Föräldraruppfostran inleder fotbollssäsongen

Flicka 5+: Pappa, det är synd om de andra.
Man 35+: Menar du Öster?
Flicka 5+: Ja, de andra! Vi måste klappa åt de andra också!
Man 35+ (skruvar på sig): Neej då. (Paus)
Flicka 5+: HATAR vi dom?
Man 35+ (harklar sig): Höhörm.

Råsunda stadion, matchen AIK-Öster

0 thoughts on “Föräldraruppfostran inleder fotbollssäsongen

 1. I.C. Wiener says:

  Haha. Jag tycker det är lite ironiskt att vissa lags supportrar säger sig gå under ”Vi hatar inte, vi älskar,” och sen stå och ropa ut hur de hatar motståndarna (Jag har själv gjort det några gånger i Djurgårdsklacken)

 2. P says:

  Underbart! Jag kom ihåg när jag själv var i den åldern och grät på väg hem från en hockeymatch trots att mitt lag hade vunnit. Jag tyckte så synd om laget som hade förlorat. Min pappa var inte lika ledsen.

 3. Läktarfarsa says:

  Söt och kul.
  Känner igen mig själv när minstingen är med på Råsunda…

 4. danne says:

  hahah vilken gullig flicka. sån vill jag oxå ha om några år. Inte Hata Bara Älska Fotboll

 5. martina says:

  typiskt oss tjejer att tycka synd om dem det går dåligt för…

 6. Mia says:

  Åh, så härligt enkelt livet var när man fortfarande bara så världen i ja eller nej, svart eller vitt, kärlek eller hat. Och hur ska pappa ta sig ur den fällan….. Härligt, tjejen! Mer empati åt motståndarlaget!

 7. Micke says:

  Usch, börjar fotbollssäsongen nu? Jag trodde sporten för ett tag nu när det OS, VM och EM är över…

 8. nathali says:

  Gah, knivig situation, hahaha! Skön unge som vanligt :D

 9. Blomman says:

  Varför var inte farsan ärlig? Vi AIK:are hatar inte Öster. Vi bara starkt ogillar dem. Hammarby och Djurgården däremot, de hatar vi!

 10. BettyB says:

  Fler barn på fotbollsmatcher!!! Underbar liten tös, hon kanske har fattat vad det handlar om.. till skillnad från fadern hennes. Genant med supporters som inte kan klappa händerna åt motståndarlaget och bara buar och tramsar.

 11. Emil says:

  Vilken söt liten tjej!

 12. Danne says:

  He he… Där läste hon pappans tankar rakt av. BUSTED!

 13. Hea says:

  Skulle vilja veta hur konversationen fortsatte, hur klarade han sej ur det där? Klok liten flicka, hoppas hon fick pappan att tänka till lite. ;)

 14. Magnus says:

  Jaja… barn är söta och allt.

 15. Erik says:

  Jag tycker det mest komiska är att vilken ålder som än anges så är personen ALLTID lite äldre. Varför sätter man annars plustecken efter alla åldrar? Kan ni inte börja ange rätt ålder?

 16. Lubis says:

  Blomman: väl talat

 17. Magnus says:

  Har själv en sjuåring. Han och jag gläds tillsammans åt AIK:s framgångar och Djyrgårns motgångar. Jag pratar dock ofta med honom om att det egentligen bara är på skoj och att man måste respektera alla människor, tom djyrgårdare. Men man måste ju kunna tycka illa om andra lag, särskilt när man är på match…

 18. hanna says:

  KLOCKRENT!

 19. Lasse says:

  Barn kan verkligen sätta en på pottkanten.

 20. Emil says:

  Erik: Hur har du tänkt dig att detta skall gå till? Skall Gloria och Damon ringa alla barn och höra efter om det var dom som sa det och höra efter om deras exakta födelsedatum? Sedan spelar det väll ingen roll om barnet är 5,6 eller 7. Är ju kommentaren som är det söta :)

 21. JL says:

  Erik du har inte förstått detta med att det är en tjuvlyssning. Därför kan man bara uppskatta åldrarna då de flesta människor inte går runt med åldern uppskrivet i pannan.

  Eller efter att man hört något kul kanske man ska gå fram till personerna och säga ”Grattis du kommer du vara med på tjuvlyssnat.se och behöver därför era personuppgifter”

 22. feldgrau says:

  Haha, kul tjuvlyssning! Men ännu roligare är de kommentarerna som lyser av total avsaknad av insikt i sportens värld! :)

  Blåvit sen födseln.

 23. Alex says:

  Erik: Jag håller med dig, i fortsättningen ska legkontroll ske av de tjuvlyssnade så att vi kan få exakta åldrar här på sidan.
  Vägrar de visa leg så döms de under artikel 58 bums, ordning och reda.

 24. Diesel says:

  Erik: Jaha, så om du ser ett barn på stan så vet du att det barnet är EXATK 6 år och inte 5 eller 7 år? När man tjuvlyssnar, så går man ju inte fram till personerna sen och frågar hur gamla de är! När det står tex 40+, så betyder det att personen i fråga är ca 40 år, men man inte kan se om den är 41 år eller 42 eller så…

 25. Martin says:

  Ja stackars Öster som inte kan spela fotboll. Visst vore det väl underbart om alla fotbollsmatcher blev oavgjorda så alla fick poäng och ingen behövde gråta?

 26. Den där says:

  Erik: Tycker du att alla som tjuvlyssnar ska fråga sina offer hur gamla de är? Annars är det rätt svårt att skriva den exakta ålern tror jag

 27. Michis says:

  Erik: Ska tjuvlyssnarna börja fråga folk efter deras korrekta ålder?

  Hm. Jag tolkar det helt enkelt som att folk har uppskattat att nån är i 35årsåldern… 35+ troligen. Annars blir det 30+ om de är yngre… :D

  Och frågan är ju hur pappa beter sig på en match mot DIF och om det ens är värt att låta lilltösen vara med då? :D

 28. en kille says:

  var faktist på matchen, öster är ju mitt lag det var fan synd om dom

 29. Anonym says:

  mean skulle kunna ange ålder i +-

 30. Bejron says:

  Säger som den andra 5 åringen här inne sa tidigare..

  Lär dig krypa, lär dig gå, lär dig hata AIK.. =)

 31. Den där says:

  Jobbigt att alla kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

  Om de hade visats på en gång så hade det bara behövts ett svar till erik.

 32. Johanna says:

  Haha, sådär var det för mig också under VM, när jag inte visste vilka jag höll på.
  Under Portugal-England höll jag på Portugal, men sedan blav jag ändå ledsen när de vann, eftersom de engelska spelarna blev så ledsna.
  Men min empati sträcker sig dock bara så långt som Man United; jag skulle aldrig applådera åt en Arsenal-spelare ;)

 33. Lillan says:

  Vilken söt liten tjej, typisk sådan kommentar som jag skulle kunnat sagt när jag var liten :)

 34. sharai says:

  Tänk att barn är så mycket klokare än vuxna, trots att de levt kortare…

 35. Ökänd says:

  …och med tanke på matchen Hammarby-Djurgården igår kväll kanske det är dags att tänka över det här en gång till. Tjejen ligger långt före de flesta supportrar som är äldre och borde vara klokare.

 36. Mirre says:

  Jag håller med Erik angående åldern. Jag tycker det ser konstigt ut med t ex Tjej 27+. Varför inte skriva Tjej ca 27 istället?

 37. Jens says:

  Heja Öster!
  Klok flicka. :)

 38. Karro says:

  Jag bor i Växjö, och hatar Öster ändå. Heja Djurgården! :)

 39. Forza ÖIF says:

  Karro: du ska ju bara skämmas i så fall.
  F.ö. en klok liten flicka. :)

 40. Moah says:

  Karro: …och Djurgården hatar dig. Taskigt va?

 41. Gloria, tjuvlyssnat.se says:

  Kommentarerna som kommer in börjar bli lite väl hetsiga nu. Publicerar det mesta men med tanke på just tjuvlyssningen kanske vi kan lämna hata hit och hata dit därhän, ser själv fram emot en riktigt bra fotbollssässong!

  Angående åldersbeskrivningarna: Visst man kan beskriva ålder på flera sätt. Vi ville ha en standard som vi följer och samtidigt inte skriva noveller och sitta och gissa beroende på hur den som skickar in tjuvlyssningen beskriver åldern. Men vi tar till oss kritiken och åsikterna, om vi funderar på att byta kommer vi ha med dem i åtanke.

  Vad gäller kommentarerna och när/hur de publiceras så har den diskussionen förts tidigare på sidan, men jag kör den korta versionen :) . Det finns för-och nackdelar med att gokänna dem först. Om inte folk skickade in kränkande och olämpliga kommentarer, spam, reklam osv skulle vi inte behöva sitta och göra det ganska monotona arbetet med att publicera dem. Men vi håller på att titta över flera alternativa lösningar för att förbättra situationen. Tills dess ha lite tålamod.

 42. imsi says:

  Jag påminns om när min son var i lågstadieåldern och spelade fotboll… Han blev vansinnigt arg när matcherna slutade oavgjort, för då hade man ju lika gärna kunnat låta bli att spela! Han förlorade alltså hellre.

 43. Erik says:

  Roligt att man får så stor respons på ett litet halvironiskt inlägg. Tyvärr är det nog bara två personer som förstår vad jag menar. Det jag menar är att om det står 7+ så utesluter man att barnet kan vara 6.
  Då är det väl bättre att skriva ca 7.
  Det som är positivt med denna diskussion är att jag känner att jag inte är ensam på att störa mig på smådetaljer. (Annars hade väl inte så många av er reagerat?) Visst är livet underbart?

 44. Den där says:

  Erik: men den som skickat in tjuvlyssningen tyckte tydligen att personen såg ut att vara äldre än 7 isåfall, och då passar det väl bättre med 7+.

  Antagligen så kör man en underdrift när man skickar in tjuvlyssningen. Tycker man att en unge ser ut som 6 så skriver man nog oftast 5+, och tycker man att de ser ut som 14 så skriver man 12+ eller 13+.

  Eller är det bara jag som skulle göra så?

 45. jenny says:

  man FÅR hata öster.
  /jenny, växjöbo

 46. Martin says:

  Öster ska man inte hata, Bara tycka synd om! De kan behöva allt stöd de kan få
  AIK!
  //Växjöbo

 47. Stuff says:

  Jag kan ärligt säga att jag hatar Öster av hela mitt hjärta. Fast det kan ju bero på att jag är från Kalmar och är en hängiven KFF-supporter ;)

 48. dNs says:

  YES!! vill adoptera ungen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *