En förstklassig revansch

SJ:s tåg, Göteborg – Stockholm

En alldagligt klädd kvinna ~30 beställer mat i bistron och det kvinnliga biträdet ~20 knappar in allt eftersom.
Biträdet: Då blir det 115 kronor.
Kvinnan: Jaså, så du ger mig inte drickan gratis? Sa jag inte till dig att jag åker i första klass?
Biträdet: Men…
Kvinnan: Inga men, jag åker med första klass och då ingår drickan. Rätt skall vara rätt.
Biträdet ser ut att påbörja ännu ett förök till argumentation men avbryter och slår bort drickan från beställningen.
Biträdet: Då blir det 125 kronor.
Kvinnan: Men…
Biträdet: Inga men, rätt skall vara rätt och eftersom du åker i första klass ska du få drickan gratis även om du då tyvärr går miste om vår menyrabatt. Det blir 125 kronor, tack.

Cred: jodan

0 thoughts on “En förstklassig revansch

 1. linnea says:

  Buurn! :’)

 2. linnea says:

  Buuurn! :’)

 3. Linda says:

  HAHAHAHAA! Tjeeeena, den va bara bäst!

 4. Jodan says:

  Nämen, jag som trodde att min tjuvlyssning aldrig kom med, så går man in på topplistan och finner den högst upp. Nu vart jag två centimeter längre helt plötsligt. :)

  För alla som påstår att den är fake. Visst, dialogen är inte 100% korrekt. Jag har återberättat den i den mån jag kunde när jag tre dagar senare skickade in den. Jag stog tyvärr inte bakom tjejen som beställde utan satt i bistron. Därför kunde jag inte snappa upp dialogen till 100% och har fyllt i summor etc efter vad jag ansåg logiskt då jag faktiskt inte har en aning om hur mycket hon handlade för eller vad hon handlade. Det jag dock VET är att hon inte fick sin dricka (behöver inte vara läsk, utan kaffe eller vadfalls som helst. Hon citerade ju bara ”dricka ingår”, vad hon valt att dricka vet jag inte. Huvuddelen med ”men…, men… och rätt ska vara rätt… rätt ska vara rätt” är ordagrant saxat.

  #27. Andy, jag ber vördnadsfullaste om ursäkt för att jag inte känner till din yrkestitel och kallade er något så respektlöst som ”biträde” när din titel i själva faller var ”värd”.

  #50. Det var jag som formulerade mig klumpigt. Alldagligt klädd = mindre välklädd. När jag såg henne och hennes agerande fick jag känslan av att det var första gången hon åkte i första klass och att hon ansåg att hon skulle bli respekterad för detta. Hon ville anmärka att hon minsann åkte första klass.

 5. Ruby says:

  Hahah, åh så underbart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *