En rejäl kovändning

Spånga station, pendeltågsperrongen, Stockholm

Två killar ~15 står och väntar på tåget. En snygg tjej i deras ålder går förbi och Kille 1 visslar efter henne.
Kille 2: Hallå?! Sådär kan du inte bara göra. Tjejer är mer än bara sexiga objekt… Show some respect.
Kille 1 tittar misstroget på Kille 2 och det blir tyst en stund.
Kille 2: Äh. (skriker efter tjejen) Wooh, snygg rumpa!

0 thoughts on “En rejäl kovändning

 1. Jo. says:

  Alltså hörni, det är en sak att bli visslad eller ropad på, men om elli menar i sin kommentar att hon behöver försvara sig fysiskt mot killar, så hoppas jag att ni skulle formulera er annorlunda..? Nu vet jag inte om det var det hon menade när hon skrev försvara sin kropp, men jag hoppas att ni inte tänker guud vilken trist tjej som inte vill att folk ska tafsa på henne på stan…..?

 2. Den med bilen says:

  @48
  Hon säger vad hon tycker. Punkt. Ska du säga åt henne vad hon ska tycka? Vad hon ska göra?

 3. Jo. says:

  Oj, nu hann visst elli svara innan, men det ändrar inte direkt ngt i min kommentar.

 4. Kat says:

  Gah. Håller med elli i allt hon skriver.

  Människor, med fördel män, som beter sig på det sättet är pinsamma, jobbiga men framför allt otäcka som ägnar sig åt sådana maktmetoder.

 5. ILSK says:

  Men det vet ju alla: Kvinnor ÄR sexobjekt som bara ”spelar svåra”!
  Det är lika sant som att män är djur utan känsloliv och intellekt. De kan inte kontrollera sina djuriska impulser och låta bli att kladda och bete sig idiotiskt när en vacker kvinna går förbi. Vi kvinnor får vara glada att de äter med kniv och gaffel, tvättar sig själva och inte skiter på vardagsrumsmattan…därför MÅSTE vi låta dem komma undan med sådant beteende! De VET ju inte bättre, de små krakarna!

  Ibland vill jag vara amazon…

 6. ILSK says:

  Det värsta är att folk är så mosiga innanför skallbenet att de anser att tjejen ifråga ska ta det som en komplimang!
  En man får gärna berätta för mig att han tycker jag är vacker, det handlar ju om HUR han gör det!
  Liten guide för osäkra:

  RÄTT sätt att ge komplimanger:
  Ta ögonkontakt. Gå fram och hälsa på kvinnan ifråga. Berätta utan att skrika eller göra snuskiga gester att du tycker hon är vacker och kanske varför.

  FEL sätt att ge komplimanger:
  Ha hela ditt grabbgäng med dig. Var full som ett as eller bete dig som om så vore fallet. Gapa: ”-Öhhhj! Du! Fan vad snygga bröst du har! Öhhh! Vill du få dem slickade?!”

 7. Oxido says:

  En del av problemet är väl att de som är på gränsen, sköter sig när de är nyktra för att de vet att de borde, men beter sig puckat när de är fulla, för att då gör de som de känner för… antar jag.
  .
  #55 Ilsk: och vi vet ju alla, att tjejer håller inte på med den sortens beteende, för de är fina och goda inombords och tänker bara vackra tankar, inte på snusk. Tjejer tänker alltid först och främst på att vara snälla och goda och se till så att människorna omkring dem mår bra. Detsamma gäller raggande på krogen, flickor är ju bara där för att umgås med sina vänner, inte skulle väl de ge sig ut för att ha sex med någon. Nej urs och fy :-)
  .
  Jag är helt medveten om att det är mest killar som beter sig på det sätt som elli beskriver, och det är dålig stil. Men det finns inget i de kvinnliga generna som hindrar dem från liknande beteende. Fråga manlig personal på uteställen tex.

 8. Lina says:

  Håller med Elli till 100 %. Som tjej får man sedan man är mycket liten stå ut med att pojkar, killar, män & gubbar ser en ENBART som ett sexobjekt. Jag blir jätteglad och smickrad om någon tycker att jag ser bra ut men killar som gör det på det här sättet brukar inte ha någon respekt för tjejen/kvinnan de t ex visslar efter. Jag vet eftersom jag ofta gör misstaget att stå kvar när de vill prata med mig. Det visar sig då tydligt att de ser mig som en mindre värd person som endast finns till för att tillfredsställa dem. Säger man ”nej tack” till en sån kille (vilket de inte brukar kunna ta utan fortsätter tjata) får man ofta höra ”slampa” el liknande som svar.

  Oxido: tjejer är självklart precis lika sexuella & ”snuskiga” som killar, med skillnaden att tjejer oftast har respekt för killen. Även om en tjej skulle vissla efter en kille så är det förmodligen med glimten i ögat och med förhållningssättet att killen nog är mer än bara kroppen. Självklart finns det undantag men jag har faktiskt aldrig träffat en tjej som beter sig som de flesta killar. Och nej, precis som du säger tror jag inte att det har ett dugg med gener att göra; det handlar om att vi uppfostrar flickor till att vara omhändertagande osv medan pojkar uppfostras & hjärntvättas till att se tjejer som sexobjekt.
  Även om en tjej skulle bete sig på det sättet har jag svårt att tro att killen skulle känna sig kränkt & hotad på samma sätt som en tjej gör, dels pga fysik men främst pga att tjejen har ett helt liv av liknande upplevelser bakom sig..

  Jag hoppas & tror att kille 2 inte var ironisk; synd bara att han inte vågade stå för det i slutändan.

 9. Bambikill says:

  Detta är visst roligt. Men egentligen mest sorgligt.
  Jag ska fan ta mig börja bete mig så mot grabbarna.
  Höhö – Juste kulor, kom får jag känna.

 10. Inte says:

  Jag blir ledsen av den här tjuvlyssningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *