”Guten tag, Axtstiel!”

Tunnelbana mot Hässelby strand

En tant ~80 sitter ner och helt plötsligt kommer en gubbe ~80 och börjar prata med henne om hur allt var bättre förr och hur mycket problem det är i världen.
Tanten: Men vi ska vara glada över att vi inte har krig i alla fall!
Gubben: Jo, men det är mycket som ligger under ytan!
Tanten: Som vadå?
Gubben: Jo, de där jävla invandrarna som våldtar våra flickor!
Tanten: Ursäkta, vad sa du?
Gubben: Jo, jag sa att vi tar in så många jävla invandrare som våldtar våra flickor!
Tanten: Mona Sahlin?
Gubben (efter lite betänketid): Ja…var kommer du ifrån?
Tanten: Östermalmstorg!
Gubben: Från Tyskland?! Ja, i och för sig så hördes det på din dialekt…

Cred: David (som var tvungen att gå av)

89 thoughts on “”Guten tag, Axtstiel!”

 1. Tord says:

  Istället för ”Snillen spekulerar” = ”Senila kommunicerar”

 2. Olle says:

  #47 Damon så ett enda enskilt fall förstör tesen att invandrare är kraftigt överrepresenterade vid denna typen av brott? Varför kan du inte ens ta dig tid att läsa BRÅs rapport om invandrares överrepresentation inom olika typer av brottskategorier? Mycket utförlig och bra.

 3. Mixed says:

  Korvkiosk täckte i princip det mesta av mina åsikter gällande rasism, men jag vill bara lägga till att man inte kan klumpa ihop alla invandrare och mena att de alla har samma kvinnosyn. Alla är olika. Ofta är det bara några få som dock hörs och syns en hel del och därför gör intryck av att alla från deras folkgrupp har ruttna åsikter.

  Gubben var inte söt någonstans. De som var söta är däremot de gamlingar på ett ålderdomshem jag som grundskoleelev fick vara med att lussa för. Vi hade en svart Lucia och en tredjedel av oss såg utländska ut. Min lärare varnade tjejen som var Lucia innan att någon pensionär skulle säga något, men det hände faktiskt ingenting. Gamlingarna var jättesöta och klappade händerna i takt med musiken och sjöng med. Sedan sa de att vi var så fina. :)

 4. howdy says:

  socio ekonomiska anledningar, religiösa och kulturella skillnader, dålig integrering och sämre utbildning/möjligheter till utbildning. När ska folk börja erkänna att ett rån är ett rån, en våldtäckt är en våldtäckt och ett mord är ett mord. Invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken och det är inte på något sätt acceptabelt.

 5. ikapika says:

  Hade inte en hel del problem med invandrarna försvunnit om inte regeringen bestämt sig för att sätta alla på samma ställe?
  När man åker till fjällen och träffar på invandrare där så är dom trevliga och pratar bra svenska, men åker man till södertälje så är risken ganska hög att man blir kallad svennehora istället…

 6. C-d af And says:

  Laura nr48: Indirekt.

 7. Magnus says:

  Frida, Peter m.fl. det är eran syn på invandrare som är farliga inte invandrare.

 8. Tord says:

  ”Senila kommunicerar”…..kanske läge för en ny dokusåpa? Filma gamla människor som hör dåligt och är lite småsenila i ett Big Brother-hus.
  Den som har bäst minne röstas ut

 9. Damon says:

  Olle: Läs EXAKT vad jag skriver. Jag svarar på argumentet att det ÄR Invandrare som gruppvåldtar, jag har inte sagt något emot att de är överrepresenterade.

  Jag har läst liknande undersökningar i flera år, enda sen jag började plugga juridik, och jag säger inget emot att invandrare (jag hatar också det begreppet myran) är överrepresenterade. Däremot har det ju sina orsaker som flera har beskrivit. Det har inget med generna i invandrare som folk verkar tro. Skicka ett par tusen svenskar till Pakistan, så ska du nog se att de får det jäkligt svårt i samhället också. Och då blir brott en del av vardagen!

  Men ok, låt oss inte diskutera orsaker, det löser inget. Låt oss diskutera hur vi ska få unga att sluta upp med gruppvåldtäkter. Jag kan lägga ner tid och pengar om någon kan komma med ett bra förslag. Jag tror att vi måste förändra på unga killars kvinnosyn, särskilt hos vissa invandrargrupper.

 10. Phobos says:

  17. Nej det gör vi inte. Invandrare är kraftigt överrepresenterade i våldtäkts statestiken, men bra att du sprider massor av okunskap!
  Sen vet jag inte vad det spelar för roll överhuvudtaget.

 11. Jennifer says:

  Haha, vilken skön tjuvlyssning! ”invarndrarna som våldtar våra flickor” Gubben var ju lite fräck och trångsynt, men på samma gång riktigt gullig.

 12. Mimja says:

  Har läst igenom tjuvlyssningen om och om igen. Fortfarande kan jag inte se hur gubben kan uppfattas som ”söt” eller ”gullig” ÖHT. Karl’n är ju för h*vete rasist. Om sådana åsikter kommer ur munnen på en senildement gammal farbror eller en 20-årig skinnskalle spelar ingen roll. Se det för vad det är.
  Punkt

 13. Johannes says:

  Korvkiosk, läser du kriminologi på nån högskola just nu måntro? känner igen mig, främst ifrån sarneckis bok då

 14. åsa says:

  80-åringar är tyvärr ofta tångsynta

 15. Danne says:

  Gubben har rätt . Rösta Svenskt !!!!!!!!!

 16. fnizz says:

  Problemen uppstår väl när de invandrade inte vill/kan ta till sig de svenska sociala normerna?

  Och att många pensionärer är rasister är inte så konstigt. När man blir gammal blir det lätt så att ens åsikter cementeras en smula. Och eftersom det inte fanns så många invandrare i sverige på fyrtiotalet, så blir många pensionärer väldigt upprörda när det helt plötsligt är ganska mycket invandrare lite överallt. Det är onödigt att bli upprörd tycker jag. Kanske är det inte gulligt, men han har ju inte direkt makten att påverka samhället på nåt sätt med sin åsikt. Eller jo, rösträtten. Men han röstar nog på sossarna som han alltid har gjort. Eller så glömmer han bort valet. Whatever.

 17. Lagerkungen says:

  #58 Damon: Humm, inte många länder som har ett såpass bra socialt skyddsnät vad gäller ekonomi eller omvårdnad som Sverige. Invandrare har rätt till sjukvård, skola omsorg etc etc… Pakistan (eller Irak mfl.)skulle knappast erbjuda ett par tusen invandrade svenskar det…då är det större risk att begå brott i den situationen. Måste man begå brott i Sverige för att man inte får jobb…eller är det av tristess? Man klarar sig även om man är hederlig!

 18. Damon says:

  Lagerkungen: Jag utgår från att du ser ”svensk” ut. Du kommer aldrig att uppleva hur det känns att inte komma in på krogen, att folk inte sätter sig bredvid dig på bussen eller att jobbet går till en annan för att du har ett märkligt efternamn.

  Allt detta har hänt mig, trots att jag talar bättre svenska, är mer allmänbildad och antagligen mer väluppfostrad än medelsvensson. Jag kommer alltid att vara blatte först och Damon i andra hand i mångas ögon. Det är därför jag gärna vill flytta till länder som Spanien eller Italien, inte för att jag hellre vill bo där, utan för att jag känner mig mer hemma där.

  Visst, sociala skyddsnätet är utomordentligt här, men folk som vill ha mer cash än vad Soc. ger, begår brott för att skaffa det. Våldtäkterna präglas av unken kvinnosyn och den kan nog ”tvättas” bort genom att man integreras i samhället och hör andras åsikter än blattarna i ens egen förort. Gud vet hur många gamla polare jag har försökt övertyga att sluta kalla brudar för horor, och på vissa biter det ganska snabbt.

  Men ni ser, ingen vill komma med en lösning. De vill bara peka finger på vem som bär skulden.

  Mimja: Jag håller med att det är skrämmande få i kommentarsfältet som inte reagerar på gubbens människosyn.

 19. Vis av erfarenhet says:

  Hade det visat sig att gubben var bög hade varenda jävel här inne sagt :Åååååhhh vad sött!!!”.

 20. Em says:

  Du är bra som kämpar, Damon :)

 21. Anonymous says:

  #48: nej det är Mona Sahlin som blir våldtagen av invandrare, såsom jag förstår det.

 22. isabelle says:

  Och tack Damon. Varför kan ingen bara förstå när det egentligen är så enkelt?

 23. Buster says:

  Haha, gamlingar är både roliga och jobbiga.

 24. Lagerkungen says:

  Damon: Japp, jag är svensk (ser förvisso inte svensk ut men det är en annan femma)och jag köper resonemanget att gubben är rasist, att invandrare har lite klurigt med att få jobb som motsvarar den utbildningsgrad som de har hemifrån osv. Det jag menade är att man inte kan säga att alla länder tillhandahåller samma förutsättningar som en människa faktiskt har i Sverige… sist men inte minst, fred på jorden! :)

 25. Laura says:

  #72 Anonymous. Aha! Då förstår jag.

 26. pissenisse says:

  Lagerkungen: Sant alla länder tillhandahåller inte samma förutsättningar som Sverige gör, men det är inte det relevanta i denna diskussion, utom huruvida man ger samma förutsättningar åt alla invånare i det aktuella landet oavsett kön, hudfärg, politisk åskådning, eller sexuell läggning.

  Klart som fan att ett relativt rikt land som Sverige kan tillhandahålla bättre ”förutsättningar” eller socialt skyddsnät än tex. Haiti, åt både sina medborgare och åt sina invadrare/flyktingar.

  Vi bör till yttermera visso vara väldigt medvetna om att det inte är de rika västländerna som tar den tyngsta flyktingbördan, utan att det är de fattiga grannländerna som får ta den största smällen vid flyktingkatastrofer.

 27. pissenisse says:

  Eller rättare sagt, det är nog fan i mig flyktingarna som får ta den största smällen.

 28. frida says:

  #29; men vi ska tänka på att det är våldtäkt vi pratar om, så det ekonomiska hör inte hit. Våldtäkt är ett makt och vredesbrott och det utförs lika mycket från svenska män som från utländska.

 29. Louise says:

  Lagerkungen: ”Resonemanget” om att gubben är rasist? Ehh… det är ingen ”tes”, utan hans uttalande är per definition ett rasistiskt uttalande. Det enda postitiva är väl att han förmodligen tar med sig sin människosyn i graven snart. Och tro fan heller inte att han är värsta grymma feministgubben sen, jag tror knappast han har så mycket emot om ”rediga svenska killar, VÅRA killar, har litta skoj med våra flickor…” och om tjejerna sen har korta kjolar på sig får de säkert skylla sig själva också.
  F.ö. tycker jag att kvinnosynen är lika rutten hos ”invandrarkillar” som svenska killar, den tar sig bara olika uttryck tills den kulminerar i våldtäkt.

 30. E says:

  men åååååååååh ALLA: de generationerna som har problem med ”invandrare” och inte vet bättre är borta snart ändå! snart kan man kalla sig svensk och se ut hur som helst, man kommer inte alltid behöva förklara sig vart ifrån man kommer. alltså kommer allt det här rasistiska att försvinna automatiskt. kan inte alla bara sluta klaga på vad ANDRA människor tycker och tänker. speciellt en gubbe som inte direkt kan göra nån skada ändå! gamlingarna vet inte bättre helt enkelt, orka bry sig! skratta åt tjuvlyssningen istället.

 31. Muchacho says:

  När man pratar om invandrare menar man inte personer med västerländskt utseende…

  Det är inte en etnisk tillhörighet som våldtar, utan en människa. Alla tillhör vi samma ras – Homo Sapiens Sapiens…

  Adios!

 32. Oxido says:

  Intressant att folk alltid tar upp att ”invandrare våldtar visst våra flickor” i sådana här lägen. Det är inte direkt så att det är sådant invandrare håller på med på dagarna istället för att kolla på TV. Om man vill se till så att invandrare begår färre brott se till att de utbildas och får jobba, eller ta inte in några. Dvs min åsikt är att man ska ta in flyktingar men också se till så att de kommer in i samhället och inte ghettofieras.
  Undra hur man ska se ut för att bara vackra flickor ska sätta sig bredvid en på bussen, de andra slipper jag gärna :-)
  .
  Damon, För mig är du Damon i första hand.
  :)

 33. Oxido says:

  Vad konstigt det blev ang. de vackra flickorna… menade egentligen att det är rätt skönt att sitta själv när man reser kollektivt. Nåväl…

 34. Mimja says:

  Hur fantastiska är förutsättningarna egentligen i vårt land om man möts av trångsynta människor i stil med vår omtalade ”gubbe”? Skyddsnät hit och skyddnät dit, om attityden mot invandrare är som gubbens skulle jag knappast kalla Sverige ett drömläge. För han är verkligen inte den ende. Blir alldeles spyfärdig var gång jag hör någon uttrycka sig på det viset, och faktiskt kan jag inte låta bli att skämmas över mina s.k. ”landsmän”. Tjuvlyssnat var väl medvetna om den debatt som skulle utbryta när de tog med denna tjuvlyssning, och jag är tacksam för att de publicerade den ändå. Det finns inget som heter ”fel forum” för att diskutera såna här frågor.

  Humpf, önskar att jag kunde svänga mig med ord lika bra som Damon.

 35. Phobic in pharmaceuticals says:

  Jag är så tacksam att vi HAR en pensionsålder fortfarande i detta land.

 36. Oxido says:

  Ni vet väl att 99% av all statistik som tas upp i forum är påhittad?

 37. Emelie says:

  Håller med en 18 åring sydamerikansk tjej som har bott hela livet i sverige och en 57 åring muslimsk man har väl inte så jäkla mycket gemensamt fattar inte att båda kallas invandrare?

 38. agape says:

  #69 Damon

  Amen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *