God avsikt, fin utsikt, noll insikt…

Stockholm

Två tonårskillar (~17) står och pratar om djupa ämnen i en lång kö inför ett musikevenemang. Den ena killen ser först drömmande ut men blir allt eftersom mer och mer irriterad på den andra, som verkar tycka att ämnet är töntigt. Den första killen tar ett djupt andetag och säger sedan:

Kille 1: Brorsans kille berättade en sån fin historia igår. Det handlade om en liten pojke som var svårt sjuk och som skrev ett brev till NASA, om att han snart skulle till himlen men att han var rädd för att det var ensamt och otrevligt i det stora mörkret där uppe. Pojken ville veta om någon på NASA som kunde säga hur himlen såg ut. Några veckor senare fick han ett svar som sa att ett gäng astronauter skulle flyga till rymdstationen ISS och att NASA har gett dem i uppdrag att kolla läget. Om pojken väntade med att ”åka till himlen” i ett halvår så skulle han få ett brev från en astronaut och få veta precis hur det såg ut.

Kille 2: Visst, som om NASA skulle göra nåt sånt…

Kille 1: Men lyssna nu… NASA höll löftet och skickade ett brev undertecknat av en astronaut ett halvår senare. Där stod det att himlen var vacker, att utsikten över jorden var fantastisk och att det verkligen inte ensamt. Det fanns ju en bemannad rymdstation där uppe. En månad senare fick NASA ett nytt brev från pojkens mamma, som skrev att pojken hade kämpat och levt flera månader längre än vad läkarna trodde var möjligt, för han ville inte dö innan han fick sitt svar. När svaret hade kommit blev pojken helt lugn och avslappnad, och dagen efter dog han. Fatta så mäktig ens nyfikenhet och ens drömmar kan vara!

Kille 2: Äh…

Kille 1: Vad?

Kille 2: Men som att NASA skulle skicka upp astronauter i rymden bara för att hålla ett sjukt barn vid liv i ett halvår extra, det fattar du väl att de aldrig skulle göra?

Kille 1 suckar djupt och blir tyst…

Cred: Goth-cha!

9 thoughts on “God avsikt, fin utsikt, noll insikt…

 1. Andreas says:

  Tjuvlyssnaren reserverar sig för att formuleringarna kan ha varit annorlunda, men skriver att dialogen är återgiven så gott som tjuvlyssnaren har kunnat.

  Redaktionen vill också påpeka att historien förmodligen är rent påhitt, alternativt en variant av någon gammal vandringssägen. Om någon hittar källan till historien, så tipsa oss gärna!

  1. Felix says:

   Det var min kompis och min fältbiolog ledare som pratade!!

 2. Zorkel says:

  Om inget annat är det en vacker historia.

 3. sandra says:

  Hahahaha vilket pulver!

 4. Micke says:

  Snacka om kastad =)

 5. Heltsonika says:

  Så NASA tog alltså livet av pojken genom att skicka brevet?

 6. Emma-Karin says:

  Även om det säkert bara är en vandringssägen, så skickar NASA faktiskt upp folk till ISS jämt och ständigt (nåja, ganska ofta), så kille 2:s argument stämmer inte riktigt…
  Kille 1 måste i historien (även om han inte fattar det själv) mena att astronauterna fick i sidouppdrag att skriva detta brev till den lille killen? Aja, fin historia iaf. :)

 7. joakim says:

  nasa har inte kapasetet att sända upp astronauter i rymden sen dom lade ner rymdfärja efter en serier olyckor som kulminerade i kolombeas krass så alla astronauter som ska till iss skyts upp från Ryssland.

 8. Joakim says:

  NASA sänder ej upp astronauter för dom har ökat ner rymdfärje programed alla som ska tiil iss åker från Ryssland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *