Dra åt helvete

Nordstan, Göteborg

En samling kristna predikanter står och försöker sprida sitt kristna budskap till alla som går förbi. En man ~70 passerar sällskapet varpå en kvinna ~55 försöker få hans uppmärksamhet.

Kvinnan: Får jag berätta om Jesus för dig. Det går fort och kan förändra ditt liv!

Mannen (skämtsamt): Jaha. Men du bör veta att jag är frimurare. Det tycker väl inte du om!

Kvinna: Jaså! Då representerar du Satan!

Mannen (upprört): Vad fan står du och säger till mig? Ta du din jävla bok och dina förbannade jävla papper och bränn dem!

Cred: Maria

5 thoughts on “Dra åt helvete

 1. David says:

  Hehe, det konstiga är ju att mannen redan från början verkar veta att hans tro inte överensstämmer med den kristna tron, av hans första kommentar att döma… men när han får det bekräftat så blir han ändå upprörd! :D

 2. Salmanassar says:

  Oavsett vad han själv anser, och oavsett vad hon anser, så är det hon säger faktiskt straffbart. Missfirmelse och förtal är föremål för allmänt åtal enligt graden dagsböter. Civilrättsligt hade han kunnat kräva henne på minst 10×3 dagsböter – OM han inte själv hade tagit till skällsord och eder. Då kan de nog anses vara kvitt.

  ”Have you heard about ’Cheesus’? He walks on milk…”

 3. Ubbelubb says:

  Vad är det för konstigt att äga kunskap om sin egen trosriktning? Vad är det för konstigt att bli reagera på att bli kallad satanist? Vad är det för konstigt att så många religiösa anser sig äga tolkningsföreträde i trosfrågor samt att andra skulle vara intresserade av deras dravel?

 4. Kim says:

  Alltid lika kul när religiösa blir tillsagda efter att ha betett sig som outvecklade dumhuvuden.

 5. Björn says:

  Frimureriet bygger ju på den kristna tron, så att en frimurare säger till en kristen att han är frimurare känns något udda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *