Fjorton suger – men inte lika mycket som skånska

Buss 2 mot Ljustadalen, Sundsvall

Två tjejer diskuterar högt och vilt olika dialekter.
Tjej 1: Norrländska är ju garanterat hetast på en kille… (Tystnad) Men skånska däremot är verkligen jättesvårt att förstå om man inte lyssnar tillräckligt bra.
Tjej 2: Jaa. Jag vet. När vi såg Fjorton suger hörde vi bara massa gurgel, så vi var tvungna att ha på dövtext…

Cred: Nathalie

66 thoughts on “Fjorton suger – men inte lika mycket som skånska

 1. Lina says:

  Hm, någon som skriver att norrländska är svårt att förstå? Tycker vi pratar sjukt tydligt och väldigt s-a-k-t-a, hehe. Umgicks med en skånsk tjej i London, vi garvade bara åt att vi hade lite svårt att förstå varandra ibland, den ena bodde längst ner i Sverige och den andra högst upp :)

 2. Emma* says:

  Du bruuden! Scka vi keela? Nja, att norrländska skulle vara den hetaste dialekten för killar kan jag då inte hålla med om! Röstar mer på pojkar som kommer från Västervik och orter i omnejd ;) Så charmigt!

 3. malin says:

  dövtext? hehe, heter det inte text-tv… lite språkpolis, löjligt kanske men eftersom det väl inte är endast döva som använder texttv :)

 4. Sharatec says:

  #30 Tack, tack, tack! Jag har givetvis inget emot skåningar (eller skånska…), men jag trodde det var vedertaget att det anses vara en av de mest svårbegripliga dialekterna? En ren kommunikationsfråga, och jag anser mig inte ha uselt språköra.

  #52 Minsann… ;-)

 5. Cucubelu says:

  Skånska är lätt svårast! (Framgår inte det av kommentarerna!?)
  Vad som är hetast är däremot svårare att avgöra. Beror väl lite på egna erfarenheter antar jag. ;D Jag gillade ”gôtet” förut men tycker mest det är drygt nu. Skånska och norrlänska samt rikssvenska (Sthlm that is!*duckar*) är hett. Det enda som är direkt osexigt är gnällbältsdialekten :(

  Kärlek till #44 btw, skönare kommentar än tjuvlyssningen i sig.

 6. Fredrik says:

  Håller med Leffe!

 7. alexandra says:

  någon som läste gårdagens GT? kanal 5 letar efter en familj att göra en serie om, och de letar överallt i sverige utom i skåne eftersom att alltför många har problem med den dialekten.
  det är ju inget emot skåningarna, men det är bara att inse fakta att det är svårare att höra vad en skåning säger än en norrlänning tex.

 8. Söderbergs Take says:

  Märkligt, det här är typ det hundrade inlägget jag läser där det blir bråk om dialekter/vilken del av sverige som är bäst etc… get a life!

  Tävling:
  http://soderbergstake.blogspot.com/

 9. Cucubelu says:

  ”Get a life” säger Söderbergs Take och lutar sig tillbaka i datorstolen. Nöjd över att ha delat en känga till folk över internet SAMTIDIGT som han faktiskt gjort reklam för sin blog!
  Det pågår faktiskt en tävling där, och eftersom ingen bryr sig om vad han har att säga på sin blog måste det postas på större sidor!

  Behåll din dagbok för dig själv.

  Det där med livet tänker jag inte ens ta upp…

 10. Lina says:

  Hahaha, jag å min kompis gjorde exakt samma sak, vi skulle se på Fjorton Suger men helt seriöst vi hörde inte ett skit vad dom sa så vi hedde på textat för dom döva å då först kunde vi fatta filmens handling.

 11. Dennis says:

  norrländska ä la den bästa dialekten.
  skull då int byta min dialekt mot skånska, spelar int nån roll vad ja skull få för dä, fast de ä la roli å lyssna på skånska iaf :p

 12. lulebo says:

  hahaha! jag och mina kompisar ser fjorton suger med dövtext :) annars fattar man typ ingetnign :p

 13. song says:

  när jag jobbade som telefonförsäljare fick jag ringa till en kommun där det faktiskt låter som grurgel när pers snackar, men ni där borta var så glada o trevliga och skämtade hela tiden. det var bara att låtsas fatta och skratta med o sen gick det som en dans :P
  stockholm…det är en sak som vissa i olika delar i sverige inte fattar, det finns olika dialekter i sthlm. på östermalm o på lidingö drar man ut på i:en o det är antagligen dom ni tänker på när ni tkr att pers snackar bratigt.
  varför så mkt hat mot 08:or förresten? jag tänker aldrig på att nu ska jag hata alla skåningar. jag har förresten en fördom om att de flesta skåningar är rasister, hur kul skulle det vara om alla sa det om er o behandlade er som det? jag låtsas inte om min fördom o bemöter alla skåningar med respekt i början o sen får man se hur pers verkligen är.

 14. Anna (tjej 1) says:

  hahahahah även att det var någon som hörde xD
  Men vi hade faktiskt svårt att fatta och jag tkr faktiskt att norrländska är hetast på killar!

 15. Catzonium says:

  Haha … ”Gurgel”!

 16. Jocke says:

  Anna det finns jämt någon som hör en :D.

  Roligt att känna nån som blivit citerad på tjuvlyssnat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *