Endast psykologen skrattar hela vägen till banken

Uppsala, Stortorget

En lång tjej ~20 smyger ljudlöst upp bakom en kort tjej ~20 och lägger sina händer över hennes ögon. Den kortare tjejen hoppar omedelbart till och springer hysteriskt snabbt därifrån. Den längre tjejen börjar lugnt gå därifrån när mobilen ringer. Hon svarar.
Långa tjejen: Va? Lugna ner dig. Hallå? Lugna ner dig! (hon börjar skratta) Men neeej. Ingen tänkte våldta dig! Det var jag! Jag bara skoja med dig! Lugna ner dig!

Cred: Tomb

67 thoughts on “Endast psykologen skrattar hela vägen till banken

 1. Elin says:

  Det har skrivits tidigare men jag skriver det igen: Man tänker inte logiskt när sådant händer utan reagerar instinktivt. Inte så att man tänker på var händerna placeras, en okänd person tar tag i en utan att man ser vem det är. Jag skulle inte reagera som tjejen i tjuvlyssningen men hade sagt ifrån att personen aldrig fick göra så igen.

 2. NiWe says:

  #49 Rickard: Och den logiska analysen hinner du göra på … hur många millisekunder innan du börjar röra på dig?

 3. Tjabo says:

  äh, men kom igen! Visst fasen vrider man bara på sig och tar reda på vem det är… särskilt om man står och väntar på en kompis. Snacka om spända fjädrar

 4. SnuttJulle says:

  #47….besök Uppsala sista april nått år…..

 5. bani says:

  Stortorget ligger i Gävle. Så då anar vi varifrån tjuvlyssnaren härstammade då… ;)

 6. Frida says:

  HAHAHAHA XD bäst på länge !

 7. angie says:

  En fråga, ”jag bara skoja med dig”, det heter ”att skoja” i nutid och i dåtid ”skojade”. Blir inte tjuvlyssningen då i talspråk? Fast eftersom det är en tjuvlyssning, bygger den då på talspråk?
  .
  Sen är det intressant att det är så många som uppger sig vara killar som anser att tjejerna både i tjuvlyssningen och bland kommentarerna är larviga som är rädd för att bli våldtagna. Intressant eftersom risken att en tjej blir våldtagen är mycket större än att en kille blir våldtagen. Hur ofta i jämförelse av en tjej behöver en kille känna sig hotad då han går hem??? Visst, man kanske inte gör som den springande tjejen i alla lägen, men hellre det säkra än det osäkra, och vem har förresten sagt att de skulle möta varandra? Det var kanske bara en slump att de ringde varandra?

 8. angie says:

  går hem sent om natten*

 9. Tomb says:

  Angående stora torget/stortorget. Jag pendlar mellan båda ställerna varje dag. (Pluggar i Uppsala). Så ursäkta ihopblandningen. Men ni vet den delen av stora torget där linje 6 går ifrån. Mot vaksala torg hållet osv.

 10. Patrik says:

  #17 Boström, det är ju dock dagstidningarna som sysslar med våldtäktshetsande, inte ”vegan-feministerna”.

  Rolig tjuvlyssning. :D

 11. Patrik says:

  #57 Angie, saken är den att överfallsvåldtäkter är en så liten del av alla våldtäkter så att kvinnor går runt och är rädda för det är ungefär som att vi killar skulle gå runt och vara rädda för att bli misshandlade hela tiden (tjejer har inte patent på att kunna råka illa ut på stan)

 12. angie says:

  61. Du har visserligen rätt i det att de flesta våldtäkter rent statistiskt sker av någon man känner, någon i ens närhet, men vad jag menade var att många män har svårt att förstå kvinnors rädsla eftersom de själva har svårt att identifiera sig med känslan att bli våldtagen, vilket Du var ett fullkomligt lysande exempel på. (Och visst, killar(&tjejer) kan ju bli misshandlade, men det var ju inte det tjuvlyssningen handlade om.)

 13. Matilda says:

  vad jag inte förstår är vad deras längd har med saken att göra…

 14. Cissie says:

  För alla som inte bor i Uppsala:
  Ska man träffa kompisar på stan väljer de allra flesta Stora Torget utanför Åhléns som mötesplats. Det är därför mycket troligt att den korta tjejen stod och väntade på den långa tjejen.
  Och nej; Uppsala är visserligen Sveriges fjärde största stad, men här rör sig inga miljoner – skulle bli förvånad om det är en tiondel så många som rör sig i centrum en vanlig dag.

 15. Higurashi says:

  Oh yeah, det är det första man antar xD

 16. Bambikill says:

  #66 – Precis…. :D

  #64 – Ja, det undrade jag med…

  Och visst är det en reell risk för tjejer idag att riskera att bli våldtagen, ja. Men är det verkligen det första man tänker? Att man håller på att bli våldtagen??? Klart man hoppar en meter, men seriöst? Våldtagen? För att någon lägger händerna över ögonen på en?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *