"Dessa gårdsägare har inget hyfs nuförtiden!"

Hultsfredsfestivalen, inne på festivalområdet.

Kille #1: Det finns ett plank där borta som var perfekt att pissa mot, det är mot nåns gård. Men så har de satt ett elstängsel där på vissa plankor, så man får en elchock om man pissar mot det.
Kille #2: Åh fy fan! En elchock rakt in i snorren?
Kille #1: Ja, så jäävla taskigt!! I mörkret så vet man inte vilka plankor som är farliga att pissa mot, de har liksom inte märkt ut det eller nåt, så man får låta bli att pissa på planket helt, så taskigt.
Kille #2: Faan vad taskigt, varför gjorde de så för?!

30 thoughts on “"Dessa gårdsägare har inget hyfs nuförtiden!"

 1. Klas says:

  Man får inte en elchock av att pissa på elstängsel.
  Myt god damnit.

 2. Ulf says:

  Verkligen Klas? Urin innehåller tillräckligt med salter för att leda ström alldeles utmärkt. Fråga min morbror som är bonde och lyckats med konststycket att slå en drill på sitt eget staket. Eller ännu bättre, testa själv.

 3. Dwarfen says:

  Bara att prova KLas, mig veteligen funkar det kanonfint…

 4. gojjamojja says:

  hehe, känner en som testa att pissa mot ett elstängsel, han fick iaf en chock :P härlig tjuvlyssning btw :D

 5. Bearmaniac says:

  Jag kan verifiera att pissa på elstängsel är en dålig idé. Jag tänkte vara lite rolig när jag var typ åtta, och det gjorde ganska ont kan jag meddela. Och för de som inte tror på mig, precis som ovanstående kommentatorer uppmanar jag er att testa själva. =)

 6. Mini says:

  Något roligt ska väl bönderna få ha.

  Jag har inte pissat mot något elstängsel, men jag råkade lägga pannan imot när jag skulle plocka upp en hammare från marken.

 7. Winnie says:

  Enligt mythbusters och mig själv får man inte elchock av att pissa på elstaket. Man måste komma jävligt nära ledningen, altså 3-4 cm för att få elchock. Det e ju så att det är inte en kontinuerligt ”beam” av piss haha. Mythbusters provade till och med på jätte starka ledningar av 2-300 volts.

 8. Alex says:

  Klas: det är inte alls en myt.
  Testa själv. Om du nu redan har testat själv så lär det har varit avstängt. Jag har själv testat – man får en chock! :)

 9. Mattias says:

  Det funkar sannerligen utmärkt att plåga sig själv genom att kissa på elstängsel. har testatoch tänker verkligen aldrig göra om det :P pillen ömmade i en vecka …

 10. thedevilffs says:

  För mig funkade det inte att pissa och få en elchock…
  självklart kontrollerade jag att stängslet funkade efter…
  Fyfa an vad ont det gjorde…

 11. Ylva :D says:

  haha ni killar verkar smarta ;P fast ni slår ju knappast de i den här tjuvlyssningen

  …..så jävla taskigt!

 12. Ica says:

  #7: Mythbusters testade att pissa på en järnvägsräls. Inte ett elstängsel.

 13. o says:

  Mythbusters testade även elstängsel. Och fick mycket riktigt stötar. Se länk.

 14. Ettup says:

  SPINOFF: Urinating on an electric fence can cause electrocution. (From Episode 3)

  CONFIRMED

 15. snurre says:

  Ett elstängsel ger 5000-7500 volt betydligt mer än elektriskt järnvägsräls men den har tillräkligt med amper för att döda.

 16. Sebbe says:

  Mig veteligen gör det inte ”ont” att pissa på ett elstängsel. Visst får man en chock, men det beror ju på att nervernas elektriska pulser blir nååågot förstärkta. Testa att pissa på ett elstängsel med någon som håller dig på axeln ^^ Testa sen med ca 10 personer. Det är bekräftat att även den 10:e personen faktiskt känner chocken han med.

 17. kurt says:

  hahqahah klas retard

 18. TGD says:

  #1 klas det funkar.. som alla sagt testa ^^ har en polare som är bonde och allt nytt folk brukar få utmaningen att pissa på ett av hans stängsel :P 9/10 som har gjort det har fått en stöt.

  #16 det är bara första och sista personen som känner ”chocken” dom andra känner det inte.

 19. MorpH says:

  Man kan få en chock om man pissar på ett elstängsel, men det är långt ifrån säkert. saken är den att det måste vara en sammanhängande stråle hela vägen för att strömen ska nå fram och det är nästan något av en bedrift att lyckas med om man inte står väldigt nära. som någon sa lite högre upp så har mythbusters bevisat detta ganska genomgående.

 20. Annchen says:

  Usch, gamla minnen kommer till liv igen, jag som försökt förtränga för evigt. ”Chock, chock, electric chock.” Ungefär lika illa som Pogo Pedagogik. Huvva.

 21. Jns says:

  Funkar definitivt, gör itne ont, lite som att kortsluta ett batteri med tungan

 22. jurg says:

  annchen: hahah det där kommer jag ihåg. fy fasen vad dåligt det var

 23. Muppo says:

  Annchen, jurg. Ja fyfan vilka hemska filmer de tvingade oss att se… 20 år gammalt skräp fick vi se på NO lektionerna.

 24. Rufus Cade says:

  Men nog f-n gjorde Pogo mer ont än att pissa på ett stängsel… ;-)

 25. Adam I says:

  Kanske inte att pissa, men det är bra roligt att leka med elstängsel. Jag och klassen hade en cykelutflykt och så pausade vi en sväng vid ett elstängsel (hehe, och aparaturen som bestämmer hur mycket volt det ska gå genom stängslet fanns också i närheten=leka leka).

  Ja, så vi testade flera sätt, hur man kunde få el genom kroppen, vart det gjorde ont osv. Men det är alltså alltid lika roligt att pilla/hålla i/något mer(?) på ett elstängsel.

  Och med den här beryktade chocken, är det så att man får sig en riktig kyss, genom ballen, eller gör det bara ont (ja, jag har såpass mycket själbevarelsedrift att jag inte har testat, någon annan får göra’t)?

 26. Christoffer says:

  #19: Kanske dags att kolla prostatan?

 27. Bonden says:

  #7 Det är inte ovanligt med styrkor på 5 till 10000 V på elstängsel för kreatur, så 2-300 V är ganska lågt. För er som tyckler detta låter otroligt högt så kan ni tänka på att det fungerar utan att döda pga 2 anledningar: Det är pulsad ström (man får sällan mer än en puls i sig) och det är nästan ingen ampere alls i trådarna (vilket är det som är farligt).

  Jag har aldrig varit dum nog att testa kissa på stängslet, men det går att leda strömmen ganska långt bort från tråden (braniac testade genom att låta flera personer hålla varandra i handen och se hur många som fick ont) bara man leder strömmen någon stans. Har man ingen kontakt med jord utan har rejäla isolerande dojjor bör man kunna kissa oskadd…

 28. Signe says:

  Man får visst en stöt om man kissar på elstängsel, min morfar och hans kompisar gjorde det som en lek när de var små

  Dom här killarna är ju fan dumma i huvudet, klart man inte ska gå och kissa överallt

 29. Kilroy says:

  Borde bero på hur pass stark stråle man har: Har den lösts upp i droppar när den når stängslet blir de ju ingget, men har man en stark stråle så borde man få sig en pärla – lite beroende på hur bra kontakt man har med marken. Gummisyulor på torr mark borde alltså inte ge utslag, medans barfota på vått gräs nog skulle göra vilken macho som helst rädd för att pissa igen… :P

 30. Dark Jester says:

  …och för att bevisa att kunskaperna i fysik är tragiskt eftersatta i dagens samhälle kommer här en liten matnyttig informationsruta;

  Elektrisk SPÄNNING (enhet Volt) kan människan överleva ett par hundra tusen av (Amerikanska polisens tazers levererar i runda slängar 150.000V) och spänning är även fullt kapabel att göra s.k. överslag genom luft. Som ett beräkningsexempel brukar sägas att spänning kan göra ett överslag på 1 cm per 10.000 volt.

  Så, med detta i åtanke; Hur långt har ni mellan dropparna, pojkar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *