Ett kallt hjärta i en het debatt

Utanför H&M, Västerås

En Greenpeacekille ~25 står på stan och försöker få folk att bidra med pengar. Tre tjejer ~17 kommer gående.
Greenpeacekillen (går fram till tjejerna och säger): Greenpeace är en organisation som arbetar mot växthuseffekten och jag undrar bara…
Tjej 1 (ironiskt): Men jag gillar när vädret blir varmare!
Kille (upprört): Jaha, och gillar du kanske översvämningar och jordbävningar också då?
Tjej 1: Ja, men det är ju skönt med ett svalkande dopp i värmen!
Tjejerna börjar skratta och lämnar den förvånade killen.

Cred: Linnea

0 thoughts on “Ett kallt hjärta i en het debatt

 1. Matt says:

  Haha! Underbart! Lite global warming hade verkligen inte skadat.

 2. Burnout says:

  Vad har jordbävningar med uppvärmningen att göra?
  (Som jag förresten tvivlar på, 13 juni och 15 grader…)

 3. Jennifer says:

  hm just nu skulle man iaf inte ha så mkt emot lite värme ^^

 4. carl barks says:

  Ha Ha!!! Äntligen någon som sätter Greenpeace-fånarna på plats.

 5. Sanna says:

  @ carl barks Haha, ja dumma greenpeace-fånar! Vad ska man med ett jordklot till, sådana som du klarar sig ju ändå

 6. Zelest says:

  Global uppvärmning skulle snarare starta en ny istid i Sverige då golfströmmen ändrar riktning. Eller hur det nu var.

 7. Linlin says:

  Usch vad jag är trött på dessa människor som hoppar på en på stan och vill att man ska bli medlem… Vill jag bli medlem fixar jag nog det på egen hand. Iofs brukar gänget i Västerås inte stoppa mig längre efter att jag morrade åt dem att jag var på väg till psykakuten.

 8. Lille P says:

  Det känns fortfarande högst tveksamt om det hela egentligen inte är mest politik och mediafåneri, alltid tidigare har högre koldioxidhalter varit en konsekvens av höjd temperatur men det finns inget i det som säger att (som situationen är nu) högre koldioxidhalter ger i konsekvens en märkbart högre temperatur. Greenpeace tänker oftast inte längre än näsan räcker och Al Gore har inte gjort ett skit för freden i världen. Klimatcirkus.

 9. carl barks says:

  Sanna, Jag är för att man ska stoppa global uppvärmning, vad jag inte är för dessa fårskallar till miljörörelse som gör att man önskar att dom blir dränkta av en översvämmning. Det är nog bara Peta som är värre.

 10. D.M. says:

  Det låter som en mycket osmart idé att arbeta MOT växthuseffekten…

  ”Växthuseffekt kallas fenomenet att långvågig strålning hindras från att lämna en planets atmosfär på grund av så kallade växthusgaser, vilket i jordens fall bidrar till att hålla planetens temperatur på en beboelig nivå. Om det inte skulle finnas någon växthuseffekt på vår jord så skulle temperaturen sjunka med cirka 30 grader.”

 11. Joar says:

  VAD HAR HON FÖR NUMMER

 12. Weirdo says:

  Hoppas att de inte blir allt för besvikna då en ny Istid sannolikare kommer att skapa en ny istid hellre än varmt väder och ett dopp i översvämingen…hahha

 13. Vänsterhäntas Dag says:

  #7 Linlin: föredömligt! Den kommentaren ska jag komma ihåg till nästa gång jag blir påhoppad av ”pärmnissar” på stan.

 14. pinnen says:

  Greenpeace-gubbar är också människor, det ska vi inte glömma. De förmedlar ett budskap som de tror på och ligger rent tekniskt sett på samma jobbighetsnivå som Jehovas, Pingstisar och moderater.

 15. Mattias says:

  Hmm, jag minns att jag blev påhoppad av Greenpeace tre dagar i rad en gång på nästan exakt samma plats, och på den tredje dagen blev jag sur på att de alltid skulle vällja mig och peta på att ge dem pengar. Så jag sa till den rödhåriga tjejen med stickad mössa som det var, att jag var sur på att de attackerade mig och ville att jag skulle skänka mina få studentpengar till dem.
  Då blev hon sur och gick. Sen dess har de inte försökt igen… säkert 4-5 månader av lugn och ro nu, hurra!

 16. Carolina says:

  skulle vara glad med lite värme. denna sommar har startat kallt. D:

 17. Benny says:

  Dom får den skit dom förtjänar eftersom det inte funkar med, Nej tack!

 18. Olle says:

  Som ekologistuderande blir jag sjukt nöjd att ni här inne använder global uppvärmning istället för växthuseffekten. Växthuseffekten är dummt att bekämpa, då det utan den skulle bli en medeltemperatur på ungefär minus 15 grader på jorden.

  Härlig tjuvlyssning

 19. HairySwede says:

  Plus I hate polar bears. And Al Gore.

 20. Kurt Westbom says:

  Jag hatar alla jävla pärmnissar på stan. Ibland är det greenpeace, ibland el, ibland ny mobiltelefon… Jag brukar dock ha ett knep. Innan de öppnar käften säger jag bara ”Nej!!!” högt och tydligt. De flesta brukar rygga tillbaka då. En gång var det dock en kille som följde efter mig med sin jävla elavtalspärm och tjatade i 5 minuter. Då stannade jag och sade såhär: ”Nu har du följt efter mig i hela 5 minuter och du har hört mig säga nej uppskattningsvis 50 gånger. Det kallar jag för trakasserier. Så om inte du försvinner nu så tänker jag ringa din chef.” Killen försvann.

 21. fratta says:

  hur kan man inte visa respekt för nån som på sin fritid försöker engagera folk i vår tids största hot?

 22. Johan says:

  #22 Fratta

  Misstänker att Greenpeace-folket som väl alla andra pärmnissar har någon form av lön eller ersättning för det arbete de gör.

  #21 Kurt Westbom
  Sedan kan man ju undra om försäljaren har IQ som en fiskmås som tror att det funkar att förfölja och tjata omkull folk på gatan. Själv hade jag aldrig någonsin valt just det bolaget, ens om det nu vore så billigat och bra som de alltid påstår, just på grund av säljarens beteende. Å andra sidan skulle jag aldrig komma på den urbota dumma idén att köpa en mobil eller byta el- eller teleavtal på gatan, men det finns ju folk som går på det mesta.

 23. pinnen says:

  fratta tycker jag har fatta´!

 24. Joar says:

  #13 Daniel: vad?

 25. Fläng says:

  Nu kommer det ju inte bli så mycket SOL till badet tyvärr. När översvämningar o.s.v. kommer kommer vi ju få ett molnigare och blåsigare väder :)

 26. fri says:

  Problemet med greenpeace är att de är ovetenskapliga och stödjer terrorism (”politiskt våld”). En greenpeaceanhängare är en hemsk person som stödjer våld och exempelvis förhindrar människor i fattigare länder att få bättre mat (iom. greenpeaces GMO-motstånd. Motståndet dödar miljoner varje år!).

 27. Psychoria says:

  Ja, handikappet att se snäll ut diskuteras för lite tycker jag. Blir jämt påhoppad av lodisar, insamlingar, vilsna pensionärer, scientologer och andra mindre vetande samt folk som vill ge mig Vakttornet.

  Måste man skaffa självlysande intimpiercingar och kläder som de syns igenom för att få gå ifred på stan va? :-(

 28. Floatpooper says:

  Jag är ganska nöjd över den nya kylskåpseffekten, dvs att jag sparar ström på att mitt kylskåp inte behöver jobba så i denna kylan.(Nöjd behöver inte betyda NÖJD.)

 29. Eva says:

  Jag var medlem i Greenpeace i 15 år, men gick ur eftersom de har blivit så aggressiva. De ringde och tiggde pengar en gång i veckan, och ville man inte ge så blev de sura (som i tjuvlyssningen).
  En gång blev jag utskälld efter noter och anklagad för att stödja den ”kapitalistiska kemi-industrin som bara utnyttjar folk och inte tar något ansvar för miljön utan bara dumpar avfallet.”

  Tack o hej GP.

 30. Censeo says:

  Jag har skänkt 250 kronor till Greenpeace månatligen i snart 1 år. Och stör de mig på stan så säger jag att jag redan har stött projektet (för nog tar de säkert nåt av pengarna från deras mer allmänna budget, så jag ljuger ju inte).

 31. enrique says:

  fri: På vilket sätt är de ovetenskapliga?

  Ang. GMO, har du hört talas om försiktighetsprincipen? På kort sikt kanske det är en bra lösning med genmanipulerad mat men på lång sikt vet vi inte hur det påverkar ekosystem, förändrade konsumtionsmönster, smartare materialval, ny teknik och ändrade kostvanor är snarare några av de lösningar som diskuteras när det gäller hållbar utveckling.

  Att göra motstånd måste väl ändå vara något postivit? Att ni har åtta timmars arbetsdag, betald semester och annat gött på jobbet är resultatet av hårt motstånd och civil olydnad.

 32. Svantevit says:

  enrique: De är t.ex. ovetenskapliga när killen antyder att växthuseffekten orsakar jordbävningar, för att skrämma folk till att skänka pengar!

 33. BeaBee says:

  Konstigt, mig vågar de aldrig komma fram till av någon konstig anledning…

 34. Farbror Daniel says:

  Idealisterna bland oss ska vi vara rädda om – de som står med pärmar kan vara irriterande ibland men de gör det inte för att berika sig – om de alls får nån ersättning.
  Problemet med global uppvärmning är verkligt, akut och människoförvållat. För bl.a. Sveriges del lär det tyvärr knappast bli mer sol & värme utan sannolikt tvärtom.
  Folk som förnekar problemet med global uppvärmning, eller kör sina standardramsor om att CO2 är ofarligt och ”inga bevis” bla bla tycks oftast vara önsketänkare som hoppas få stanna i sin lilla livsstilsbubbla av eviga utsläpp och fortsatt resursslöseri. Debattens tak ska självklart vara högt, men att enbart debattera utifrån att man gillar att köra bil eller hatar Al Gore – vilket inte har ett smack med saken att göra men som det häpnadsväckande ofta ändå tycks bottna i – är snarare ett tecken på att debattens botten är avgrundsdjup.

  Därmed inte sagt att tjejerna i tjuvlyssningen inte var roliga!

 35. Beccis says:

  Tjejerna var helt klart fjortisar som tycker att dom är smarta.

 36. Susanne says:

  Iskallt svar av tjejjen.

 37. Emelie says:

  Hahaha, klockrent.. nog för att dessa pärmnissar ibland stöder något bra men finns det något värre än att ständigt bli påhoppad på stan?!

 38. Gurkan says:

  Han heter Tomas Gladh och står alltid där och terrar folk. Vanligaste argumentet är att det finns hemlösa som stödjer Greenpeace så varför kan inte du?

 39. Anima Mea says:

  Det är väl en sak att man inte vill stödja Greenpeace, men en helt annan sak om man inte fattar allvaret i klimatsituationen. Att skoja om den är ungefär lika humoristiskt som att skoja om Estonia-katastrofen.

 40. Trogen Greenpeace-medlem says:

  ”D.M. skriver:
  Det låter som en mycket osmart idé att arbeta MOT växthuseffekten…

  ”Växthuseffekt kallas fenomenet att långvågig strålning hindras från att lämna en planets atmosfär på grund av så kallade växthusgaser, vilket i jordens fall bidrar till att hålla planetens temperatur på en beboelig nivå. Om det inte skulle finnas någon växthuseffekt på vår jord så skulle temperaturen sjunka med cirka 30 grader.””

  Idiot. behöver man säga mer? Grejen är att ’växthuseffekten’ man pratar om i media/vanliga ordalag är att växthusgaserna har ökat så mycket att inte nog mkt ’långvågig strålning’ kommer ut från jordens atmosfär och detta leder till onormalt hög temperatur på jorden. Vad detta leder till är att de stora, nödvändiga isarna smälter och havsnivån stiger = massa djur & människor dör när deras naturliga miljöer försvinner. Plus att massa naturkatastrofer inträffar. Jag hoppas du inte var seriös och att du inte sprider vidare din okunskap till fler idioter.

 41. Linnéa says:

  Jag blir glad av att läsa att så många ändå stöttar oss. Har jobbat för Greenpeace nu i sommar och blir uppriktigt ledsen av alla fördomar som finns om oss.

  Det räcker visst med ett nej. Det står nämligen i vår arbetsbeskrivning att det förstör Greenpeace rykte om vi värvare tjatar. Visst kanske det händer att någon enstaka idiot inte följer denna riktlinje, rötägg finns ju ÖVERALLT, även inom miljöorganisationer, men det är fruktansvärt trångsynt att döma ut hela organisationen pga detta. Vi jobbar ju för fan för något bra. Man behöver inte nödvändigtvis hålla med oss, men lite vanlig jävla hyfs går väl att klämma fram?

  Tror att orsaken till att folk blir så upprörda oftast rör sig om dåligt samvete. Vi västerlänningar har det i allmänhet jävligt bra om man jämför majoriteten av jordens befolkning. Vi HAR råd att göra något, att ta ansvar för vad människan ställt till med, – saken är den att de flesta hellre köper svindyra märkeskläder eller en ny iPhone än att skänka pengar till goda ändamål.

  När Greenpeace/Röda korset/Amnesty m.fl. dyker upp på stan vill man sedan undvika oss, för man vet att man både borde och skulle kunna stötta verksamheten.
  Tyvärr är det roligare att vara girig.

  Men skitsamma. Skrik åt mig om ni vill.
  Jag tror på det jag jobbar med. Och på att det finns något gott i varje människa…i vissa ligger det bara beklämmande långt ned under ytan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *