Det kvittar vilken färg hon väljer, mamman kommer se rött i alla fall

Bastu i simhall, Borlänge

En mamma ~40 kliver in i bastun med sin dotter ~7.
Flickan (pekar på en tjej med tydligt färgat rött hår): Mamma, varför har den där tjejen rött hår?
Mamman: För att hon nog vill ha det så, gumman.
Flickan (storögt): Vadå?! Får man välja själv?
Mamman: Nej!
Flickan ser frågande ut.
Mamman: Eller i alla fall inte förrän du fyllt arton!

Cred: My

Vinnarrubrik av Zal

Bubblare:
Lögner och väntan kom att färga hennes uppväxt. Av Mås
Den fria viljan i bestämda former. Av Sabo

Nästa veckas rubriktävling hittar du här

19 thoughts on “Det kvittar vilken färg hon väljer, mamman kommer se rött i alla fall

 1. Prelix says:

  Fyfan vilken torr morsa.

 2. Sofia says:

  Vad fan? Jag var åtta år när jag började färga mitt hår.

 3. Lina says:

  Faktiskt, om jag ska vara lite tråkig, så är det inte bra alls att färga håret på barn som inte har kommit in i puberteten. Fettet som börjar produceras i hårbottnen då hjälper till som ett skydd mot de farliga kemikalierna i färgen. Om man inte har utvecklat det skyddet än så är risken mycket större att kemikalierna åker rakt in i hjärnan, vilket inte låter sådär jättemysigt. Så mamman hade nog en bra tanke på gång.

 4. Vante says:

  Jag har försökt läsa den här tjuvlyssningen flera gånger, men efter den första raden när jag inser att den utspelar sig i en dambastu så kan jag inte koncentrera mig tillräckligt för att läsa resten. Är den rolig?

 5. FilipWho? says:

  Att dottern eventuellt kommer vilja färga håret kommer nog vara det minsta bekymret för mamman.

 6. Sandra Skoog says:

  Lina, jag är rätt säker på att skallbenet är vattentätt! Vattenmolekyler mycket mindre än lipider (och hårfärgningskemikaler, även om nanopartiklare används) och det läcker varken in eller ut från hjärnan.

 7. Stockholm Syndromet says:

  Värmen hade nog stigit morsan över huvudet.

 8. Farstucks says:

  #3 Lina: Åker kemikalierna rakt in i hjärnan? Verkligen? Pluggar neurologi på uni, och jag har fått lära mig att det finns något slags ben… kran… nånting och massa annat som skyddar -oavsett ålder, och massa annat. Fast det är klart, jag kanske körde in topsen för långt när jag petade öronen så att min parietallob är skadad.

 9. Vänsterhäntas Dag says:

  Vante, gå och ställ dig i en kall dusch så kan du nog tänka klarare sen… ;-)

 10. Tom says:

  Jag tänker på könshår när jag läser den här.

 11. Ubbelubb says:

  #3 Lina: Är det därför blondinskämt brukar funka på icke-naturliga blondiner oxå?

 12. lakrits says:

  Haha #3 Lina’s kommentar var ju roligare än själva tjuvlyssningen! Rakt in i hjärnan….
  Torr morsa för övrigt.

 13. Greger says:

  Eftersom detta utspelar sig i en bastu, och att man är väldigt noga med att hon har ”TYDLIGT FÄRGAT rött hår” … Betyder det alltså att mattan inte matchade gardinerna? ;/

 14. perra says:

  Förundras över angiven ålder på flickan. Den måste vara flera år fel såvida inte tjejen levt i kloster! Går inte att undkomma kunskapen att man kan färga håret i så lång tid!

 15. Wildheart says:

  #3 Lina: Så dom som inte har kommit in i puberteten saknar skelett? Dom kan alltså massera hårbotten och trycka fingertopparna rakt in i hjärnan?

 16. sara says:

  Jag tycker #3 Linas kommentar låter som en av de ”vita” lögnerna föräldrarna i ett försök att förenkla sina liv tutade i en när man var liten, i det här fallet för att Lina inte skulle vilja go Punk (eller goth, beroende på när hon är född).
  ”Vita” eftersom de lätt blir farliga, särskilt i de fallen man inte ifrågasätter dem förrän lååångt senare (om än alls), och istället riskerar att se rejält dum ut när lögnen uppdagas. Som nu.

  Tänk på det, föräldrar!

 17. Klara says:

  #Lina: när jag gick i mellanstadiet satt jag bredvid en tjej som var förkyld och drog in snoret i näsan istället för att snyta sig. Jag kunde inte koncentrera mig och sa ”om du drar in snoret i näsan så kan det komma till hjärnan och du kan dö”. Stämmer det?

 18. (En annan) Lina says:

  Puss på #4. Vante, #8. Farstucks & #13. Greger! Jag skrattar på riktigt rakt ut! hahahaha

 19. (En annan) Lina says:

  För övrigt så HATAR jag folk som uttalar sig om saker de egentligen inte vet något om/upprepar något som någon sagt som om det vore fakta. Nu säger jag inte att #3. Lina har fel, jag tvivlar på att det stämmer men JAG ÄR INTE INSATT OCH HAR INGEN KÄLLA så därför tänker jag inte säga att jag vet att det är fel. Ursäkta min roman men när man för 400ade gången får höra ”du måste äta mer citroner/apelsiner” som botemedel mot alla sjukdomar blir man lite trött. Speciellt när man säger ”Jag ÄTER frukt & grönsaker och tar vitaminer, jag har ingen vitaminbrist” och samma personer svarar ”Jamen då äter du ju för MYCKET apelsiner”. Gaaaah!!! Jag hatar människor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *