Enda gången stekare och sympati ligger nära varandra är i ordboken

Gröna linjen

Ett gäng unga tjejer sitter och pimplar Bacardi på väg ut.
Tjej 1: Åh, vet ni? Förra veckan när jag var vid Stureplan, så såg vi hon den där uteliggaren som alltid ligger där. Ja, hon ni vet. Och då låg det en kille brevid henne, och så tittade vi på dom ett tag när dom bara låg där.
Tjej 2: Eh… jaha?
Tjej 1: Jamen sen då skrek jag ’get a room’ åt dom! Fattar ni? För dom är uteliggare och så ska dom get a room! Hahahaha!

Cred: Johannes

81 thoughts on “Enda gången stekare och sympati ligger nära varandra är i ordboken

 1. BettyB says:

  #41 Leffe: Beror på hur man definierar empati. Läs om mitt inlägg och läs rätt. Och jag har visst rätt, det har jag alltid. =)

 2. SnuttJulle says:

  #37 Greger, ja för om X antal år så har nog vänsterblocket makten igen….

 3. Sture Plaan af Öring says:

  Hahaha tog hon verkligen tunnelbanan till Stureplan =)

 4. *melalnslöadf. says:

  Haha, den var så kass så den blev bra.

 5. P says:

  ”kul” att folk tycker att man får rikta elaka skämt mot uteliggare men inte mot barn… misstolka mig inte, man ska få skämta med allt så länge det är roligt, men det här var ju faktiskt ett rätt dåligt skämt=inget skämt=bara elakt=fullständigt onödigt.

 6. Osmo says:

  Det är ett roligt skämt i sig. Skulle garva högt åt det om det t.ex. drogs i en sketch som drev med empatilösa och onda tonårsbrudar.

  Men att få det rapporterat från verkligheten och DESSUTOM riktat till ett par uteliggare… ungefär lika roligt som att dra fontanellsexvitsar för ett pedofiloffer. Det vill säga inte alls. Äckeltjejer.

 7. Drewsan says:

  HAHAHAHAHAHAHAHA! jag döööööööööööör! hade gjort vad som helst för att vara där då det sades!

 8. Sara Andersson says:

  hahaha, så kass humor tjejen hade. Hon borde get a room xD

 9. Maria says:

  Kan inte uttrycka det bättre än hasdurydh63qw476tqkwh6öwklq2j3…typ. Dessa jävla bratsen var anledningen till att jag flyttade lååååångt ifrån Sthlm.. men denna var inte kul, bara sorglig..Fjårtisar OCH samtidigt 08-or… jaja, år av terapi kanske gör dom till människor de också…

 10. Martin says:

  Här kommer en korrekt definition från wikipedia om vad en pskopat är. Därmed inte sagt att tjejen i berättelsen är en sådan, det får ni själva avgöra utifrån den minimala information om finns. Det är ingen avhandling detta inte;)
  Psykopati är en personlighetsstörning som karaktäriseras av en brist eller total avsaknad av grundläggande sociala känslor, som medkänsla och empati, samt en stark ovilja att underordna sig samhällets regelsystem. Psykopater saknar generellt inte känslor helt, men saknar känslor och möjligheten att känna empati för människor i sin omgivning.

 11. Kapad says:

  Men sluta babbla en massa skit om psykopati. Man är inte psykopat för att man drar ett småelakt skämt. Dessutom verkar ingen av er veta vad psykopati (antisocial personlighetsstörning) är för något, så stfu bara och fortsätt läsa era blodiga deckare.

 12. Kattis says:

  Hoppas att tjejen skämdes sedan. Själv hade jag nog bara velat försvinna med ett diskret litet *poff* om jag hade lyckats kläcka ur mig nåt sånt.

 13. BettyB says:

  #60 Ja, för wikin är ju en bra referens. ;p Skall ta och använda den i min D-uppsats. Tack för tipset. *s*
  Som sagt, poängen låg i definitionen av empati. Psykopater är ofta extremt duktiga på att manipulera andra människor och detta tack vare att de oftast är väldigt bra på att läsa av andras känslor. De vet precis vilka knappar de skall trycka på. Det vill säga; ofta en hög grad av empati (utifrån den definitionen). De har dock ingen medkänsla; de kan inte känna in och ta till sig andras känslor; det vill säga de känner ingen sympati och drabbas sällan av tex Personal Distress (Läs Davis forskning om empati tex). Vill du läsa mer om psykopati kan du exvis leta upp Hares böcker.

 14. BettyB says:

  #61 psykopati och antisocial personlighetsstörning (enligt DSM-IV) är INTE synonymer. Läs Hare (Du vet han som skapade psykopatichecklistan).
  Och naturligtvis är tösen inte psykopat; hon har bara sjuk humor. Härligt! :)

 15. aneas says:

  Hahaa, det var skojj ju!

  Sluta moral-larva er, dessutom var det förmodligen första och enda gången den dagen som uteliggaren överhuvud blev tilltalad av en icke-hemlös. Vi som går förbi tysta och tittar bort är inte ett dugg bättre, skäms på oss alla, ALLA!

 16. Martin says:

  #13 På vilket sätt relaterar den här tjuvlyssningen till Stefan och Christer?

 17. Kapad says:

  #64

  ”Psychologist Robert Hare and followers of his theory want the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders to list psychopathy as a unique disorder, saying that psychopathy has no precise equivalent[7] in either the DSM-IV-TR, where it is most strongly correlated with the diagnosis of antisocial personality disorder, or the ICD-10, which has a partly similar condition called dissocial personality disorder. Both organisations view the terms as synonymous.”

  Vad skillnaden mellan DSM-IV-TR och DSM-IV vet dock inte jag. För övrigt så skulle jag använt ordet sociopati istället. Psykiatriska läkarvetenskapen börjar använda det ordet som ersättning, istället för det infekterade ordet psykopati. En psykopat har blivit mer en samhällsfigur som lurkar bakom busken och äter små barn, snarare än en psykiatrisk diagnos.

 18. mrks says:

  DSM-IV-TR (TR står för text revised) och är en genomgången version. (ung. version 4.5)
  psykopati är synonymt med sociopati och de är båda lekmannatermer för antisocial personlighetsstörning.

 19. BettyB says:

  #68 Som jag sa alltså; Hare (som är världens främsta expert på psykopati) vill att psykopati skall vara en egen diagnos i DSM-IV (TR betyder att det är en något senare utgåva, text revised). Psykopati är dock MEST likt antisocial personlighetsstörning, men det är INTE samma sak. Begreppet socipat användes en kort period då man försökte hävda att problematiken berodde på den sociala kontexten och inte på problem hos individen själv, man har sedan länge övergivit termen och återgått till Psykopat.

 20. Osmo says:

  #65 (aneas):

  1. Du tycker i ena andetaget att vi ska sluta moral-larva oss och i nästa andetag att vi ska skämmas?
  2. Du tycker att det är lika illa att ignorera någon som att medvetet driva med någon?

  Har jag fattat dig rätt? I så fall är min slutsats att du är en komplett idiot.

 21. Morion says:

  Äh vafan! Man ska kunna skratta åt allt. Om allt ska tas seriöst blir det inte så kul att leva.

 22. Jerker Ärkesson says:

  Det var ju så roligt att jag tillochmed skrattade! Gud vad ägd han blev xD

 23. Kamilla says:

  Hahaha……. Taskigt T_T

 24. Bengt Smith says:

  haha. jävla uteliggare borde fan ta rådet

 25. hemlös MED tak ftf says:

  Newsflash!!
  Vad som är absolut livsnödvändigt för en sk ”uteliggare”
  (ännu en i raden av etiketter),
  prova människa
  är HUMOR
  så vi tål det nog..
  GOD JUL på er ni med sköna drömmar i era varma hästen- sängar;)

  Hohoho
  -staclaus

 26. bebbe says:

  om ni inte kan skratta åt problemet kommer ni inte kunna göra något åt det.

  köp en situation sthlm om du känner dig så hemsk.

  god jul

 27. arre says:

  idioter.shit.

 28. Martin says:

  Hehe, kom och tänka på vad Magnus Betnér sa i sin monolog om Stureplan: ”Du kliver över fyra uteliggare och går och ställer dig i kön till Solidaritet”

 29. Jénny says:

  Fy fan vad ego!! sture folk e väl´sånna,ingen empati för andra än sig själva..

 30. Joke says:

  Hahaha, hur kan ni inte uppskatta svart humor.
  man får skämta om allt, få tummen ur nån jävla gång och sluta vara såna jävla moralkärringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *