(f)ägd!

Skavsta Flygplats, Nyköping

En mamma ~45 står med sina två söner och väntar på att få kliva ombord på planet. Från ingenstans börjar sönerna diskutera homosexualitet.
Son 1: Åh, vad jobbigt att ha två mammor…
Son 2: Ja, eller två pappor!
Mamman: Det är väl snarare jobbigt att ha två tonåringar…?

Cred: Madeleine M

45 thoughts on “(f)ägd!

 1. Tokig kanin says:

  Smartskaft som skaffar två tonåringar (eller rättare sagt två barn med så liten åldersskillnad att de kommer vara tonåringar samtidigt) om hon tycker att det är jobbigt.

 2. Laura says:

  2 Tokig kanin. Det är fem år mellan mig och min syrra. Jag blev tonåring samtidigt som hon är det. Men är ju tonåring tills man fyller 20. Du vet inte vilken åldersskillnad det är mellan de där två killarna.

 3. Alex says:

  Tokig kanin: Tvillingar?

 4. Onii says:

  haha låter som ngt min mor skulle säga =P

 5. Agnes says:

  VA SKÖN! Hahah :D:D:D

 6. Emma says:

  Haha! Go mom!
  #2, Dessutom kan hon inte veta hur det är att ha två tonåringar när hon först skaffade barn. Förutsatt att hon inte haft några barn sedan tidigare.

 7. JaW says:

  ’ Från ingenstans ’ ?

 8. PP says:

  Vad som vore ännu jobbigare: 2 tonåriga morsor eller 2 tonåriga farsor.

 9. Floatpooper says:

  Värst är väl när dessa får barn, 2 papps å 2 mamms.
  http://www.tjuvlyssnat.se/kollektivtrafik/en-positiv-bieffekt

 10. Alexandra says:

  #2: Att ta mammans ord på allvar utan att känna till situationen är att ta händelserna lite i förväg. Det var en rolig input av henne tycker jag.

 11. Wildheart says:

  Tänk den som hade två tonsiller.

 12. littlepuppy88 says:

  hmm men det är väll morsans fel att hon har två ungar

  tycker hon det är jobbigt kan hon väll nöja sig med en sålänge de inte föddes samma dag

 13. cecilia says:

  sjukt bra svar från mamman och ännu bättre rubrik!

 14. Pucko says:

  Wildheart: Tänk den som hade två ton sill!

 15. Vänsterhäntas Dag says:

  #9 PP: tänk om de två mammorna är bästa vänner med de två papporna, och bägge paren hade fyrlingar i tonåren.

 16. S says:

  Snarare ett sätt att med humor ändå markera att homosexualitet är OK. Känns som en fördomsfri mor som skämtsamt försöker uppfostra sina barn till detsamma.

 17. Luddä says:

  Den här fick mig bara att börja fundera på hur gamla killarna är..

 18. Kalfsi says:

  Varifrån får ni att sönerna är tonåringar? De kan lika gärna vara 25.

 19. Hank says:

  Jädra tjat det var. Läs mellan raderna.

 20. Lagge says:

  @#13: du är snart 21, och redan ett geni… eller hur var det nu? Ja båda föddes samma dag som tivllingar och tonåringar. det e ju så att så fort man vill ha barn så säger man det och 2 tonåringar blir till.

 21. Snowii says:

  #20: Vadå läsa mellan raderna? Där står ju ingenting???

 22. Wildheart says:

  #15 Pucko: Eller två ston till…som var tvillingar.

 23. bosse says:

  fattar inte rubriken. kan någon förklara?

 24. Mikey says:

  Snälla någon förklara rubriken? :)

 25. Josefin says:

  Hahaha, förmodligen jobbigast att ha två tonåringar! Tur för mina föräldrar att det är precis lagom åldersskillnad i vår syskonskara för att de bara ska ha en jobbig tonåring åt gången.

 26. Adam says:

  Sjukt bra rubrik!

 27. Tokig kanin says:

  @#17: Att säga att homosexualitet är ok, och att säga att det inte skulle vara jobbigt att växa upp med två mammor och två pappor, är inte samma sak.

 28. hannah says:

  *räcker försynt upp handen*
  Jag har fyra syskon. Alla tonåringar, liksom jag.

 29. S says:

  Det är väl klart det är din tokiga kanin :) Om homosexualitet var accepterat och rankat lika högt som man-kvinnaförhållanden så skulle det inte finnas nåt att ha det jobbigt med. Då skulle man bara ha två förhoppningsvis kärleksfulla föräldrar, som de flesta andra tonåringar.

 30. S says:

  Sen har ALLA fördomar.Jag själv säger inte att jag inte tror att jag skulle tycka det var jobbigt att växa upp med föräldrar av samma kön, men trots att man har fördomar så är det ju otroligt onödigt att föra dem vidare på sina barn. Jag önskar att min son ska få växa upp till ett samhälle där olikheter är något positivt. För om man tänker ett steg längre så är ju det man minns med störst värme från barndomen ändå kärleken och värmen. Inte är det väl ändå att man har en mamma som är en kvinna och en pappa som är en man (dvs har en penis, vilket egentligen är den enda skilnaden)?

 31. jojo says:

  Vad jobbigt att bara ha en mamma eller pappa…

 32. Tokig kanin says:

  ”Om homosexualitet var accepterat och rankat lika högt som man/kvinna-förhållanden så skulle det inte finnas nåt att ha det jobbigt med.”

  Det skulle det visst kunna finnas. Man kan hävda (vilket många som läst psykologi gör) att det är viktigt för ett barns utveckling att ha förebilder av båda könen. När Sverige skulle tillåta homoadoptioner, skickade man (som man alltid gör när man ska ändra en lag) frågan till olika remissinstanser. Man skickade frågan till Svenska Kyrkan (fattar inte varför), till olika homoorganisationer, som exempelvis RFSL, och till olika instanser som skulle ha kunskap om hur bra det är för barnet. Samtliga instanser som såg till barnets bästa, sade nej (Svenska läkarsällskapet, Psykologförbundet, Adoptionscentrum, Rädda Barnen etc) sade nej. Ungefär samtidigt som man röstade för homoadoptioner, tog man beslut om att tvinga föräldrar att dela föräldraledigheten, bland annat med argumentet att det skulle vara bra för barnet att båda var hemma, Det kallar jag dubbelmoral.

 33. S says:

  Tokig kanin: Du har rätt! Det är jätteviktigt med både manliga och kvinnliga förebilder, därför är jag jätte-jättemycket emot att man stänger in barnen tillsammans med sina homosexuella föräldrar så de aldrig får träffa andra vuxna. Men det händer väl inte så ofta? En förebild måste inte vara en förälder! Förebilder kan vara syskon, lärare, andra anhöriga och folk i närmiljön.

  Jag vet bara att ett älskat barn är ett lyckligt barn! Jag kan ju faktiskt inte svara på hur det FAKTISKT är att växa upp med två morsor eller farsor, men det är väl i såfall inte värre än att ensamstående får adoptera?

  Och det är inte dubbelmoral som du beskriver! Det är jätteviktigt att barnet får tillbringa tid med båda föräldrarna -oavsätt kön! Homosexuella föräldrar måste väl också dela på föräldradagarna, eller?

 34. Tokig kanin says:

  ”Förebilder kan vara syskon, lärare, andra anhöriga och folk i närmiljön.”

  Förvisso, men föräldrarna är de viktigaste förebilderna, enligt experter. Andra anhöriga är inte så viktiga i deras liv. Eller anser du att din kunskap om barns emotionella utveckling är större än Svenska Läkarsällskapet och Psykologförbundet sammantaget?

 35. S says:

  Det verkar inte som att min kommentar kom med, men kortfattat: jag tycker också att föräldrar/vårdnadshavare är de viktigaste förebilderna och har icke hävdat annat. Däremot känner jag inte till den psykolog som säger att andra förebilder inte är så viktiga i barns liv.

 36. Amanda says:

  hahah bra sagt av mamman ;) haha

 37. Tokig kanin says:

  Dr Phil har hävdat att den viktigaste förebilden för ett barn, är föräldern av samma kön.

 38. Floatpooper says:

  Där satt den, Tokig kanin. Dr Fil, ja ja…

 39. Tokig kanin says:

  Och vad har du emot honom? Han är utbildad psykolog, och har inte förlorat licensen, trots att hans verksamhet är betydligt mer offentlig än andra psykologer. Anser du att han är en kvacksalvare, får du ha belägg för det. Och med risk att upprepa mig, Psykologförbundet, Svenska Läkarsällskapet, och ALLA övriga remissinstanser som var tillfrågade som experter på barnets behov, sade nej. (Och nu får ja säkert något hyperintelligent svar från floatpooper, som ”Där satt den, Tokig kanin. Psykologförbundet och Svenska Läkarsällskapet, ja ja…”)

 40. S says:

  Humor! Jag tror inte att någon som läst psykologi på högre nivå än gymnasiet skulle referera till Dr Phil, licens eller ej. Däremot var det fortfarande inte svar på frågan. Manliga och kvinnliga förebilder är viktiga i barns liv -där är vi överens. Jag tror faktiskt vi kan avsluta debatten där. Jag har varken propagerat för eller emot homoadoptioner (för det är som tokiga kaninen hävdar, jag har inte tillräcklig kunskap) men däremot så är jag en person som tycker att vi har en skyldighet att värdera dessa föräldrar lika högt som andra nu när det ändå finns sådana familjer. För vad händer annars i psyket på dessa barn? Om de växer upp i ett samhälle som ser ner på deras familjeförhållande?

 41. Tokig kanin says:

  Jag försökte egentligen inte heller argumentera för eller emot homoadoptioner. Jag bara menar att man inte ska anklaga killarna i tjuvlyssningen för att säga att homosexualitet är fel, bara för att de tycker att ett barn mår bäst av en mamma och en pappa. Och vad gäller Dr Phil, du sade att ingen psykolog som du känner till, sagt att föräldrarna är de viktigaste förebilderna i barnets liv. Jag hänvisade till en psykolog som sagt att _föräldern_ av samma kön, är barnets viktigaste förebild. Du hävdar att han inte är trovärdig, utan att ange skäl. Menar du att man inte är seriös, om man har är i ett populärt program? Hade jag i stället sagt att John Smith på Harvard University sagt något om homoadoptioner (vilket bara var något jag hittade på nu), hade säkert du eller någon annan sagt att jag bara hänvisar till folk som ingen har hört talas om. Damn you if you do, damn you if you don’t.
  .
  Och vad gäller hur högt man ska värdera homofamiljer: Jag tycker att man ska söka sanningen oavsett hur den påverkar folks psyken. Eller om en studie skulle visa att människor blir intelligentare om de blev ammade som barn, borde man då mörka den studien, för att inte påverka självförtroendet hos folk som inte blev ammade som barn?
  .
  Svara om du känner för det. Nu åker jag bort i några dagar. Kollar den här sidan på lördag. Ha en fortsatt bra sommar.

 42. S says:

  Hade egentligen tänkt låtsas att jag var tillräckligt mogen för att lägga ner denna debatt för länge sen, men eftersom det inte är sant och tokig kanin plötsligt verkar väldigt trevlig så skriver jag en gång till!

  Jag trodde inte från början att pojkarna har något emot homosexualitet, och jag förstår dem. Har själv haft exakt samma diskussion med mina vänner när jag var tonåring. Däremot känner jag att om man som vuxen viftar bort detta lite skämtsamt istället för att lyfta fördomarna så är det bra! Jag menar klart det är jobbigt att ha tonåringar! Jag har en bebis hemma och det är skitjobbigt ibland, men förgyller mitt liv nåt enormt! Att det är jobbigt att ha barn är ingen nackdel, bara ett faktum. (Det är lite av charmen tycker jag!)

  Och angående dr Phil så handlade det om att jag undrade vilken psykolog som sagt att ”andra anhöriga är inte så viktiga i deras liv” som du skrev i #35. Att föräldrarna är viktigast höll jag med om, men inte att andra anhöriga inte är så viktiga. Men det var säkert en felformulering så vi struntar i det nu.

  Trevlig sommar!

 43. Jennifer says:

  TOUCHÈ!!! =D

 44. nisse says:

  @24 och 25: Rubriken är ett paragram av engelskans ”fag” (bög) och ”ägd”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *