Den som sover söndag inte…

After ski, hotell, Åre

Ett gäng killar ~25 står och pratar. En av dem står lite vid sidan om och pratar i sin mobiltelefon. Telefonsamtalet blir allt mer högljutt, och de andra killarna kan inte låta bli att höra vad han säger.

Telefonkillen: Men det är så fel! Skyll inte på mig, det var inte jag! Jag tänker inte bli någon jävla söndagbock! Nej! Hejdå…

Killen avslutar samtalet och en av de fnissande kompisarna frågar: Vad har du nu gjort, och vad är egentligen en söndagbock?

Telefonkillen: Jag får skulden för en idiotgrej som någon annan har gjort. Det är säkert något bibliskt begrepp om att inte offra ett djur på vilodagen eller något sådant. Tyckte det passade bra, bara…

Kompisen skakar på huvudet och samtalet byter ämne…

Cred: Bart Ender (off duty)

3 thoughts on “Den som sover söndag inte…

  1. Kim says:

    Jag tror vi har ett nytt uttryck nu! Jag uppmuntrar alla att börja använda det flitigt så kanske vi kan få in det i Svenska Akademins Ordlista.

  2. Glasögonorm says:

    Bortsett från att han säger ”söndagbock” i stället för ”syndabock” så använder han uttrycket korrekt och det är uppenbart vad han menar. Då tycker jag att det är värre med folk som använder uttrycket ”syndabock” när de menar den som är boven i dramat på riktigt.

  3. Armon (jurg-fan) says:

    Stämmer ju faktiskt också att det är ett bibliskt begrepp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *