En motorchykel kanske?

Parkskolan, Örnsköldsvik

Två killar ~16 snackar om World of warcraft.
Kille 1: Har du hört att på det där nya, Wrath of the lich king, så ska man kunna ha motorcyklar och sånt?
Kille 2: Ja, helikoptrar också.
Kille 1: Det blir ju värsta overkligt när dom lägger in sånt. Liksom ofta en Orch skulle köra motorcykel.
Kille2: mm, precis.

Cred: MooS

116 thoughts on “En motorchykel kanske?

 1. Gift med spelutvecklare says:

  #87 Kurt Westbom
  Du ska ha en eloge för att du tydliggör skillnaden mellan spelare och speltillverkare. Många tycks tro att det är nördar som sitter i källare och knåpar ihop spel. Faktum är att det är ett oerhört komplext kodningsarbete och kräver mycket välutvecklad grafisk kunskap och skill. Faktum är att arbetet kräver 3årig universitetsutbildning.

  Dock håller jag inte med om att datorspel är skräpkultur. Det är ett fritidsintresse liksom vilket annat. Det ultimata är väl att vara friluftsmänniska som älskar att röra på sig när varje tillfälle ges, men om inte kan man knappast döma andra med hänvisning till att deras intresse är lägre rang på.
  Tack för mig.

 2. Kurt Westbom says:

  101: Eftersom jag kodar websidor vet jag ju att programmering är hårt, men datorspel är mycket svårare än mina webbsidor, så jag har stor respekt för de som har kompetensen att koda ihop ett populärt spel. Jag känner genom arbetet en del spelutvecklare och de jag känner är väldigt intressanta människor med hög kompetens.

  Sade jag skräpkultur? Jag sade att datorspel är ett fritidsintresse, inte kultur. Och personerna som redovisas i tjuvlyssningen ovan verkar vara sådana som inte kan skilja sitt fritidsintresse från verkligheten. Det finns stora skillnader mellan ”normalspelare” och människor som lägger ner större delen av sin tid och sina pengar på en drömvärld. Men datorspelsutvekclare och ”vanliga” spelanvändare har jag inga förmdomar emot.

 3. laban says:

  Slog mig att det är ju gott om orcher och motorcyklar i Warhammer 40k, så det är det roliga är ju egentligen att de inte har full koll. vilket inte är så kul egentligen?

  Tycker att det är en bra diskussion om Warcraft-världen, datorspel och intelligens. Tack alla :)

 4. Lol says:

  Inget är orealistiskt i WoW förutom IRL.

 5. oxido says:

  #76 Storasyster: Om man inte kan se sådant man själv är insatt i lite från sidan och se det komiska i det så handlar det ju inte om vilken sorts humor man har utan dålig fantasi.

 6. Psychoria says:

  Vissa saker passar in i en värld eller ett mindset, andra inte. Arketyperna/fördomarna om hur det ska vara kan variera något men är det min värld så ser ni inga jävla orcher i helikoptrar!

  Fantasy forever!
  /Nerd Führerin GM extraordinaire

 7. laban says:

  som sagt. det är hur man definierar världen man spelar i. I fantasin är alling möjligt. Regerade t.ex. på att det plötsligt fanns krut i nån expansion till DoD. Det tyckte jag att dra det för långt.

  Blizzard har valt att ha med en hel del tekologi i sin spelvärld (Warcraft-världen). Men andra har sin typ på vad ”fantasy” egentligen innedär. I sagan om ringen som är grunden till fantasy finns t.ex. också krut (Helms klyfta någon?)

  Finns ju hur mycket som helst att skriva om det här :)

 8. Zohr says:

  det roliga är ju: ”Det blir ju värsta overkligt när dom lägger in sånt. Liksom ofta en Orch skulle köra motorcykel.” Vadå, så WoW var helt realistiskt och verkligt innan det eller?

 9. Amerikanskan says:

  Geez, Kurt. Way to be an elitist prick. Vem är du som får bestämma vad som kan eller inte kan räknas som kultur?

 10. Kurt Westbom says:

  109: Jag går efter regeringens och skatteverkets riktlinjer samt åsikterna hos samtliga i min bekantskapskrets samt givetvis mina egna åsikter.

 11. U says:

  Stava rätt! Från och med det att den nya översättningen av ”Lord of the Rings” kom ut, heter boken ”Ringarnas Herre” och inte ”Sagan om Ringen”, och det som förut kallades ”orcher” heter nu ”orker”.

 12. Patrik says:

  @57 Johan och 103 Laban:
  Vad är det förutom kanske Taurens som inte redan finns i Warhammer världen?

  (inte menat som en klagan… mest en undran)

 13. Jonte says:

  Rofl, detta börjar ju likna Barrens chat en söndag morgon.

 14. xcx says:

  > 113: Rofl, detta börjar ju likna Barrens chat en söndag morgon.

  this! haha..

 15. laban says:

  112# Jag tror inte det finns Taurens i Warhammer-världen/40K nä… Men nu handlade det om orcher. Eller orker som det heter för somliga. Eller vad som nu är politiskt korrekt i DoD, Warhammer/40K, LoTR (både böckerna, brädspelet och vad det nu finns), IRL eller annat påhittat :)

  och 114#: Det hade ju bara gällt WoW. Nu har diskussionen glidit in på allt möjligt här tydligen. Alltså ännu värre XD.

  Wie!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *