIGT fel.
  Vi punkare/emo/hårdrockare med mera kan vara glada men det betyder inte att man ler hela tiden.
  Och det är väll vårat beslut hur vi klär oss
  + deprimerad look, va fan man kan lika gärna vara deprimerad när man är fjortis eller indie. Bara för att man har en stil betyder det inte att man måste vara på ett visst sett. Så sluta dömma folk låt dom vara som dom vill vara!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *