”Det bästa ordet är det man inte säger” – Sicilianskt ordspråk

Piteå dansar och ler

Ett gäng ungdomar ~17 sitter och pratar. En av tjejerna (Tjej 1) ser dock länge fundersam ut.
Tjej 1: Kan stumma säga aj?
Tjej 2: Va?! Vad har vi sagt om att tänka innan man talar… ?
Tjej 1 (nedstämt): Jag gjorde ju det…

Cred: Elin

60 thoughts on “”Det bästa ordet är det man inte säger” – Sicilianskt ordspråk

 1. Osmo says:

  Alla döva är stumma, negrer är duktiga på att bygga motorvägar och marschera, nykterister odlar ofta potatis på förortsbalkonger, dalmasar är bögar hela bunten, skåningar har rytmen i blodet och jättestora läppar, och AIDS uppstod bland kyrkvaktmästare i Bengtsfors.

 2. S says:

  Hon kanske sa fel.. hon kanske menade stamma. annars var hon nor blond ;)

 3. Marcus Lundberg says:

  #17 Johan: Jag ser inte speciellt många likheter mellan att säga ”Aj!” och att uttrycka smärta med en flämtning. Tjej 1 ställde en DUM fråga, och blev dissad :-)

 4. Marcus Lundberg says:

  #50: Nog fan måste det väl finnas dövstumma personer? Alltså personer som är både döva och stumma? Det kan väl inte finnas någon som påstår att ALLA döva är stumma?!!?

 5. Eivor says:

  54: Jeg har aldri møtt en døv person som i tillegg har vært født uten stemmebånd. Jeg har altså ALDRI møtt en person som er både døv og stum.

  Hadde det fantes en som var både døv og stum i Norge, så ville jeg nok ha hørt om det, siden døvemiljøet er så lite, at alle kjenner alle. Døvemiljøet kan sammenlignes med et bygdemiljø.

  Men hvem vet, kanskje finnes det noen der ute i verden som er både døv og stum, men da er det to ulike diagnoser, man er døv OG stum, ikke døvstum!

 6. Jinzo says:

  Att vara stum behöver inte vara ett resultat av att vara döv. Man kan till exempel sakna stämband eller haft dem skadade vid olycka.

  Älskar tjuvlyssningen, vilken b*ch-slap á la ”sitt ner o håll käft”.

 7. Corundum says:

  #51 (Osmo): HAHAHAHAHAAAAAA!!!!!! Förlåt. Men det var faktiskt jättekul. :P

 8. ijk says:

  Det är ju inte alls någon jättedum fråga. Snarare intressant och handlar väll i grunden om ifall ljud som ”aj” och kanske hur man skrattar är universiella eller bara konstruerade till vårt språk.
  Tror att sålänge man kan skapa ljudet (varesig man kan tala eller höra) så kommer man att göra något AJ liknande ljud, men inte nödvändigtvis så tydligt J på slutet som vi gör i Sverige.

 9. Ludde says:

  #28 Happymealungen

  Då är man inte stum då är man analfabet.

 10. Julia says:

  #4 (och eventuella andra, jag är för trött för att läsa kommentarerna ordentligt): Jag och min bästa kompis är precis sådär, låter som en typisk grej jag hade sagt till henne. Vi har en underbar relation och har varit kompisar länge, jag får henne ofta att tänka och sådär, hon har absolut inget emot det (I know it for a fact).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *