Det är tydligen fler som vill ge sig in i det rådande amningskriget

En mamma ~20 sitter i ett hörn och ammar sitt barn, två äldre damer ~70 sitter och tittar på mamman med avsmak.
Dam 1: Jag tycker nog att man kan sköta sånt där hemma!
Dam 2: Ja minsann, VI ska inte behöva tappa matlusten bara för att mammor inte sköta sånt där hemma!
Kille ~18 går fram till damernas bord och stödjer sig mot bordsskivan och stirrar stint på damerna.
Killen: Vad är det för konstigt med att bebisen äter här?! Det är ju trots allt en restaurang?!
Dam 1 (muttrandes): Ja, men det är ju förbjudet att äta medhavd mat…

Restaurang Domus, Östersund

137 thoughts on “Det är tydligen fler som vill ge sig in i det rådande amningskriget

 1. nusse says:

  Orkade inte läsa allt men….BLA BLA BLA förändra världen…GE UPP…Jag har ammat mitt barn offentligt! JAG GJORDE DET INTE FÖR ATT JAG TYCKTE DET VAR SKITKUL ATT SLÄNGA ÙPP TUTTARNA FÖR ALLMÄN BESKÅDNING!! Jag gjorde det däremot för att mitt barn betyder allt för mej och det gör ont i mitt hjärta när han skriker efter mat el dyl. Håller med er som skrivit att alla mammor ÄR diskreta när de ammar sitt barn! Vill man vika ut sej kan man juh vända sej till slitz eller nåt! Undrar om ni tänker likadant när ni fått barn själv!

 2. Bimbo says:

  Mikal, texas m fl som anser att amma är jämställt med att runka:
  Du som matar din bebis med snoppen är en sjuk, SJUK människa!
  Heja Linda och alla andra ammande mammor.

 3. Veronica says:

  Så bra! Tycker iaf man ska få amma vart man vill eller ska mammor låsas in?

 4. Lotta says:

  Vill bara säga TACK till Ann!

 5. Tobbe says:

  Dave:
  Så du har aldrig varit barn och skrickigt efter mat? Du var jämnt tyst tills din morsa kom hem eller? Fatta själv, de slutar ju skricka då de får mat och sen behöver du ju inte titta på när de äter. Du må vara bög eller ha vilken läggning som helst som gör att du inte gillar bröst, men titta inte då. Kom inte och säg att det är äckligt sen för det är jävligt naturligt även om du var något sorts underbarn som inte skrek offentligt så din morsa var tvungen att häva fram den så du skulle hålla käften.

 6. urpan says:

  Snyggt jobbat killen, dagens hjälte. Och snygg come back av satkärringen (tyvärr). Så länge man är lite diskret (och det är dom flesta amma-mammor) så vadå??? Mätta barn är glada barn (eller sovande barn) = bra för alla!

 7. Andreas says:

  Jag förstår inte att det finns folk som tycker att amming är äckligt, och att det får dom att tappa matlusten. Mig rör det inte i ryggen, och jag kommer aldrig att förstå mig på folk som tycker att det är äckligt. Vad lever ni i för århundrade egentligen?

  Vad som däremot skulle kunna störa min matro är om ungen börjar på att skrika. Och det kan mamman många gånger avstyra genom att amma barnet.

 8. Diana says:

  Hm, jag vet inte vilken sida jag tar. Jag skiter faktiskt i det där, eftersom jag aldrig äter på restaurang och inte ammar jag heller. Men, om man får välja mellan ammande moder i hörn eller skrikande unge vid bordet bredvid föredrar jag mamman.

 9. helen says:

  kvinnobröst verkar bli äckliga när dom inte finns till endast för att behaga män. ni som tycker det är så äckligt med ammande mammor tycker säkert inte det är äckligt med alla jävla tuttar som vi blir påtvingade via media.

 10. kelly says:

  bra sagt ann!!
  man vet knappt vad man ska säga till alla ”amma på toaletten”-kommentarer.. toaletten?? det var ju för jävla sanitärt också.. mysigt.
  säger bara stackars era barn som kommer få äta där alternativt vara hungriga och gråta tills de kommer hem och ni kan dra ner persinnerna så att världen inte behöver besväras av bröstvårtan. hemska tanke!! så äckligt med människor som ser till sitt barns bästa!

 11. Annika says:

  seriöst…tappar man aptiten av att se ett barn ammas, har man problem.

 12. mm says:

  jag tycker tanterna ska låta sina barnbarn (även fast jag tvivlar på att de har några) få skrika istället, då slipper ju de fantisera om vad som barnet suger på. nä, låt barnen skrika och fortsätt med er åldersdiskriminering. i-landsproblem eller i-landsproblem? i andra länder dör barnen, och vi tycker att det är äckligt att småbarn ska få äta. men visst, låt dem skrika istället. då slipper ju ni bli äcklade.

 13. O.o says:

  Ursäkta men pensionärenas skrynkliga ansikten får mig att tappa matlusten, kan dom inte sätta sig på en toalett och äta eller nått? (sarkastiskt, om du inte förstog)

 14. Ottoson says:

  Ammande mammor kan jag kanske klara, även om jag inte förstår varför man inte tar pump eller substitut om man ska på en lite finare restaurang. Det som dock äcklar mig är barn vid matbordet som snorar och kladdar, ush

 15. Mary says:

  helen: Jag är kvinna och har inte så jättestort intresse av bröst, vare sig de är på billboards eller om de används till amning. Vad jag däremot ogillar är att se en enorm tutte när jag äter.

  Dessutom: Den allmänna åsikten här är att alla mammor är diskreta när de ammar. Tyvärr är inte verkligheten så. Alla mammor tar inte med sig en filt eller har på sig en stor skjorta att dölja sina behag med under amningen, istället så dras linnet ned och tutten hoppar fram. Lite diskretion har ingen dött av.

 16. stolt nybliven mamma says:

  herregud, vad vidriga folk kan vara. har ni inte varit små barn som skrikit och gormat så det gör ont i hjärtat bara för att ni var hungriga? va i helvete, ska alla nyblivna mammor vara tvugna att sitta hemma i 6 månader för att andra idioter tycker det är äckligt med amning! så jävla barnsligt och så jävla töntigt så ja spyr!

 17. L#2 says:

  ååh, där blev jag allt lite kär i killen.
  Att amma är inte så farligt, att däremot lägga en använd blöja där folk ska äta sen är äckligt. Jag vet.

 18. Anders says:

  Går det inte att klämma ut lite patt-saft i en flaska och sedan mata ungen med den?

 19. shh says:

  Kom tillbaks och säg det här när ni själva har fått barn.. Haha, otroligt underhållande läsning!Hetsa upp sig över en sån sak som amning, åh gud, eller har jag missat att medåldern här är ~11?

 20. Carl says:

  Ta med mjölk i en flaska, nästa lillskit jag ser bli ammad kommer jag spy på och tillhörande mamma

 21. Junte says:

  Ammning är fel, de enda som borde få suga på en kvinnans bröst är en fullvuxna män, en bebis som suger på en kvinnas bröst är ju inget annat än omvänd pedofili och det tycker jag ett upplyst och modernt land som Sverige ska stå över, usch!

 22. Jimbop says:

  Jovars men ammning är naturligt!

  Häv i ungen ett par snapsar och ha det sexuella senare därhemma istället!

  (shit.. denna sexfixering, det är för f-n en del av naturens gång! Det är DU som har problem om du tycker det är äckligt.)

 23. Skrunkelbunk says:

  Har nu läst igenom kommentarerna. Jag får barn om cirka tre veckor, men har nu helt och hållet tappat lusten. Ett alternativ är väl att operera bort pattarna så att jag inte KAN amma (eftersom man blir ännu mer trakasserad om man inte ammar), men det kan bli dyrt och svårt att få till på så kort varsel, så om någon vill ha ett barn är det bara att säga till. Hade gärna behållit ungen själv, men att vara mamma verkar inte så lockande längre. Så varsågod!

 24. Damon says:

  Skrunkelbunk: Jag tror att du blir en kanonmamma. Man ska inte bry sig så mycket om vad vi på Tjuvlyssnat tycker och tänker =)

 25. sofia says:

  killen gillade nog utsikten

 26. Marcus says:

  Tanten är vinnaren i den här diskussionen helt klart.

 27. Bobstar says:

  Barn kan ju självfallet få vara på Restaurant, men det säger sig självt att en bäbis inte har något där att göra eftersom den inte konsumerar något. Sen så skiter jag i vad mammor gör på äckliga mammafik etc. but stay of the real deal!

 28. nusse says:

  Jag tror visst att en bebis konsumerar det som mamman har stoppat i sig………döh

 29. Smultronstrå says:

  Undrar vad folk tror brösten är till för igt? jo amning! Blir ni äcklade av att se en kalv få di eller kattungar med? Klart man sitter diskret, men det är direkt diskriminerande att man inte ska kunna amma offentligt. Man skyltar ju inte med tuttarna direkt. Då vill jag slippa se rumpspringor och bara överkroppar isf.

 30. Frida says:

  Vad är det för fel med att amma sitt barn? Hade hon inte gjorde det hade de väl klagat på att ungen skrek… Och alla har vi ju varit små, det är ju MJÖLK!

 31. fia says:

  Man kan ju undra om de där tanterna har egna barn. Fast det förstås, allt var väl mycket ”finare” förr. Inga ligister som matar sina barn och så..

 32. Babyface says:

  hahaha!

 33. Emma says:

  Jag blir galen på vissa av dessa inlägg, drar linjer mellan att amma och pissa i blomkrukor och runka ofentligt. Visst är det viktigt att pissa, men för fan ingen dör av att inte runka. En unge dör dock ganska lätt utan mat, eller har jag kanske fel? Sedan skrev någon att det är olagligt att blotta sig, men hur ska vi då göra med alla tjejer som solar topples? Sätta dem bakom lås och bom? Visst, jag håller med er som inte tycker det är allt för trevligt om någon sätter sig och ammar bordet bredvid, men om man nu stör sig så mycket kan man väl be denne lite snällt att kanske gå åt sidan, eller helt enkelt kolla på något annat.

 34. hejsan says:

  HAHA BITCHES! :D

 35. jezzamyn says:

  amma sitt barn är väll en av dom naturligaste grejjer som finns i världen. har dom tanterna aldrig skaffat barn eller.
  man kan ju faktiskt titta bort om man inte vill se och inte sitta o stirra..

 36. Elli says:

  Jag är en tjej som har många kompisar som har fått barn. Vissa sköter amningen jättesnyggt och ingen behöver känna sig obekväm, medan andra drar upp tröjan och visar hela brösten som om det vore helt ok att göra så. Det hela handlar om att göra det med stil och finess, tycker jag. Till och med jag blir obekväm om ngn drar upp tröjan och visar brösten när de ammar, mjölken rinner och sprutar och killarna i sällskapet blir alldeles tysta och tittar bort. Det är respektlöst att göra så, men sköter man amningen snyggt och diskret så tycker jag att det är okej. Själv skulle jag nog inte vilja sitta och amma inför min pappa, brorsa eller tjejkompisarnas killar. Då skulle jag nog gå undan lite eftersom jag själv skulle vilja vara lite privat och ha lite stil.

 37. SL says:

  Tack, en kille jag kan relatera med !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *