Fulla av förakt

Nattbuss, Luleå

Det är fredagkväll och två personer, en tjej ~20 och en kille ~25, går på den sista nattbussen. Både tjejen och killen är berusade även om killen mest ser besvärad ut.

Killen (till tjejen): Jag betalar. Gå och sätt dig innan du ramlar ihop på backen.

Tjejen går och sätter sig. Killen betalar och sätter sig sen bredvid tjejen och suckar. Bussen hinner knappt rulla ut från busstationen innan någon trycker på stoppknappen.

Killen: Vad håller du på med?

Tjejen (sluddrigt): Men… Vi ska ju av här.

Killen: Nej. Det är en bit kvar att åka. Jag säger till.

Killen nickar till busschauffören som en ursäkt medan busschauffören nickar tillbaka och flinar. Resan går vidare men plötsligt trycker någon på stoppknappen igen.

Killen (högt och irriterat): Vad sa jag nyss?

Tjejen: Vi ska ju av här?

Killen: Nej! Jag säger till när vi ska hoppa av. (Han lutar sig tillbaka, suckar högt och mumlar) Fan… Det är ju som att ta hand om en 5-åring.

Resan fortsätter och stoppknappen trycks igen.

Killen (irriterat): Hur många gånger måste jag säga till dig att sluta trycka på stoppknappen där vi inte ska av?

Tjejen (säger argt samtidigt som hon går mot dörrarna): Far åt helvete!

Killen (följer efter tjejen och säger precis när de går av bussen): Detta är sista gången din pojkvän får åka i väg till en annan stad för att kolla på bilar! Du ger mig snart en stroke kvinna lilla!

5 thoughts on “Fulla av förakt

 1. Hanna says:

  Haha, det där var det roligaste jag läst på länge.

 2. joanna says:

  Det här smakar bara illa. 1. Varför tog han hand om henne när hennes kille var bortrest? 2. Att kalla någon ”kvinna lilla”, ”gumman” är bara en vidrig härskarteknik många män använder sig av. Det här är inte humor, det är ett typexempel på kvinnoförtyck.

  1. Emma says:

   Vi vet ju inte vad som har hänt innan dom två gick på bussen, Men låter som att tjejen är väldigt berusad och killen tog hand om henne så inget skulle hända med henne typ däcka i en snödriva eller bli utsatt för våldtäckt? Bor kanske även på samma område? Låter också som att dom två är vänner också och man ställer väl upp för varandra?

   Sen ser jag inte vad ”härskarteknik” och ”kvinnoförtyck” har med saken att göra för killen kallade henne för ”kvinna lilla”. Väldigt berusade människor kan vara jobbiga att ha med och vem har inte tagit hand om jätte berusade vänner förut?

   Ta inte allt på allvar och se humorn i det hela i stället! Tyckte själv det var en rolig ”tjuvlyssning” :)

  2. Erik says:

   Varför ska man inte ta hand om någon som onekligen är för berusad för att ta hand om sig själv? Jag tolkar det som att det är en vän till henne alternativt pojkvännens bror eller nåt. Oavsett vad det är så är det en rolig sekvens att få återberättad.

 3. Hardon Koch says:

  @joanna
  Lilla gumman, slappna av och lev ett skönt liv tillsammans med män!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *