Den som väntar på något goth, väntar alltid för länge

Kyrka, Halland

Två uppklädda gubbar ~80 sitter och inväntar att konfirmationsceremonin ska börja.
Gubbe 1: Nä, nu får det snart sätta igång. Man blir ju trött av att sitta här.
Gubbe 2: Va?
Gubbe 1: Jo, jag sa att man blir trött!
Gubbe 2: Ja jävlar, nu får det snart bli lite ös här!

Vinnarrubrik av OneUp

Bubblare:
”Snälla farfar, headbanga inte när vi sjunger psalmerna”. Av räven
Gunnar hade under sin livstid sparat massor med karmapoäng för att vara på den säkra sidan av den himmelska balansen. Av martin w
On their (high)way to hell… Av majagalla
”A little less confirmation, a little more action please! (Damn it)” Av Karl
Till deras lycka plockades vinet och chipsen fram rätt snart. Av Drina
Fullt ös! Religiös! Av Chopperator

Nästa veckas rubriktävling hittar du här

0 thoughts on “Den som väntar på något goth, väntar alltid för länge

 1. Osmo says:

  #7: Du är snart en av oss. Moahahahahaha!!!

 2. joanna says:

  Det heter aldrig konfirmationsceremoni i en kyrkan, utan KONFIRMATIONSGUDSTJÄNST!

 3. Aroogah says:

  52 Joanna: Och? Även om det inte är det officiella namnet, så är ju ändå konfirmationen en ceremoni, och alltså därmed en konfirmationsceremoni. Det är så svenska språket funkar. Skall du besserwissra bör du ha något riktigt fel att klaga på.

 4. Aroogah says:

  49 Maja: Nej, klart det inte är som gothic metal utan metal, jag vet hur goth låter. Jag är nog bara hjärnskadad som tycker den är lugn. All a matter of perspective, I guess.

 5. Sussi says:

  ”A little less confirmation, a little more action please! (Damn it)” är helt klart den bästa rubriken!!!

 6. Scars says:

  Alla rubriker var 100% grymma, men den som vann, (blev satt till rubrik) var helt klart sämst! De andra är ju mycket mera passande och definitivt roligare…

 7. Anna says:

  Karl vill du gifta dig med mig?? Det är ju standardfrågan till jurg och HMU så när du gör en sån briljant rubrik måste du också få den. Jag är en rufsig bakis brud i mina bästa år. Intresserad?

 8. Karl says:

  Ledsen Anna. Sen The King åkte hem till sin egen planet någonstans långt borta har jag lovat att inte binda mig förrän han kommer tillbaka och kan rocka loss på mitt bröllop.
  Men vi kan alltid älska varandra lite sådär i smyg =)

 9. joanna says:

  53 Aroogah: Kalla det besserwissra eller vad du vill, men faktum är att en konfirmation är en gudstjänst, och därför kallar man det för just konfirmationsgudstjänst och aldrig för ceremoni. Kanske fungerar att säga så det i svenska språket, men används det aldrig i praktiken så måste det ju betraktas som en felaktig benämning. Så det så.

 10. Maja says:

  Aroogah: Äsh finns ju lugn goth också antar jag, egentligen är inte det där med olika musikstilar min starka sida.

 11. Aroogah says:

  # 59 Joanna: En gudstjänst är ju faktiskt en sorts ceremoni, slå upp ordet ”ceremoni” om du inte har koll på det. Att då komma och säga att det är fel att kalla en ceremoni för konfirmation för en konfirmationsceremoni blir bara galet. Folk uppfinner egna sammansättningar av ord hela tiden, och så länge de gör det grammatiskt korrekt och på ett smart sätt så att alla kan förstå vad det handlar om så är det knappast fel. Det är så svenska språket fungerar. Vad tjuvlyssningsförfattaren gjorde med sin smarta sammansättning var att få alla att förstå vad det handlade om, samtidigt som denna berikade det svenska språket en aning. Vad du i din tur gjorde var bara att sätta upp en onödig spärr där ingen spärr behövs. Att bara tillåta en enda benämning på en sak eller företeelse begränsar bara människors mentala flexibilitet. Låt gå för att ”konfirmationsgudstjänst” är det mer officiella namnet på det hela, men det finns säkerligen gott om fall då du själv inte säger det mest ”officiella” namnet på ett ting eller en företeelse utan istället brukar någon synonym – och det är precis så det skall vara.

 12. Bunny says:

  det var ett jävla tjöt om vilken rubrik som var bäst.
  vad var det roliga med citatet? att en av gubbarna svor? gör väl gamla ganska ofta eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *