"Försök du klämma in en apelsin genom din näsborre, och se hur mycket en jäkla ipren hjälper!"

(Man ~30 kommer in på apoteket. Han har mössan långt nerdragen över öronen och en systembolagetkasse i handen. Han tar en kölapp för rådgivning och fingrar stressat på lappen medan han väntar på apoteksbiträdet.)
Biträde: Hej.
Man: Min fru har värkar.
Biträde (förvirrat): Jaha? Var har hon ont då? Eller vad menar du förresten?
Man (än mer stressad): Alltså nej, nej. Hon är gravid!
Biträde: Jaha. Men hur långt är det gånget då?
Man: Alltså, vattnet har gått och hon har värkar. Ska hon ta en ipren?
Biträdet: Nej alltså, har det gått så långt så ska ni ta er in till BB så får hon smärtstillande när ni kommer dit…
Mannen: Ok! (Varpå han omedelbart lämnar apoteket.)

Apotek, Malmö

116 thoughts on “"Försök du klämma in en apelsin genom din näsborre, och se hur mycket en jäkla ipren hjälper!"

 1. Mia says:

  Vad spännande att så många lever i villfarelsen att så fort värkarna har börjat så får man direkt komma in på förlossningen. *s*

 2. ChristianKarlsson.se says:

  Ohlala: Kan bara hålla med. Försöker undvika rubrikerna så gott det går för jag älskar ju tjuvlyssningarna. Rubrikerna gör mig bara sur och konfunderad. Får hemska aftonbladsvibbar av rubrikerna…

 3. Maria says:

  Hahaha, det märks att det inte är många föräldrar som är inne här och kommenterar. När jag hade värkar och ringde BB uppmande barnmorskan mig att ta en alvedon då mina värkar inte var tillräckligt långa, det är inget konstigt alls med det. Man kan verkligen inte bara åka in och förvänta sig att få stanna där om förlossningen inte är tillräckligt långt gången. Sen kan man väl iofs tycka att det vore smartare att ringa BB än att gå till apoteket, men som tidigare har kommenterats här var han kanske redan på stan när frun ringde och tänkte inte helt klart…. Vad det gäller rubriken så var den förresten grym! (Även om jag snarare skulle jämföra barnafödande med att försöka bajsa ut en fotboll, haha.)

 4. Henrik says:

  Så, vilka visste minst om förlossningar, de 98 över Shh eller mannen med systempåsen?

 5. Jonna says:

  Han var nog inte pappan, för så dum som han var kan han inte ha vetat vart han skulle stoppat in den! *asg*

 6. Susanne says:

  Som svar på Henriks fråga; skulle nog säga att de flesta här inne visste minst om förlossningar. Vattenavgång betyder inte att man kommer föda på stört (mitt vatten gick ett dygn innan barnet kom ut) och alvedon kan användas som smärtlindring till en början.
  Sen…hur många har inte systempåse till sin matlåda?! Var och varannan på mitt jobb…kanske borde byta jobb :D

 7. Lola says:

  Danne! Men det kanske inte var han som var pappan! Visst de var gifta, men ändå. Hahaaha!

 8. olle says:

  @ Molly och alla andra:

  Om det tyska paret: http://göra_barn.istheshit.net/ Det är sidan som jag läste det på…

 9. CC says:

  Ni SKA vara oroliga. Det här var ingenting mot vad den utbildade personalen (inte biträden som ngn kläckte ur sig) ibland får höra på apoteket.Just för att många människor kanske inte alltid uttrycker sig ”normalt” eller korrekt så måste apotekspersonalen fråga vad det är som personen menar flera gånger.

 10. walle says:

  Och vad hade det med apelsin att göra?

 11. Maja says:

  Jag förstår inte riktigt vad rubriken hade med saken att göra, men grymt kul *asg* xD

 12. CC says:

  Det är inte direkt behagligt att föda ett barn. att trycka in en apelsin är nog inte heller så skönt och shit det same en ipren (värktablett) hjälper nog inte i båda fallen :)

 13. minjis says:

  Frågan var väl relevant, eftersom man (jag fick dock inte veta det förräns efteråt) att man kan ta alvedon för att lindra förvärkarna. Ipren ska man ju inte ta under grav. men mannen kanske ville veta om hon kunde ta det då, så pass sent, eftersom de kasnke hade ipren hemma, o ingen alvedon?

  Herregud, idag ska ju ungen nästan vara född för att man ska få komma till förlossningen. (och inte BB som vissa verkar tro att man föder barn på)

 14. Malla says:

  Nä men det var så här:
  Det var fredag eftermiddag å mannen hade precis varit på systemet som ligger tvärsöver gatan. Så ringde väl frun plötsligt och sa att vattnet gått. Mannen får seriös panik och rusar ut på gatan. Där får han syn på Apoteket och springer in, utan att egentligen tänka. På apoteket var det heller ingen kö denna eftermiddag så han hann aldrig reflektera över vilken fråga han skulle ställa, eller ens om han borde ställa någon fråga till apoteksbiträdet. När han fått svar på att ipren inte var någon idé att föredra, slogs han av det absurda i situationen och sprang istället illa kvickt hem till frun. Jag stod brevid och såg allt hända. Så här tror jag det var.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *