Det moderna förhållandet

Buss 130 till Åkarp

En kvinna med en barnvagn kliver på bussen. Under resan är bebisen ~1 väldigt högljudd och mamman försöker utan framgång att tysta barnet. Efter en lång stund ropar en man ~50 längre fram i bussen att kvinnan ska få tyst på sin unge. Efter någon minut hörs ett äldre par ~70 i sätena framför viskande diskutera barnets uppförande.
Mannen: Det är ju förfärligt att man inte ska kunna åka buss utan att bli störd av skrikande bebisar!
Kvinnan (nickar och halvviskar): Det är väl de där moderna sätten att uppfostra barn…
Mannen (nickar och fnyser): Uppenbarligen ett skilsmässobarn!

131 thoughts on “Det moderna förhållandet

 1. axel says:

  Klart att alla störs av att ett barn gråter/skriker. Men att be mamman få tyst på ”ungen” är bara korkat, inte som att det hjälper att även mamman blir stressad.

 2. Gud says:

  Folk verkar tycka att människor ska sitta som döda sillar när de färdas med kollektivtrafiken. Packade i en buss.
  Jag ska ha åtta barn och vi ska åka buss hela dagarna.
  Vi ska gråta och skratta och äta medhavd mat (inte korv, hamburgare och glass eller vad det nu brukar stå att man inte får äta.)

 3. Zinnith says:

  Jag har ett förslag. När man går på bussen borde det finnas en liten låda med munkavlar och man måste sätta på sig en för att få åka med. På så sätt får vi tyst på både pensionärerna, barnen, fyllosarna, fjortisgängen och mobilpratarna.
  Eller ännu bättre, obligatorisk bortoperation av både stämband och trumhinnor vid födseln. Då kan vi alla kommunicera med teckenspråk och slipper bli störda av några ljud över huvud taget. Man får förstås se upp med dom som gestikulerar väldigt vilt. Men dom kanske man kan operera bort armarna på också?

 4. mandel says:

  Vad hände med uppmaningen om att åka mer kollektivt?

 5. Oxido says:

  #96: Ja det skulle bli väldigt lugnt med tiden (om inga nya barn föds)

  Om jag satt på bussen hade jag nog känt mig lite irriterad på bebisen först, men sedan hade jag slängt av pensionärerna av bussen ;-)

 6. Jonathan says:

  Ego ego ego ego jag jag jag jag, det enda som verkaer betyda NÅGOT numera. JAG har RÄTT att åka med bussen, ALLA som på något sätt stör mig ska förbjudas förbjudas förbjudas…

  Sicket dravel. Ursäkta. Ni som käner er så störda, det är NI som borde ta och skaffa bil eller åka taxi, där det garanterat är tyst. Buss är ett – håll i er – kollektivt färdmedel, dvs där det finns andra människor, och andra människor låter. En del människor hickar, rapar, fiser, pratar, klapprar med löständerna, tjattrar i telefon… och små barn skriker. Det har ni också gjort, upplysningsvis.

  ”Om man vet att man har jobbiga barn…” stön. Små barn börjar skrika plötsligt och utan förvarning, och tro det eller ej men i motsatsen till iPoden (vars oväsen rätt genom lurarna vi andra minsann tvingas lyssna på) finns det ingen volymknapp på dem.

  Dessa barn är precis som ni själva varit… och det är de som ska försörja er en gång.

 7. Mortii says:

  Även om tjuvlyssningen i sig var ganska kul, så skrämmer den samtidigt mig att folk över huvud taget kan sitta och kläcka ur sig sådana saker!

 8. Johan says:

  Om ni inte klarar av en skrikande bebis så får ni väl hålla er undan kommunal transport. Vilka idioter det finns i där ute…

 9. Magnus says:

  fy fan för alla skitgubbar och skitkärringar som har så jävla svårt att gilla barn.. det är så jävla synd om dom.

  Bar skriker ibland , thats it. och alla har varit barn.

  fan, 100.000 års evolution och vi kan fortfarande inte acceptera barn.

 10. Liza says:

  alltid tjafs om jäkla ungar
  har aldrig skaffat några och inga blir det heller

 11. Mattias C says:

  De som säger att dte inte finnas något värre än skrikande barn på buss så kan jag säga att det finns det: skrikande barn i liggvagn på nattåg (har varit med om det)

 12. Alexander says:

  @Violet
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Ironi
  Jag vet att wikipedia inte är en hemsida som man kan lita på, men här tror jag att det som står där stämmer.

 13. Alexander says:

  Angående tjuvlyssningen, det finns väl munkavlar?

 14. Johan says:

  #106 Jonatan

  Undra på att man inte vill åka kommunalt när man tvingas stå ut med skrikande småbarn och människor som sitter och fiser, rapar, klapprar med löständerna och tjattrar i telefon… Nä, då går jag hellre till fots eller cyklar, så slipper man beblanda sig med pöbeln på stadsbussarna.

 15. Rään says:

  hahah va kul, den bussen jag åker ju :P

 16. Emma says:

  Jag är mamma och jag åker buss, Jag kan lova er en sak att den som är mest stressad av gråt på bussen om det råkar vara så att barnet sätter igång, det är jag. Jag gillar inte att höra honom gråta alls. Han är ju ledsen då, självklart vill jag att han skall jollra glatt eller sova sött, men ibland händer det. Jag kan inte bara hålla mig hemma med mitt barn tills dess att det är garanterat tyst, man måste till barnavårdcentraler, läkare och allt möjligt, Jag kan inte ta bilen, dels har jag inte körkort (och ja, jag skaffade barn ändå) och dels tycker jag det verkar idiotiskt att ha en bil för att åka en kort bit då och då. Att amma ett barn på bussen, visst, om det är en långresa. Att slita fram bröstet och börja amma när man håller en vagn, matkassar etc för att sedan slita bröstet ur munnen på ungen fem minuter senare funkar inte. Försök ge ett litet barn en god klubba för att sedan ta tillbaka den och avvakta effekten själva.
  Nästa gång en mamma inte får tyst på sitt barn kankanske någon vänligt fråga om hon behöver hjälp med att hålla vagnen medans hon tröstar barnet t.ex.

  M.v.h hon med barnet som ibland gråter trots att föräldrarna lever samman

 17. getalife says:

  Alla bittra gamlingar kan ju ta sig i…
  Och alla ni som tycker att mammor och barn som stör under eran kära bussfärd kan ju också tänka efter i kanske mer än 5 sekunder innan ni spyr ut en massa skitsnack.
  Vadå? tror ni fullt seriöst att mammorna vill ha det så här? ifall det fanns någon mirakelkur som skulle få tyst på ungen skulle de antagligen överdoserat den, men nu finns det inget sånt. så alla ni oförstående varelser, håll tyst!

 18. Anna says:

  nr 83 Blah: Var hittar du de skrivna regler du pratar om? Står det någonstans överhuvudtaget att man som förälder inte får ta med sina barn på bussen om de skriker? Några sådana regler har jag aldrig sett iaf…

 19. Blah says:

  #118 – swebus.se:

  ”.. Tänk dock på att visa hänsyn till medresenärerna. På nattbussarna är det många som vill sova och ha det lugnt kring sig. Vänligen respektera detta. Chauffören har rätt att avvisa den som stör sina medresenärer.”

  /J.

 20. Mill says:

  Usch för barn säger jag bara. Dom väsnas så man blir helt knäpp i huvet. Jag menar, man kan faktiskt säga till pensionärer,fjortisar etc att hålla klaffen om dom väsnas. Men en unge fattar ju inte sånt. Håll därför ungar borta från bussar! På väg till skolan en dag åkte en mamma med 2 ungar med, den minsta börja skrika,som en reaktion börja den andra ungen skrika oxå..jättetrevligt..till råga på allt så spydde en av dom rätt på golvet, som vi fick gå över när vi skulle av för mamman inte hade papper med sej…ungar på buss? nej tack

 21. Lars Ulwencreutz says:

  Inte rolig! Blir bara förbannad på pensionärerna! Och dagens pensionärer var trots allt med och skapade den så kallade ”fria uppfostran” på 70-talet.

 22. DT2 says:

  Jag tycker det är väldigt roligt med irriterade äldre människor på bussar/tåg. Det ger nåt att lyssna på, och skadeglädjen över hur irriterade de blir är också trevlig. -.-

  Jag kan inte förstå att folk är så stressade. Andas! Slappna av, dröm dig bort och känn dig lugn.
  Bli irriterad vid rätt ögonblick; som när nåt tonårsdrägg håller på att sparka på nån stackare på donkan – då är det läge att ta en stol och slå någon medvetslös.

 23. Gud says:

  #120 Mill: Ja, men just det, att jag aldrig tänkt på det. Det är ju bara att säga till fjortisarna att hålla klaffen så blir de tysta direkt. Vad skönt att det är så enkelt.

 24. Marie says:

  @ 119 Blah;

  ”Visa hänsyn.”
  Ursäkta, men visste du när du var under typ 4-5 år vad hänsyn var för nåt? Jag hoppas du var en knäpptyst liten unge, annars borde väl du också blivit avkastad från bussen.

 25. Marie says:

  Och detta var ju heller ingen nattbuss såvitt jag förstod.

 26. Bleh says:

  Tycker inte om barn eller gamlingar. Men jag måste hålla med gamlingarna. Jobbigt med småbarn som måste skrika hela tiden när de gör det bara för att de är bortskämda eller bara en pain in the ass, ”MÄÄÄÄÄÄH jag vill inte…” eller ”MWÄÄÄÄGH jag vill ha…”. Pensionärer kan man iaf tysta mha. en godis eller dylikt. Fast i det här fallet så var nog das bäbis för liten för att skrika utav rent djävulskap, men jag är säker på att den lilla krabaten lär sig det inom en snar framtid.

  Creds till #60

 27. Cineast says:

  Adam: Vad jag tänker och vad jag säger är två helt olika saker.

 28. sebbe says:

  va fan ska hon göra? stoppa en strumpa i munnen på bäbisen lr?! orka gammlingar som inte har något annat för sig en att vara sura över att dom inte längre har något liv!

 29. Andy says:

  Tack till alla mobilpratare, skränande ungdomar, gnälliga pensionärer m.m., skulle det inte vara för er skulle det bara finnas en typ av oväsen, barnskrik, som det är nu är det iaf lite omväxling.

 30. Konfucius says:

  #83 Tack! Även om min dotter snart är tre år.
  Själv tyckte jag inte det var speciellt subtilt. Jävlas med min dotter = jävlas med mig = smärta. Enkelt. Solklart.

 31. andre says:

  Åkej! skitsur?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *