”Ett fyllespel presenterat av Västtragik”

Spårvagn 6, Göteborg

I spårvagnen som är fylld med folk sitter en tjej ~20. Bredvid henne sätter sig ett fyllo ~50 och börjar prata med henne. Tjejen ser besvärad ut.
Fyllot: Lyssna och titta nu!
Fyllot (skriker): Då var det biljettkontroll, om alla plockar upp sina kort så går det mycket fortare!!
En del folk börjar tränga sig mot dörrarna och ser smått panikslagna ut. Tjejen och fyllot skrattar högt.

Cred: Karolin

86 thoughts on “”Ett fyllespel presenterat av Västtragik”

 1. huggan says:

  Skrattade tyvärr inte för den är så jävla old att man visste vad han skulle skrika innan min moder var född.

 2. ♥JuJu♥ says:

  Hahaha, det roligaste är att jag var där när det hände xD Själv dog jag nästan av skratt :P Fast det var inte tjej ~ 20… snarare kvinna~50

 3. Erik says:

  Har plankat sen jag flyttade till Göteborg i augusti. Köpte en smsbiljett och varje dag redigerar jag den efter tid och datum. Vet inte om det funkar eftersom jag aldrig har träffat på en kontrollant. Det var mitt dagens tips

 4. Lina says:

  Men Erik, det står väl fortfarande tid och datum när du fick smset, det går väl inte att ändra på. Och gör det de så ge mig namnet och modellen på din telefon för jag ska fan också ha en sån hi-tec mobil!

 5. emma says:

  Vicky: Det skulle man visst kunna skylla på, särskilt om man inte bor i Gbg eller åker kollektivt ofta. Hur lätt är inte det att missa den lilla skylten om sms och nr i hållplatskuren?! Och hur många ”utsocknes” är inte urförvirrade när de stiger på en spårvagn när det gäller betalningen? Många tror att det går att betala med sedlar på vagnen, fast det går ju inte längre. Och sms-betalning kan för vissa vara lite klurigt o ta lite tid första ggn. Men, men, är det gestapo-kontrollanter som går på så…

 6. Maja says:

  Haha fy fan vilken kung människa! SÄTT DIG BREVID MIG NÄSTA GÅNG!

 7. Albin Petri says:

  #54..

  En bra sak med de högre avgiften är SMS-systemet som gör det i princip smärtfritt att planka. Det är enkelt att manipulera en sms-biljett genom att vidarebefodra sms:et till sig själv (och ändra tid och datum), lägga till sitt eget nummer i telefonboken och döpa sig till deras avsändarnummer (721500805). Detta sms borde inte vara några problem att visa för spärrvakter och busschaufförer.

 8. Angie says:

  Visst man kan skylla på det men kontrollanterna kommer inte gå med på det…du kommer få som svar ”ja men då får du hoppa av nästa station och vänta på nästa buss”

 9. ISbit says:

  emmy, bara kopiera texten och klistra in i nytt sms.
  Jag kör själv på den taktiken ibland. Vet inte om det funkar. För, seriöst, kontrollanterna i göteborg är bara en myt.

 10. oxido says:

  #29 jocke: Vänta nu… de är idioter för att de inte vet hur.
  Det innebär att de som vet det är normalbegåvade.
  Så när du skryter med att du kan det så skryter du med att du är normalbegåvad? Ok, imponerande. :-)

 11. Henrik C says:

  Kl0ckren (heheh)

 12. murvel says:

  Kan säga att i Stockholm har vi iaf en lång harang med siffror i SMS-biljetten, dem kontrolleras vid biljettkontroll, stämmer inte dem överrens med tid och datum på biljetten så är det bara betala 1200 :)

  Helt underbar tjuvlyssning annars :D

 13. Anna says:

  Kontrollanterna i Göteborg är INGEN myt. De är from Hell… på riktigt. Häromdagen var det en såndär storkontroll igen… 20 kontrollanter invaderar en stackar vagn medan ordningsvakter håller upp dörrarna och hindrar folk från att fly… väldigt trevligt… man blir ju f*n rädd trots att man har biljett…

 14. Nikki says:

  Alkisarna i Götet e så jadra roliga!

  oftast..

 15. Malin says:

  Tsss… västtragik-tågen är vidrigt mycket kontroller jämfört med förra året t.ex.

 16. C20 says:

  hehe – den var så jäkla skön.

  En gång var det en kille som skojade med sina polare och ropade ”färdbeviskontroll” precis innan tåget skulle åka från Liljeholmens tunnelbanestation här i Stockholm och jag plankade den gången också (vilket jag gör ofta)
  – fan vad läskigt det var.

 17. Malin says:

  hahaha :) ja, göteborg har ju då inte samma system som Malmö eller stockholm! men ärligt, hur ofta kommer en kontrollant? hehe

 18. Nikky says:

  @11 LOL :P

 19. Jo says:

  Ni som vidarebefordrar smset till er själva: Ni tror inte att det finns en kod sist i smset från dem som de kan kontrollera? Jag skulle nog inte chansa med ett sådant fusk-sms, för då är det ju inte bara plankning, utan urkundsförfalskning. Det kan man få dryga böter, om inte fängelse, för…. Men testa ni om myten om kontrollanterna är sann.
  Eller betala som normala människor gör….

 20. Valentin says:

  Och om det helt plötsligt visar sig vara ordningsvakter som håller upp dörrarna, så får de ju faktiskt hålla kvar personer som försöker ta sig från spårvagnen.

 21. Z says:

  Riktigt rolig, faktiskt. Den borde man köra någon gång.

 22. Agnes says:

  Jag reste i Stockholm i 22 år, kan påminna mig två biljettkontroller under den tiden, båda på bussar där det var i princip omöjligt att planka eftersom man bara kan gå på vid chauffören. Jag har bott i Gbg i fjorton månader och råkat ut för minst fyra biljettkontroller. Sen att det är svårt att planka ibland innebär inte att det är svårt att fuska, om man ser väldigt ung ut för sin ålder…

 23. EHM says:

  Jo #69:
  Urkundsförfalskning?! Inte direkt.

  Dagens plankningstips: Visa aldrig någonsin leg för kontrollanten oavsett hur mycket han/hon tjatar. När du får hem räkningen är det bara att säga att du aldrig har åkt fast. Klart.

  Själv lyckades jag åka fast typ fyra gånger på två månader tidigare, efter det har jag faktiskt börjat köpa SL-kort och har sen dess aldrig sett röken av någon kontrollant.

 24. Valentin says:

  #73 EHM

  Dumt att kasta ur sig saker utan att ha kött på benen. I detta fall var det du som var lite för snabb.

  I BrB 1962:700 14:e kapitlet om förfalskningsbrott står följande i 1 §:
  ”Såsom urkund anses protokoll, kontrakt, skuldebrev, intyg och annan handling, som upprättats till bevis eller eljest är av betydelse såsom bevis, så ock legitimationskort, biljett och dylikt bevismärke.”

  Jag hittar ordet biljett på sista raden, och således så är detta – just det – urkundsförfalskning.

 25. Signe says:

  Fan vad kul!

 26. Erik says:

  Jag har aldrig vidarebefordrat min smsbiljett utan bara har sparat det i mitt arkiv redigerar det därifrån. Om de försöker titta efter vilken tid det sändes så finns det ingen info angående det eftersom jag har just sparat det i mitt arkiv. Åkte med 6:an till Nordstan då en kontrollant kom bakom mig, min redigerande smsbiljett funkade fin fint. Om ni vill vara lite mer ambitiösa så kan ni läsa kommentar #57 som funkar ännu bättre än mitt sätt.

 27. madde says:

  så ska jag göra nästa gång jag är i götet eller sthlm ^^

 28. Sulle says:

  HAHAHAH OFTA SÅ MÅNGA INTE HADE BETALT:D

 29. Hannes says:

  faaan va kung! underbar humor som sådan växer inte på buskar…

 30. Sonichiwa says:

  haha. varför sätter sig aldrig sånna roliga människor brevid mig`? dämit!

 31. Annis says:

  hahahahahahaha, fett skön asså !!!! XD ska man ju göra själv :P

 32. ellie says:

  ah, detta fyllo är en lokal kändis på hisingen i götet.. han kör på biljettkontrollsutropet varje gång han sätter sig på spårvagnen. en trevlig gubbe.

 33. Virre says:

  Den var bara för skön :-D *Skrattar mig till skrattkramp*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *