"…eller förresten jag tar lite kortisonkräm för rodnaden också"

Kvinna ~30 frågar kvinnlig apotekare angående ett dagen-efter-piller. Samma apotekare sätter sig sedan i kassan för att ta betalt efter att hon hjälpt kvinnan.
Apotekaren: Var det bra?
Kvinnan (studerandes på läkemedelskartongen): Ja absolut, det var jättebra, men du kan ju tänka dig hur min kille känner nu…
Apotekaren: Ursäkta, jag menar… var det BRA så?
Kvinnan (med extremt darrande röst): Jahaaa… eh, jo, ja det blir bra så…

Apotek, Tyresö Centrum

36 thoughts on “"…eller förresten jag tar lite kortisonkräm för rodnaden också"

 1. Ida says:

  Oj! Ibland önskar man att tystnadsplikten gällde åt båda hållen – du måste hålla TYST om sånt jag inte vill veta! Fast gissar att det var en receptarie, inte en apotekare.

 2. Adde says:

  Stackars kvinna…

 3. James says:

  hahaha:P äsh, var väl inte så farligt! Trevligt att det var bra ju!

 4. Ernie says:

  Tvetydig fråga ger ofta oväntade svar.

 5. Kluivert says:

  Varför ska det vara så pinsamt att kommentera sitt sexliv inför en andra än de direkt inblandade? Tänk om man inte fick prata om vad man åt till lunch med nån annan än den som var med?!?

  Kändes ganska befriande när min svärfar berättade att svärmor hade tid för mammografi och kommenterade att det ”inte var nån fara – det kunde han gå i god för” :-)

 6. the man says:

  Kluivert –> Jag tycker också att det är skönt med en öppen attityd när det gäller sex, om apotekstanten verkligen hade undrat om sexet var bra så hade det ju inte varit någon fara. Men nu var ju problemet att hon frågade om nåt helt annat, och då blir ju situationen automatiskt en av dom mest pinsamma i den 30-åriga kvinnans liv!

 7. Mikael says:

  Jösses vilken korkad kvinna! Varför, åh varför skulle apotekaren fråga om det var ett bra knull?!

 8. BettyB says:

  =>Mikael:
  De kanske var väninnor sedan innan? Skulle tippa på att även receptarier har vänner… ;p

 9. J says:

  Det heter faktiskt farmaceut, inte apotekare – det kan misstolkas.

 10. berra says:

  hm, angående recepterie, hm, eftersom dagen efter piller är receptfritt så var det väl antagligen en apotekstekniker som tog betalt, :) hm,

 11. Terry says:

  Ida:
  Varför skulle det vara en receptarie istället för apotekare? Dagen-efter-piller är ju receptfritt, apotekare hjälper folk med receptfria frågor.
  Så det så!

 12. emma says:

  Är det bara jag som inte tror att tjejen menade sexet?
  Jag tror mer hon tänkte att apotekaren sa ”var det bra hjälp du fick” typ.. jag läste att hon svarade ungefär ”ja det var bra, men min kille är nog ännu mer lättad att jag tar ett dagen efter-piller”

 13. Mymla says:

  Mikael; förmodligen hade kvinnan förklarat vad hon var ute efter och kanske inte tyckte det var särskilt pinsamt att berätta att hon behövde dagen-efter-piller (i motsats till t ex många tonåringar), så när farmaceuten frågade om det var bra var hennes tankar fortfarande inne på det hon hade berättat om…och svarade väl ärligt utan att tänka efter.

 14. Martie says:

  Jo jag kan hålla med emma, hon stod och läste på förpakcningen och apotekaren/farmaceuten/receptarien frågade om det var bra, och då syftade hon väl kanske på det hon hade i handen, och kvinnan svarade.

  Men som motargument kan ju nämnas att kvinnan hade en darrande röst efteråt, hmm knepigt detta :S

 15. Andreas says:

  Bara reda ut begreppen:
  Apotekstekniker har en gymnasieutbildning, receptarier en 2-3 årig högskoleutbildning och apotekare en 5-årig högskoleutbildning. Apotekare + receptarier benämns farmaceuter. Kan ha varit vilken som men det finns inte så många apotekare ute på apoteken i dag utan de jobbar centralt på apoteksbolaget eller på läkemedelsföretag.
  Andreas, apotekare.

 16. Ce says:

  Jag vet inte vad jag tycker är roligast, faktiskt! Själva vitsen som är fantastiskt kul, eller att ni gör det ännu roligare genom att håna varandras språkbruk… Eller oj, skrev jag fel nu?

 17. emma says:

  Martie: Jo, men det är ju alltid lite pinsamt att säga nåt som är något helt annat än personen menade. Speciellt eftersom hon gjorde det mer personligt genom att dra in sin kille i samtalet.

  Tänk er nån säga ”Det var jättebra, men du kan ju tänka dig hur min kille känner nu” – OM hon menade sexet, varför skulle hon säga ”hur min kille känner nu”. Det är väl ganska självklart att killen hade en bra stund, därför konstig sak att ta upp. och NU har han förmodligen släppt det.
  Jag är helt övertygad om att hon menade att killen är lättad att hon tar ett piller.

 18. herregud says:

  Sen sa var det sahar.
  Att min mamma var kvinnan som la in den tjuvlyssningen som ar forbannat rolig.

  Gor ert val, garva eller garva inte.

  Om man sitter och analyserar sonder en vits tycker jag man ska hitta en hobby istallet.

  Tennis ska tydligen vara roligt. Testa det.

  muppar..

 19. diplomat says:

  Borde inte den anställda på apoteket försöka göra situationen lättare för kvinnan? När hon uppenbarligen missförstod frågan kunde apotekstanten ha hommat något lite uppmuntrande. Medmänsklighet åt alla!

 20. chaos2fu says:

  Grym tjuvlyssning, absolut bäst hittills…

 21. Per says:

  Är det bra jag som tolkar denna tjuvlyssning som att hon varit otrogen kvällen före och det är därför hon behöver dagen-efter-piller. Av samma anledning är hennes pojkvän inte så glad. ”men du kan ju tänka dig hur min kille känner nu…”

 22. Mjens says:

  @ Per
  Ja, det är bara du.

 23. Stina says:

  Klockren!

 24. Lancelot says:

  Såna här grejer händer hela tiden på apotek, tro mig. Jag skulle nog sagt något liknande /apotekare som jobbar på apotek

 25. wtf says:

  jävla överanalyseringar! :O
  apotekare, doktor, hjärnkirurg, tandläkare..haha. skitsamma.

  hon menade väl; var det bra så? typ.. eller?

  tjafs, tjuvlyssnat är jävligt kul tills man börjar kolla alla kommentarer..haha. eller det är iochförsig ganska underhållande det med. ^^

 26. emma says:

  Kul att typ 90% förmodligen helt missuppfattat den här tjuvlyssningen.. den är egentligen rätt tråkig. Läs vad jag skrivit tidigare :P

 27. hanna says:

  –> emma

  Visst, om man är så överväldigad av hjälpen man fick så man svarar ”Ja absolut, det var jättebra”… nåväl. Även om den tolkning du tror på konstigt nog vore rätt så spelar det ingen roll. Det beror på hur man tolkar det… se t ex http://www.tjuvlyssnat.se/2006/09/just_drfr_ska_m.html som förmodligen var rätt oskyldig ”på riktigt”

 28. En annan tolkning. says:

  Vi vet att: Hon är trettio, hon har fast förhållande, hon och hennes kille skyddar sig inte vid samlag.

  Inte långsökt att från det anta att de försöker skaffa barn.

  Då kan man tänka sig hur killen känner sig när hon smyger iväg och äter dagen efter-piller.

 29. Yayo says:

  Haha fyfan vad jag skulle skämmas om de hände mig.. tur att man e kille så slipper man de..

 30. insider says:

  LOL NOOBS det kan ha varit en outbildad person som bara sitter i kassan, apotekstekniker, farmaceut eller apotekare. De jobbar alla i kassan då och då AND I SHOULD KNOW EFTERSOM JAG JOBBAR PÅ APOTEKET GLADAN I TYRESÖ.

  Försök inte äga om du bara blir ägd.

 31. fia says:

  vadå, för killar kan inte handla dagen efter piller åt sin brud eller Yayo? nej det är klart, det är ju tjejgöra sånt där. ta ansvar och så menar jag.

 32. säker källa says:

  det där sitter uppklistrat i lunchrummet på apoteket

 33. Mymla says:

  Amen för fasen, det är väl en kondom som spruckit och det var killens fel, vilket gör att han känner sig skamsen över att hon behöver ta det? Vilka invecklade tolkningar alla har med otrohet och skaffa barn och skit. Om killen inte vet om det känner han ju för tillfället inget just nu heller, eller hur?

 34. hedvig says:

  det där var svinkul ju :D

 35. Meeo says:

  hahahahaxD hur bra som helst xD stackars brud xD piiinsamt….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *