”Först!”-vagnen som aldrig kom först

Saltsjöbanan på väg till Slussen

Tåget består av sex stycken vagnar, varav de fyra första är fyllda till bristningsgränsen, eftersom det är rusningstid. I vagnen längst fram kommer konduktören in och frågar efter biljetterna.
Konduktören: Får jag besvära om biljetten, tack.
Äldre dam: Varför är det så mycket folk i den här vagnen?
Konduktören: Jo, det är så att alla vill vara närmast tunnelbanan, men om du åker i de två sista vagnarna så finns där gott om plats.
Äldre dam: Varför sätter ni inte dom vagnarna först, om de nu finns så gott om plats i dom?

Cred: Patrik Ohlsson

56 thoughts on “”Först!”-vagnen som aldrig kom först

 1. Bob says:

  Man måste ju bara älska gamla gaggiga människor som inte har en aning om vad dom dillar om. R.E.S.P.E.C.T

 2. That Canadian woman says:

  Ugglodjur, ibland är det även så att man måste ta sig från pendeln till en buss för att komma vidare till sin slutdestination. Bussen har naturligtvis färre sittplatser än tåget, varför alla som stiger av tåget inte nödvändigtvis får plats på bussen (än mindre får sittplats). Då kan det vara bra med några sekunders försprång, och det får man genom att sitta närmast bussen, d v s uppgången till bussen. Så du har rätt, det är ett storstadsfenomen, och har man ingen tid att passa, och inte bryr sig om att man måste vänta en halvtimme till nästa buss, då kan man lungt sitta kvar längts bak i tåget och ta all den tid man vill. Eller också kan man leka riktigt cool stockholmare (sitta absolut längst bak och sedan knuffa sig fram bland alla som inte gjort det, tills man kommer FÖRST på bussen!). ;-)

 3. GurkeBurke says:

  För att det inte fick plats med en lyftkran kanske?

 4. philip says:

  JÄVLA NÖTTER DET FINNS PÅ DENNA JORD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *