"Det beror på, barnslig och omogen har väl sin charm?"

Två tjejer ~18, som inte har setts på ett tag, redogör för vad som hänt i deras liv sedan sist. Tjej 1 har blivit gravid, fött barn och hoppat av skolan, öser kritik över barnets far som hon menar är både barnslig och omogen och konstaterar att förhållandet med honom har havererat och att hon nu står ensam med sitt barn.
Tjej 1 (efter en lång paus): Det kanske är så att de snyggaste killarna inte behöver vara de bästa pojkvännerna?
Tjej 2 (eftertänksamt): Ja, det kanske är så…

Buss, Munkedal mot Uddevalla

43 thoughts on “"Det beror på, barnslig och omogen har väl sin charm?"

 1. Linnea says:

  En mycket klok slutsats. Synd att hon var tvungen att skaffa barn bara innan hon kom fram till den.

 2. Shudnawz says:

  Så trevligt att nån har kommit till den insikten, och så tidigt. Det finns kanske hopp för oss ”vanliga” killar med. ;)

 3. Strym says:

  Och vissa ska inte ha barn överhuvudtaget

 4. Anonym says:

  Då har de kommit fram till en slutsats då? :)

 5. Elsa says:

  Kvinnor tenderar att välja maskulina (män med högre testosteronhalter, syns bl.a. på kraftigare käkparti) för kortvariga relationer och män med kvinnliga drag som verkar bra som fäder för längre förhållanden..är det därför så många barn inte vet om att deras pappa egentligen inte är deras pappa…? Det verkar ju onekligen som att hon valt första kategorin män…eller helt enkelt valt honom för tidigt i livet :)

 6. viret says:

  Så sant, och de snyggaste flickvännerna är inte alltid de bästa flickvännerna

 7. Ällin says:

  Samlevnad, lektion 1A

 8. Urtsel says:

  Hmm.. jag brukar också betala med småmynt .. är det så konstigt?

 9. Miss Keep Your Distance says:

  Ja. Så är det nog.

  Förklarar faktiskt en hel del…

 10. anonym says:

  Vem var tjejen i svarta kläder och gröna skor på festen? har hon någon blogg?
  Det vackraste på riktigt länge…

 11. Linda says:

  Åhå! Grattis till de två tjejerna att de äntligen lyckats komma på det!

 12. Simon samurai says:

  Naawwwee, elsa, nu kommer jag fortsättningsvis ha komplex över mitt jävla käkparti också.
  hej då sinnesfrid.

  Gillar tjejernas tankegångar, men frågan är hur bright tjej 1 är egentligen.

 13. Alice says:

  Strym: Nja, hon tar ju åtminstone hand om ungen, till skillnad från pappan. Vad är det som säger att hon inte är precis lika bra mor som någon annan? Eller ja, om du nu inte syftade på pappan.

  Elsa: Det där låter intressant. Nånstans där man kan få veta mer om det?

 14. e says:

  men, ska vi snacka käkpartier, good-looking guys och bra pojkvänner kan kanske även dessa gå hand i hand? än är väl inte hoppets tid förbi? :)

 15. Shahin says:

  Fan, vad alla rackar ner på mamman. Bara för att hon blev med barn i tidig ålder gör väl inte det henne till en dålig mamma, eller att ungen kommer att få en dålig uppväxt. Lägg ner fördomarna, damn it…

 16. Inte vuxen, men nästan. says:

  Förlåt mig men; HAHAHHAHAHAHAHA!
  Vad är det för idioter som lever idag? Idioter dels pga. att barn inte är nåt man skaffar före en klar utbildning och förutsatt att man har en stabil inkomst och även efter att man hittar någon som man kan lita på, inte första bästa snygga kille/tjej (?).
  Varför ska vissa ha så svårt att inse det mycket enkla faktum att barn innebär ett stort ansvar (från båda föräldrarna naturligtvis).

 17. storey says:

  den killen är snart lika spolad som vägen i munkedal.

  usch, fan vad jag är tråkig. förlåt.

 18. Johan says:

  Hahaha Tro fan att en sån tjuvlyssning ska komma från munkedal… Skulle faktist inte förvåna mig om jag vet vilka två det är som sagt detta :)

 19. Pastor Zakilowski says:

  ” och att hon nu står ensam med sitt barn.”

  sitt barn?

  DERAS barn för Guds skull.

  undermedvetet låter vi den oansvarige pojkspolingen gå fri från ansvar… :0

 20. affelille says:

  Efter 53 i livet, två skillsmäsor och en abort, så måst jag säga att det är en skojig historia.
  Tänk vad mycket vi alla har kvar att inse om oss själv.
  Jag trodde jag var ”färdig” nu, vuxen, men hamnade i ytterligare en tonårskris, och av min mor förstod jag att det finns fler.
  VI blir aldrig ”färdiga” det rä bara och inse det, och så göra varej dag så bra det går. Den mindre erfarna tjejen, har nu blivit åtminstone en erfarenhet rikare, och kan nog leva lycklig ändå.

 21. mi says:

  Inte vuxen men nästan: ”Idioter dels pga. att barn inte är nåt man skaffar före en klar utbildning och förutsatt att man har en stabil inkomst och även efter att man hittar någon som man kan lita på”??
  Jag blir helt mållös. Vem har sagt att den klassiska mallen passar alla? Shit, vilken tråkig värld du verkar leva i! Vem har sagt att en ung förälder utan stadig inkomst är en mindre ansvarsfull förälder än en karriärkåt materialist som väntar till 40 års ålder och infertilitet med barnafödandet?

 22. dumpad says:

  Inte vuxen men nästan:

  det är folks egna val när de vill skaffa barn? så länge de älskar och tar hand om det så spelar det väl ingen roll hur gamla de är… jag har haft barn till 17-åringar på dagis, och de föräldrarna har varit mer mogna än 45-åringar vars barn jag också tagit hand om…

 23. urpan says:

  Så en artonårig tjej som slarvat med preventivmedel, hoppat av skolan och fött ett uppenbarligen oplanerat barn är alltså fullvuxen och mogen? HAHAHAHAHAHAHAHAHA

 24. andy says:

  nej sa ar det kanske… men fy vad jobbigt, nu maste man alltsa leta efter killar med fler bra egenskaper an utseendet ocksa…

 25. Benji says:

  Buss mellan Munkedal och Uddevalla. Haha, tragiskt men sant :D

 26. o says:

  Inte vuxen men nästan:

  Du måste vara världens sämsta förälder som planerar din karriär i första hand och dina barns liv i andra hand.

  Och vaddå idag? Det är ju först nu som folk börjar vänta tills de fyller 35 innan de skaffar barn, med fertilitetsproblem och ökad risk för kromosomförändringar till följd. Det är en inte helt oproblematisk utveckling.

 27. nadja says:

  o:
  Det är väl lite väl hårt att säga att ”du måste vara världens sämsta förälder..”. Jag gissar att det hon menade var att alla säkert vill ge sina barn ett så bra liv som möjligt och att allting kanske inte är ordnat i ens liv när man är 18. Ekonomi, pappan som skiter i ansvaret, hon som måste hoppa av skolan.
  Alla är olika och alla har rätt att fatta egna beslut och just därför ska du väl inte klanka på henne? Hon väl ge sitt barn de bästa förutsättningarna på det sätt hon tycker verkar bäst. Vem är du att dömma?

  För övrigt var det ju duktigt att komma till den slutsatsen :) Vilka filosofer :)

 28. z says:

  Det jobbiga är ju när dessa tjejer sedan kommer tillbaka efter att ha blivit, som de säger, ”sårade” till oss vanliga killar och gråter ut. Även fast man tidigare varnade om att tro för mycket när de först träffade en sådan kille.

 29. :) says:

  ”Så en artonårig tjej som slarvat med preventivmedel, hoppat av skolan och fött ett uppenbarligen oplanerat barn är alltså fullvuxen och mogen? HAHAHAHAHAHAHAHAHA”

  :D

 30. Elsa says:

  Simon samurai>> Sorry ;)

  Alice>> Det stod lite om det i ”Psycholohy” av David G. Myers, fast mest var det vår lärare som pratade om det under en lektion. Finns tydligen mycket forskning om det så det borde gå att söka i olika artikelbanker med sökord som ”attraction” t.ex.

 31. o says:

  Tack Nadja, stolt själv faktiskt.

  Jo, det är nog lite förhastat att säga att intevuxenmennästan är världens sämsta förälder. Fast den personen kallar ju alla som skaffar barn lite tidigt för idioter, det tycker jag nästan är hårdare. Och en smula mer dömande.

  Man kan inte planera allt, och jag kan tycka att vår livssyn idag är lite krass: ”Barn passar inte in i mitt liv just nu, jag måste vänta tills jag har fått lite avkastning på mitt liv först.”

 32. Elin says:

  urpan: Hur vet du att hon (för övrigt DE) slarvat med preventivmedel? Man kan vara hur noga som helst med preventivmedlen (vare sig det nu är piller eller kondomer eller något annat) och ändå bli med barn.

  Fullvuxen är tjejen uppenbarligen inte, men hon behöver inte vara omogen. Många mognar under graviditeten – synd att inte killen tycks ha gjort det i det här fallet.

  Studier kan man ta igen senare, även om det förvisso blir jobbigare. Döm inte ut andra så snabbt.

 33. nadja says:

  o:
  Jo det kan kan faktiskt hålla med om. Det gällde ju henne också, vem är hon att dömma de som skaffar barn tidigt?

  Klart man inte kan planera allt och man ska väl tänka sig för innan man sätter allt annat först och sen vid 40 börjar försöka få barn. Men som sagt, vi är ju alla olika.

 34. Zmilla says:

  ..och de snyggaste tjejerna är inte alltid de smartaste..

 35. Cornelius says:

  …men de snyggaste tjejerna är oftast mer attraktiva än de som inte är lika snygga…håller du inte med om detta är du nog mogen att prata pension.

 36. Anonym says:

  stackars barn..

 37. Captain No-no says:

  Cornelius: Det där får du nog utveckla lite. Menar du att det finns en koppling mellan hur snygg och hur attraktiv en människa är?

 38. Julia says:

  Jag måste faktiskt inflika här att jag känner förmodligen en av världshistoriens snyggaste tjejer; och hon har ÄNDÅ den bästa personligheten i hela världen! :D Det är faktiskt rätt bra jobbat tycker jag. ^^

 39. Keyla says:

  Oh my GOD!! skäms över att va tjej när jag läser det dära! pantade chicks!!

 40. Felice says:

  tyvärr är det ju som så att snygga killar är helt obetvingliga. det e ju inte tjejernas fel

 41. Snibben says:

  Jag tycker synd om den stackars killen som måste finna sig i att bli förälder vare sig han vill eller inte…
  Flickor som väljer att behålla ett barn trots användning av preventivmedel och motvilja hos partnern är inte de bästa flickvännerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *