Det bor en mini-Gekko i alla bankmänniskor

Bank, centrala Stockholm

I en hiss på en av de större bankerna, kommer det in ett flertal personer som verkar vara kollegor. Hissen åker inte iväg, utan dörrarna står öppna. En kraftig kille i sällskapet verkar fatta vad det handlar om (överbelastad hiss) och när han går ut så stängs dörren.
Kollega 1: Vad bra… Fast du kanske skulle banta!
De övriga kollegorna skrattar.

Cred: Sören A

100 thoughts on “Det bor en mini-Gekko i alla bankmänniskor

 1. jonatan says:

  HAHAHHAHHA..såååå kul..dör för rolig snubbe! hahahhaa

 2. anon says:

  Internet är fel plats för överkänsliga människor.

 3. Timmy says:

  Så redigt! : )

 4. Damon says:

  Borkbork: Yes, jag har dissat invandrare och kvinnor också!
  Scars: Självklart får alla säga vad de vill, men vi har poängterat tusen gånger, att det inte bara är 100% underhållning här. Jag vill att det ska göra ont i magen någon gång också! Jag kan inte stå för en sajt som bara levererar humor, och bortser från allt skit i samhället.

 5. Honken says:

  Vad sägs om en gammal klyscha?

  ”Arguing on the Internet is like running the Special Olympics. Even if you win, you’re still retarded”

  (Det är okej att dissa efterbliva också, eller?)

  Dock är det ganska skoj att gnabbas lite på Internet.

 6. GnomviD says:

  The internet is serious buisness.

  Och ja, jag är en hemsk människa, men det var sjukt kul. Sen så iom att vi inte har sammanhanget så vet vi inte om det var mobbning eller hjärtligt skämtande. :P

 7. Annika says:

  Bra rutet Damon. Jag tror att mycket av populariteten med sajten är blandningen!! Blir tröttsamt om alla ska vara haha-roligt hela tiden =)

 8. Mr. X says:

  jurg: ja, troligtvis är alla som blir upprörda tjockisar själva…

 9. Aleks says:

  Men som om ni aldrig har tänkt att en riktigt tjock kollega/vän borde banta? Hycklare…

 10. S says:

  Fy vad taskigt. Jag tror han förstår det själv utan att folk behöver påpeka och skratta åt det.

 11. the Aarrgg says:

  instämmer med jurg och mr x. hur ofta är man inte ”taskig” mot sina polare? Vikten är väl fan inte allvarligare att skämta om än gångstil eller ögonfärg. Har man mista lilla gnutta självinsikt är det inga problem att ta kritik. Väx upp.

 12. OneUp says:

  Antar att kollegorna var medlemmar i TH; Tjockhatarklubben.

 13. borkbork says:

  Damon; Tycker det är ämnen som du brukar vara överkänslig på i vanliga fall. Nååja. Du kanske har lärt dig det där med ironi nu. Det är ju för väl det då.

 14. Milla says:

  En invandrare och en gäng svenskar är på en arbetsplats för att söka jobb, svenskarna lyckas o ska få gå en utbildning men invandraren får inte jobbet. Medan svenskarna är påväg mot den bra utbildningen på det bra jobbet så ropar en av dom ”Synd, du kanske skulle bli svensk”! och alla andra skrattar och invandraren får gå en mycket jobbigare väg för att klara sig i livet.

  Så denna var precis lika ok eller?! Nä usch jag tycker inte sånthär skulle läggas upp överhuvudtaget :/

 15. Filip says:

  Jag tycker det var lågt att ni la upp den. Man skall skratta med människor, inte åt dem!

  Hoppas det inte kommer fler som denna för då hittar jag andra liknande sajter!

 16. Hanna says:

  Inte speciellt roligt alls… Okej att vara rapp i käften men att säga så är enbart förnedrande och översittarattityd

 17. Falken says:

  Milla: inte ens samma sak… precis som vissa andra sagt här, vem har inte själv tänkt/sagt så om en kollega/skolkamrat/kompis? Sopa framför er egen dörr innan ni klandrar andra

 18. Rufus Cade says:

  Damon> Du äger! =)

  Allt i livet är inte kul och Tjuvlyssnat är ju ägnat att spegla samhällets ytterligheter.

  Dessutom så kanske en eller ett par av dem i hissen läser detta och inser att det där var djävligt taskigt gjort och får sig en tankeställare. Har inte Tjuvlyssnat då gjort samhället en tjänst?

 19. Osmo says:

  #27: Exakt. Folk verkar ha svårt att förstå att det här inte är en humorsajt. Alla tjuvlyssningar behöver inte vara haha-roliga!

 20. Elin says:

  #64: det skulle ju vara ett rätt absurt uttalande, som jag definitivt tycker skulle platsa här på tjuvlyssnat! tjuvlyssningar läggs inte upp här för att det är ok att säga så som personerna sagt… utan för att någon faktiskt har sagt så!

 21. elli says:

  Jag tror nog att folk som kommenterat här blev 25 gånger argare än vad den tjocka killen i tjuvlyssningen blev, speciellt med tanke på att han antagligen inte blev arg alls.

  Jag skulle för övrigt också skrattat om jag stod i hissen.

 22. Lilla jag says:

  Fy så elakt. Hur kan man bara kläcka ur sig något så dumt? Det är minst lika dumt att skratta åt skämtet.
  Om inte killen stigit ur hissen hade de säkert stått kvar där ännu för de verkar inte vara allt för intelligenta.
  Om inte vuxna kan vara snälla med varandra hur ska barnen då kunna vara det? Barn tar efter….
  Mobbing är INTE ok.
  Varför sa de inte tack istället? De behövde inte vänta på att hissen skulle komma tillbaka.
  USCH OCH FY på er som gör er roliga på andras bekostnad. SKÄRPNING!!!!!!!!!

 23. Anders says:

  Det är väl ingen som sagt att tjuvlyssningarna här alltid måste vara enbart roliga?
  Uppenbart exempel på så kallad ”rå men hjärtlig” jargong som enbart är plump och förnedrande och övergått i ren mobbing.

 24. Frida says:

  Den var ju för jävlig…inte ett dugg rolig! Tänk om killen gick därifrån gråtande! Han kanske blev skitledsen! Nu kommer ni på Tjuvlyssnat skriva ”meh, det var ett j-a tjat, sura ordningspolis”, men jag förstår inte varför ni ens tar med sådana här saker. Vem mår bra av att läsa sådant? Det skall man väl vara j-ligt sjuk om man sitter och roar sig med att garva åt feta människor eller njuter av mobbinghistorier.

 25. Milla says:

  Falken: Jag har inte sagt så om folk men jag är väl unik, inte som alla andra= jag är vänlig? :S

  Det borde vara normalt att inte säga sånt om andra, hur har folk blivit uppfostrande? Usch.

  Och det jag skrev som exempel är visst exakt samma sak.

 26. Frida says:

  Och förresten, det är klart att man ibland TÄNKER ”oj, den där personen borde banta”, men man SÄGER det väl inte till folk. Det är ju skittaskigt. Visst, personen i fråga kanske borde banta, men då vet nog han/hon det själv.

 27. Metal says:

  Sedan är det faktiskt så att det inte alltid är ”bara att banta”… Det är ungefär lika omtänksamt som att säga till en långtidsarbetslös, som gjort allt han kan för att få tag i ett jobb men inte lyckats, att ”Du kanske skulle söka dig ett jobb?”

 28. PK says:

  Ja, PK är mina initialer… Men det är även majoriteten av kommentarerna på den här sidan. Det är nästan så att jag skäms å kommentatorernas vägnar. Har vi verkligen så dåligt samvete att så fort någon annan gör något som är lite tabu, då måste komma med jättepekpinnen Allan och tala om hur och varför vi ”vet” att De Gjorde Fel?

  Vill vi kanske vifta bort vår egen skuld? Kanske vi skäms för alla gånger vi själva är klumpiga. Jag vet att jag själv ibland går runt och tror jag måste vara perfekt, att jag alltid ska vara en ängel, men vad fan, jag är ju människa. Sådana gör fel då och då, men de kan också städa upp efter sig och ställa tillrätta. Be om ursäkt, om man skäms. Ofta visar det sig ju att det inte alls var så farligt…

  Tänk om vår ”tjockis” kanske var den mest omtyckte där, som själv skämtade friskt? Den med mest pondus? Det vet vi inte. Men vi vet att han lider av någon sjukdom (”sedan är det faktiskt så att det inte alltid är bara att banta”, 77), att detta absolut är elakt (hur många kommentarer som helst), att han grät (74), att de andra helt garanterat är puckon – inte kanske gjorde ett misstag (40), att de är osäkra och hemska (17, 28). Vi vet också att de som skrattade är osäkra offer som är för fega för att vägra följa mobb-ledaren (32).

  Allt detta vet vi på en enda lösryckt mening – och sedan skäller vi på andra för att de är fördomsfulla… Tack Damon för att du la upp denna lyssning.

 29. Frida says:

  P.K. Kan kan ju fråga sig vem som är politiskt korrekt om du irriterar dig så mycket på andras kommentarer att du måste sitta och föra in dem i kategorier….
  F.ö. har jag själv Aspergers syndrom och skulle kunna byta namn till Trampaiklaveret, så det skulle aldrig falla mig in att sätta mig till doms över andra som råkar häva ur sig något mindre smart, men här var det ju uppenbarligen INTE några klavertramp.

 30. PK says:

  79: Min avsikt var aldrig att döma någon. Om du märker att jag t.ex. i sista stycket skriver ”allt detta vet VI…” så märker du att jag är inkluderad i en eventuell dom. I mitt andra stycke försöker jag få fram att vi är människor allesammans, och det är både vår natur och vår rätt att göra misstag ibland.

  Jag tycker det låter ganska hoppfullt, men jag ber om ursäkt om det inte framgick tillräckligt tydligt. Personligen håller jag t.ex. inte med de som påstår att man bör lyfta ut folk härifrån, även om kanske moderationen av antalet mycket snarlika inlägg kunde ske bättre.

  Detta menade jag med ”politiskt korrekt”: Så fort någon säger någonting som skulle kunna (märk orden) vara känsligt, ja, då blir ryggmärgsreflexen hos många med mig att påpeka hur okänsligt det är att säga de orden. Vi har lärt oss att det hör till hur man ska bete sig. Men jag undrar om vi gör så för att vi är högst medvetna om våra egna tillkortakommanden – men kanske tar dem på för stort allvar ibland. Det är det jag menade med skämmas å kommentatorernas vägnar – jag känner mig inte irriterad, men jag liksom ”känner av” att det kanske kan ligga mycket skam och rädsla bakom deras ord. Jag tycker att det är synd om det är så, för det är inga roliga känslor att bära.

  Till saken hör att vi inte vet om ”tjockis-kommentaren” var ett ord som sades ”av bara farten”. Jag kan själv säga saker som kan uppfattas som kränkande, om jag formulerar mig för fort, fast det inte alls var så jag tänkte mig det. Det kanske är lite likt det du menar med ”Trampaiklaveret”. Då får jag be om ursäkt och formulera om mig. Vi vet inte heller hur den som kommentaren riktade sig till kände det. Det kanske var så att han själv skämtade om sin vikt, kanske rentav precis innan? Och så vidare. Vi kan alltså inte entydigt fastslå att detta var elakt med den information vi har. Hänger du med i resonemanget nu?

 31. Chris says:

  Det är väldigt roande att läsa alla hundraelva upprörda inlägg angående vuxenmobbing här…

  Självklart tycker jag det är vidrigt att håna någon – men det sjuka är att jag många ggr kommenterat det osmakliga att skämta om alkisar/uteliggares situation, och då har inte en enda av er – PK-människor – hållt med mig… Men nu när det handlar om fetma – ja då är moralpolisen där minsann. Anar jag tjocka moderat-nackar bakom inläggen..?

 32. PK says:

  81: Intressant fundering. Kan det finnas två slags skämt? Skratta med – varmt igenkännande, skratta åt – håna? Nu är det en lite speciell situation som jag tar upp, men det är få ställen på jorden där man kan få och ge så många varma skratt och leenden som i t.ex. tolvstegs- eller självhjälpsgrupper, där alla har varit med om samma sak. Alla gör/är trots allt med om saker som om de hade varit med i en tecknad film skulle vara dråpliga, bara det att alkoholister med flera gör det lite oftare.

  Trots att en alkis (eller för den delen gravt fet persons) situation är hemsk, kan man ändå hitta en viss humor i vissa stunder. Om inte annat kan även en alkis dra nytta av frisk humor för egen del – lite distans till livet behöver alla. Men att därifrån gå till att skratta *åt* någon, det är en annan sak tror jag. Märk väl att jag inte vet om man skrattat med eller åt i den här tjuvlyssningen, eller i de du tar upp. Frågan är hur allmänheten skrattar åt en alkis, det har jag inte tänkt på, men ändå. Nu ska jag sova…

 33. My says:

  Ja, som sagt man vet ju inte hur stämningen var. Men jag tycker ifall de skrattade ÅT honom och inte MED så är det hemskt. För som sagt så är det inte så lätt att ”bara banta”. Det kan (beror ju på stämningen som sagt, om det är skämtsamt osv) vara precis lika elakt att skämta om en fet person som t ex någon med talfel. Eftersom att båda har som gemensamt att de kanske inte kan göra något åt det. De har försökt, men det går inte. Även om tjuvlyssnat inte är till för att bara skriva underhållande utan faktiskt skriva det som någon har sagt, så tycker jag nästan att den här tjuvlyssningen uppmuntrar till ”vuxenmobbning” som en del säger. Kanske borde man skriva i inlägget att ni inte uppmuntrar till det? Eller vad som helst. Det var bara en tanke! :)

 34. Mona says:

  Elakt! Hoppas att hissen störtade efter att han sa det…tönt!

 35. Blubben says:

  den där var ju inte ens kul
  Vad var hela poängen med den?

 36. Mattias says:

  men vafan! taskig och taskig..ni vet ju inte hur han tar de, han kanske inte alls tar illa upp. Finns ju en del människor med självdistans som kan skämta om sig sjävla dessutom, så sluta lipa. De va ändå kul

 37. Eva says:

  Mattias: man skämtar oftast om sig själv för att man inte vill att andra ska fatta att man blir sårad, eller för att ingen ska hinna före…

  Sen tycker jag synd om alla personer i hissen som verkade vara ena riktigt patetiska fega stackare.

 38. Cucubelu says:

  Jösses, hur kan ni uttala er om denna situationen alls? Sen att leverera moralkakor om att ”mobbing INTE är ok” är bara äckligt.

  Nej usch på er som dömer utan att ha en aning. Det är ”INTE ok!” Usch och fy! Ni dömer folk på stående fot värre än spanska inkvisitionen!

 39. Cucubelu says:

  F.ö. vill jag dela ut en handfull krediter till PK som faktiskt tog sig an att källhänvisa det han skrev. (#78) Och dessutom tog upp kampen att föra fram en logisk diskussion, trots att det närmast för tankarna till att försöka diskutera logiskt med en religiös extremist.

  Få lite balans i livet och sluta hugg på allting!

 40. Falken says:

  Milla:så rasism är samma som att skoja med en kompis? (verkar som om dom gör de i denna) jag å mina kompisar skojar nästan alltid så här med varandra, redan i moppe-åldern bad man den tjockaste hoppa av i uppförsbackarna (de har man ju fått skit för själv sen). jag tror nog ingen här inne kan säga ”jag har aldrig kallat ngn ngt så dumt” utan att ljuga, småbarn säger de hela tiden. Kan ta en liknelse, när jag gick in på macken här i närheten. Jag hade cowboyhatt, flanellväst och trasiga jeans på mig när jag gick in (grejade med min gamla epa om ni undrar) helt plötsligt ser jag en unge kolla på mig, verkligen från topp till tå… Ni har nog själva hamnat i sån situation, man vet inte om man ska säga ngt eller hålla käften! Jag tänkte precis säga ngt, när hon bara kläcker ur sig: ”mamma, kolla på honom! han ser ut som en….. jag vet inte vad”

  är de oxå likt denna historien milla?

 41. bboy1980 says:

  ja ..det där va väl mobbing om nåt!! ..kul? ..mjae inte på nåt sätt! ..kanske skulle va kul i ukraina eller nåt där humorn inte är så utvecklad :P

 42. Stard says:

  Måste allt på tjuvlyssnat.se vara humor? ni ser ju att det här tydligen skapade en ganska intressant debatt mellan folk.

  creds till tjuvlyssnat för att den las upp!

 43. pankakan says:

  alltså vadå mini-Gekko.. Gekko i filmen Wall Street handlar om aktiebörsen.. inte om en bank.. bah.. men dra alla ekonomer över en kant då., GÖR DET.. fiskmåsar! ärthjärnor!

 44. Oxido says:

  Alla som gnäller, fy fan va hemskt detta var, jag antar att ni ALDRIG skulle skämta på någon annans bekostnad, eller skämta om någon annans svagheter. Så skönt att få se någon elak sak på nätet som man kan förfasas över, och känna att andra är så elaka jämfört med ens eget goda hjärta som bara flödar över av kärlek till medmänniskorna

 45. Mattias says:

  Haha de luktar ironi :)

 46. Badtaste says:

  Men ska man vara PK hela tiden så blir det inte lika absurt roligt i vardagen!

  (även om jag också kan tycka att killen som kommenterade inte hade alla judar i ugnen om det inte var nån han kände väl…)

 47. Alice says:

  hur väl de än känner varandra så är det inte sjysst. Varje tjocks människas svagaste punkt är deras vikt. Att vissa kan skojja om det själva är en sak. Men att ngn annan ska skojja om det är inte kul ngnstans. kul tjuvlyssning – vidrig kollega

 48. Mymmeli says:

  Uj uj uj. För övrigt säger man inte till vuxet folk att sluta röka heller.

 49. hejsan says:

  jag hatar sådana människor >:(

 50. HAHA says:

  NUMMER 100 :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *