En indie-tjejs värsta mardröm

(Indie-tjej 25+ står vid luckan och ska hämta upp ett borttappat pass).
Indie-tjej 25+: Får man fråga vart passet hittades?
Expedit 55+: Eh…(tittar i sina papper) Sturecompagniet!
Indie-tjej 25+ (väser): Men där har jag aldrig varit!
Expedit 55+: Nähä? Men det var där passet hittades.
(Lång paus).
Indie-tjej 25+: Spännande.. (tar passet och går)

Passexpeditionen, Bergsgatan

0 thoughts on “En indie-tjejs värsta mardröm

 1. Elias says:

  Haha, uhh jag lider med henne.

 2. Damon (Tjuvlyssnat.se) says:

  Den här kanske ska förklaras lite för er utanför Stockholm. Sturecompagniet är ett riktigt stekarställe, inget som en indie-tjej vill bli förknippad med..Sthlm-humor

 3. Sekktor55 says:

  Haha väldigt spännande…

 4. sofia says:

  Egentligen ör dom här ironiska inläggen dom roligaste, tex det här och det där med sverigedemokraten,även om det är den mer dumma humorn man skrattar så man gråter av.

 5. jag says:

  haha okej tack för förklaringen Damon, annars var den inte så kul :)

 6. Tobbe says:

  Ah ha ha! Vilken skön sågning av Sture, Damon! Det var ju roligare än tjuvlyssningen i sig… Ge mig Söder vilken dag som helst!

 7. Den där says:

  Jag hade reagerat likadant som henne, sen hade jag tittat mig paranoit bakom axeln för att kolla att ingen hörde också. Det verkar som att hon missade den detaljen.

 8. Bejron says:

  Ingen med självrespekt vill bli förknippad med Sturecompangniet..

 9. m says:

  ja, ooh, humorn i att indie-tjejen inte vill förknippas med struecompagniet är ju så aproligt.

  Sthlm-humor my ass.

 10. Anonym says:

  Damon, om du ändå förklarar stockholmska: Stekarställe? :)

 11. Follin says:

  Vill inte förstöra stämningen men… Hon kunde ju ha tappat den på stan, sen tog någon brat den och gick på Sturecompagniet och kastade den sen där? :D

 12. Love says:

  Jag blir lite rädd av folk som inte vet vad sturekompaniet är. Dom måste verkligen leva i ett paralellt universum eller nått.

 13. Damon (Tjuvlyssnat.se) says:

  Anonym: Stekarställe är ett ställe för glidare och brats. Alltså indie-fritt så långt ögat når, lite söders motsats. Jag bor på Söder men visst gör jag Sture också ibland. Förlåt..

 14. Daniel Giertz says:

  Hon kan ha tappat den utanför Sturec, och ngn hittade den, och gick in på Sturec, och bad dem ta hand om den, och de gick till polisen. 1997 tappade jag min plånbok, och enligt polisen återfanns den på H&M där jag inte hade varit.

 15. Damon (Tjuvlyssnat.se) says:

  Daniel Giertz: Har ett svar till dig på Lonely planet-tjuvlyssningen..

 16. Misse says:

  Love: Tro det eller ej, men det finns en värld utanför Stockholm. Majoriteten av jordens, ja till och med av Sveriges, beflokning bor där. Din kommentar är ju nästan värd en tjuvlyssning i sig, som exempel på stockholmsk inskränkthet i full blom.

 17. Elin says:

  *hurrara för Misse* You tell ’em!

 18. Love says:

  Misse: Jag vet att det finns en värld utanför stockholm. Själv bor jag i Gällivare och har aldrig varit och festat i Stockholm.

 19. Borna says:

  Misse, antar att Stureplansmorden inte säger dig nåt heller då?

 20. Alex says:

  Stående ovationer till misse :P

 21. Eva says:

  Haha, tack Misse!!
  Love: Stockholm är faktiskt inte jordens mittpunkt, du kanske borde komma ut och upptäcka världen nån gång?

 22. cecilia says:

  vilken skam!

 23. Kjell Täppa says:

  Precis, ”love”:s kommentar var en av de dummaste hittils och ”misse”:s en av de bästa! :)

 24. sofie says:

  Klockrent sagt av Love, ännu bättre med felstavningen på Sturecompagniet.

 25. Den där says:

  Tja.. Att inte veta att stureplan/sturecompagniet/allt som heter nåt med sture i början förknippas med brats och stekare är väl ungefär som att inte veta att Christiania i Danmark förknippas med knark?

  Brats finns ju typ ändå bara i storstäder som stockholm, så om man över huvud taget vet vad brats är bör man väl veta vart de brukar hänga också. Vet man inte vad brats är så skulle man väl ändå inte fatta tjuvlyssningen, så egentligen handlar det väl inte om att ”det finns en annan värld utanför stockholm”. Skulle vilja höra den kommentaren ifall det skulle varit en tjuvlyssning från ”avenyyyn”..

 26. Elchtest says:

  Hörni, skärp er. Jag befinner mig just nu i Stockholm. Alltså är det jordens medelpunkt. Försök inte lura mig!

 27. lisa says:

  den där: ”Tja.. Att inte veta att stureplan/sturecompagniet/allt som heter nåt med sture i början förknippas med brats och stekare är väl ungefär som att inte veta att Christiania i Danmark förknippas med knark?”

  måste säga att det var dem absolut sämsta jämförelse jag hört, vad ville du säga med den?!

 28. "Avenyyyn" says:

  Love & den där: Det är ingen som påstått att ni tror att stockholm är ”världens medelpunkt”. Men bara att det är naivt att tro att alla ska veta att stureplan är rikemanställe.
  Och för övrigt är Christiania inte enbart förknippat med knark! utan friheten!

 29. Den där says:

  Lisa: Mest bara att jag är trött på att folk ska gnälla om att Stockholm inte är världens mittpunkt så fort någonting nämns som har med stockholm att göra. De flesta vet vad stureplan står för, precis som att de flesta vet vad christiania står för. Vet man inte det, fine – man behöver inte bry sig, men då kan man skita i att gnälla över det också.

  Man kan faktiskt veta saker om andra städer än det stället man bor på. Faktum är att man nästan bör ha lite koll på sin huvudstad, även om man inte tycker att det är världens mittpunkt. Precis som att Stockholmare bör ha lite koll på resten av Sverige. Allmännbildning brukar det kallas.

  Jag tycker helt enkelt att det är lite löjligt att folk måste påpeka att det finns en värld utanför stockholm bara för att de inte vet vad sturecompagniet är.

  Slut. Punkt. Finito.

 30. Frida says:

  Den där: Hatten av, där satt den.

 31. evelina says:

  ”Jag vet att det finns en värld utanför stockholm. Själv bor jag i Gällivare och har aldrig varit och festat i Stockholm.”

  bara jag som tycker att det var skönast hittills, efter alla kommentarer om att love skulle vara inskränkt stockholmare? :P

 32. Bah says:

  Håller med Den Där. Det är allmänbildning att veta lite om sin huvudstad och kända attraktioner i den. Kan faktiskt hålla med Loves kommentar till en viss del.
  För övrigt tycker jag skämtet var klockrent.

 33. dany says:

  Visst är det allmänbildning att känna till saker om sin huvudstad (och de andra största städerna också), men var vissa sorts ungdomar håller till har ingen som helst relevans, förutom för andra ungdomar i samma stad. Därmed inte sagt att vissa kunskaper är ”bättre” än andra, det är individuellt.

 34. Linda says:

  Shit, slappna av alla indies…Asroligt var det iaf!

 35. Anonym says:

  ha ha! det är jag. kul!

 36. gw says:

  orka bråka på nätet me varandra. fjantigt.

 37. Sandra says:

  Det roligaste med det hela är att tjejen säger: Spännande.. och går. HAHA, jag dog nästan när jag läste det. Kan se det framför mig. :)

 38. Siri L_93 says:

  Är ”indie” samma sak som bohem?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *