”Eller förresten, jag har fortfarande inte fått mina födelsedagspengar, momo…”

Tunnelbanan mot Vällingby

En tjej ~14 sätter sig bredvid en tant ~80.
Tanten: Nä men, hejsan lilla du! Hur mås det?
Tjejen: Eeh, heeej. Bra…
Tanten: Oj oj oj, förlåt jag trodde att du var mitt barnbarn. Hon är så otroligt lik dig, samma blonda lockiga hår och rätt tjocka kropp. Hon är i exakt samma ålder också, 9!
Tjejen: Öh, hej då!
Tjejen som är lång, smal och har brunt rakt hår börjar röra sig bortåt i vagnen.

65 thoughts on “”Eller förresten, jag har fortfarande inte fått mina födelsedagspengar, momo…”

 1. Tristan says:

  Bussola: jag vet inte… var kan jag inkassera min bestraffning..? :)

 2. Wildheart says:

  #45 Bussola (Buss-Ola) : Kuppe!

 3. Laura says:

  Ehh……Senil?

 4. Bussola says:

  51 Tristan, 52 Wildheart, Det var en gång en gube som bodde i en lådda med sina drängar bådda. De voro ute hela daggen tills de fick ont i maggen.

 5. bex says:

  ”momo” = mormor?! seriöst… visste du inte det? :D haha. Yngre barn kan inte alltid uttala ”r” och därför blir det just ”momo” istället… Typ som i England… Där säger inte många ”Grandma” utan… I mitt, och många andras fall, ”Nana” :) Det heter hon fortfarande för mig, och alla andra faktiskt :D (som är släkt till henne då ^^) kanske lite väl mycket info här men… förlåt då (:

 6. DÖÖH says:

  bex: Tack för denna information, det värmer. Nu vet jag och jag kan stolta säga att jag vet vad momo betyder. Och ursäkta mig att jag inte är insatt i detta ämne. Nu vet jag också vad du kallar din mormor vilket jag alltid har undrat. Och ja du skrev lite väl mycket ”info”. Men lyckligtvis behöver du inte skriva i din dagbok ikväll innan du lägger dig.

 7. kalsone says:

  Haa haa haa! Tanter rules the planet! Dom är the best! Ingen kan säga något genomsarkastiskt och komma undan med det! Jag längtar efter mitt könsbyte, så att jag också kan få bli tant! Yiiiiiihaaa – look how I flex with my tantreflex, knäcker och bryter och släcker när ja e vex!

 8. Zarah says:

  tanten var ju senil.

 9. Pinnen says:

  #56: Ja, linjen mellan ”cool” och dum i huvudet är som vi ser, tunn.

 10. DÖÖH says:

  Pinnen we meet again. Denna linje som du nämner är väl ändå ingen linje för dig? Du har ju själv passerat denna linje så den är mer som en prick för dig.(Fattar du kommentaren eller ursäkta jag menar känslan?)

 11. j says:

  Kan påpeka att man inte säga r så tydligt i Stockholm heller.

 12. Pinnen says:

  #62: Prick för mig? Dina bildliga kontringar är helt klar inte coola, det ska du ha klart för dig. Givetvis förstår jag din känsla, jag har känt den med.

  Men vi kan ta det på ett annat språk, om du vill?

 13. Hejsan? says:

  Haha, fan va ägd! :P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *