Han får det att låta så solklart att man blir mörkrädd

Busslinje 28, Hudiksvall

Kille 1 ~18: Fatta om solen skulle slockna, så skulle alla dö.
Kille 2 ~18: Va? Är du dum eller? Det skulle vi inte alls.
Kille 1: Jo, vet du hur jävla kallt det skulle bli eller?
Kille 2 (med allvarlig röst): Ja, jag har väl varit vaken på natten!

Cred: Erik

0 thoughts on “Han får det att låta så solklart att man blir mörkrädd

 1. hockeysemlan (kalle-fan) says:

  Upside Clown fascinerar mig. Hens eventuella ironi är skitsvår att avläsa, men att man kan spela så dum är värt en applåd.

  Drina är ju ett geni i samma klass som the Happymealkid, Jurg och Pissenisse (”din apelsin är så fin.. så rund” är för alltid tjuvlyssnats kultmening number one). Men det har vi vetat på Tjuvlyssnatbloggen sen länge.

 2. Zinnith says:

  Ibland tror jag att världen skulle vara bättre om folk slutade ta sig själva på så himla stort allvar.

 3. Aili says:

  #Drina: Jag har borrat ett rejält hål i den nedsänkta pidestalen. Även slipat och putsat, så ingen risk för stickor. Sytt en dyna så du inte får träsmak. Något mer som önskas? Just ask, I’ll take care of it.

 4. karo says:

  Åh shit… här samlas några av de värsta exemplen ur ”Klubben för inbördes beundran” ser jag. *S* Javisstja, jag har inte hunnit läsa på på internet (bättre än NE säkert!) innan jag kommenterade. Ajaj, illa illa. ;-)

 5. mkkk says:

  Det är ju rätt kul att så många ser det som sin uppgift att förklara hur det ligger till, trots att alla redan vet och ingen bett om en förklaring.
  Drina lär få köra sin grej i en evighet då de som dumförklarar honom aldrig kommer inse vad han gör, hur länge han än fortsätter =)

 6. Drina says:

  #94 sofie: Självklart är jag, Drina, en riktig person. Jag har bara kommit elva år längre i min humoristiska utveckling än dig. Eller så är jag riktigt jävla korkad..

  #101 hockeysemlan (kalle-fan): Tack, jag ska nog hålla mig till blogg i bloggen där folk åtminstone vet vilket kön jag är.

  #103 Aili: Wow, tack! Kan jag få tillgodokvitto på resten av mina krav, kan som vara bra att ha tänkte jag.

  #105 mkkk: Drina måste sluta med detta nu eftersom hon/han/den/det har en konfirmation att närvara på. Ska dock passa på att prata lite med Gud om det där med solen.

 7. maja says:

  HAHAHAA :D hellustigt.

 8. Jess says:

  Vad är ”solen” för något?

 9. Jo. says:

  Haha, jävlar vad ni babblar, detta är tjuvlyssnat i ett nötskal, love you guys! :-)

 10. Aili says:

  #Drina: om du bara talar om var du har dina krav så ska väl kvitton tillgodo inte vara ngt problem att ordna. Jag kan vara rätt övertygande. En gång lyckades jag övertala en telefonförsäljare att jag inte ville ha några strumpor.

 11. Emma says:

  Drina: yeye, vi hajjar det nu… att din humor ligger på låg nivå asså..

 12. sofie says:

  Jag har ALDRIG hävdat att jag vet bäst, jag skrev till och med att jag hade förenklat allt jättemycket (och jag hänvisade till en som hade förklarat bättre). Men det jag faktiskt VET är att Drina har mer fel än jag. Och det har än så länge ingen sagt emot…
  Och alla ni som klagar på besserwisers och dylikt; ni är precis likadana! Alla tycker ju såklart att just DE har rätt, och att alla andra är korkade. Och personer som klagar på besserwisers är precis det, dvs. folk som ska veta bäst och se ner på andra… Det är bara att acceptera om man är dum nog att ge sig in en sådan här diskussion är man lika dum som alla andra.
  Nu orkar iaf inte jag skriva något mer i den här diskussionen, den handlar ju bara om vilka som vet bäst (medveten om att jag kan ha bidragit till det…) och inte om själva saken i sig, dvs. om vi klarar oss utan solen eller ej (EJ :P). Så puss på er och ha det så trevligt med ert fortsatta tjaffsande <3

 13. K. says:

  Alltså. Vad är det med folket som bor i den ”norra delen av Sverge” och deras intelligens?!

 14. jurg_ says:

  här har man varit borta en helg, och vad kommer man hem till? bästa tråden på tio år.
  sofie: jag är nog lite kär i dig. du är den roligaste på tjuvlyssnat sedan sidan startade år 1934.

 15. karo says:

  Psst, Sofie! Drina driver med de som så ivrigt ska demonstrera att de vet nåt som typ alla, utom just de två i tjuvlyssningen, redan vet. ;-)

 16. Aili says:

  #112 Sofie: Ojdå. Här trodde jag att det var tjuvlyssningen vi skulle kommentera. Jag lovar att bättra mig och i fortsättningen hålla mig till att diskutera solen (som ju iaf jag vet heter Drina).
  #Drina: Vad sa guden? Nyfiken!

 17. Jesper says:

  men altså, hallå? när solen slutar lysa så får man väl elda lite

 18. Aili says:

  #117 Jesper: Jag förstår hur du tänker, tyckte också att det var en bra idé tills jag tog på det på ett scienceforum. Där förklarade de för mig att eftersom solen är så långt borta (i typ norrland) är det ingen fara, det tar lång tid innan dess strålar kommer fram. Men elden är så nära att den bränner upp allting på en gång. Inte som solen om massor med år. Deras förklaring var dock _jättelång_ med _massor_ utav siffror och exakta beräkningar, så jag valde korta ner den.

 19. Kissapan says:

  Jag tycker att alla samlas för att kissa på Drina gemensamt. Bara för att visa sin uppskattning liksom.

 20. Aili says:

  #119 Kissapan: Kisa stavas det. Och jag vet, när någon skiner så starkt som Drina är kisa det enda man klarar av.

 21. Mallan says:

  Utan månen så dör vi oxå. Drina – tänk på det! :P

 22. Drina says:

  #116 Aili: Guden sa mest inte nåt. Han skickade bara en blixt i huvudet på mig eftersom jag satte mig och spelade guitar hero på en söndag. Tydligen ska söndagarna ägnas åt att sitta på en hård pall och tänka på Jesus..

  #119 Kissapan: Du är en kissapa! (and you know it)

 23. Aili says:

  #121 Drina: Du fick migrän?
  Men om man sitter på den hårda pallen och spelar låtarna från musikalen Jesus Christ Superstar eller få se nu……………………………………………………………………………………….. tex Have A Talk With God av Steve Wonder (jaaa, okej då, jag har googlat…) på Guitar Hero? Och om de nu inte finns på Guitar Hero, hur svårt kan det va för gud att lägga till dem?

  (Undrar för övrigt om jag ska våga mig på en ny trend och skrika SIST och gå vidare till nya tjuvlyssningar.)

 24. Drina says:

  #122 Aili: Nä jag fick en blixt i huvudet, på riktigt. Guds vrede kan vara oerhörd.

 25. Aili says:

  #122 Drina: Ja, det ska gudarna veta.

 26. Misomu says:

  @Sofie
  Drina var oseriös. Du får inga poäng för att du hade mer rätt än någon som skämtade, sorry.
  När folk kommer med dryga besserwisserkommentarer mot någon som uppenbarligen skämtade är det faktiskt rätt svårt att låta bli att kommentera. Lär dig uppfatta sarkasm så kommer du nog också se det roliga.
  Men det är ju tur att du erkänner att du är lika dum som alla andra *thumbs up*
  Fast det roliga är ju att du faktiskt själv skrev att Drina måste varit oseriös – men ÄNDÅ kom med en förklaring. Hur ska man kunna tolka det som annat än ett behov av att visa hur duktig och smart du är? Tar man för givet att någon skämtar så skrattar man (om det var kul, alltså) och går vidare, alternativt skriver någon kort kommentar om hur kul det var. Man skriver inte ett långt inlägg om hur dum personen är och förklarar hur det ligger till.
  Så länge inte ni som skrivit besserwisserkommentarer också varit oseriösa (boy will my face be red) tror jag att jag och de flesta andra här är lite bättre än er på att uppfatta sarkasm. Så ja, ZOMG GASP JAG ÄR EN BESSERWISSER :O
  Puss på dig med!

 27. Maria says:

  Kan man förvänta sig en annan kommentar från Kille 2? Han åkte med buss nr 28, som går till Iggesund.. Det förklarar ju direkt hans lack of intelligence! :P

 28. Oxido says:

  #1 Chriss: kastrera verkar väl ganska onödigt om man bara inte ska se till att han får barn? Hört talas om sterilisera?
  .
  Om solen skulle ”bara försvinna” skulle vi förutom att det blev kallt studsa omkring i universum, eftersom solen håller oss på plats. Men vem vet, då kanske vi skulle hitta en ny stjärna att snurra runt. och allt löser sig till det bästa :-)

 29. Gröt says:

  #99 Jag hoppas att ingen använder wikipedia som en referens i arbeten över gymnasienivå i alla fall. För denna konversation kan man nog anse att källan duger, då det finns en hel del fackidioter som sitter och ska överträffa varandra i hur korrekt deras beskrivning är. Det går att urskilja genom att titta på antalet googlare, som sitter och skriver i denna sektion.

 30. Carl zone says:

  #129 Gröt:

  En undersökning har visat att wikipedia innehåller färre fel och är tillförlitligare än ”vanliga” uppslagsverk. Bara så du vet.

 31. Mattias C says:

  Detta var onekligen en facinerande diskution. Många förståsigpåare. Hurvida det kommer bli -273.15, -273 eller bara -270 grader kallt om solen slocknar och hur lång tid det tar innan temperaturen stabiliserar sig är väl snarast en fråga av rent akademiskt intresse. Frysa ihjäl lär man väl göra oavsett.

  Och ni som sitter och suckar om ”dagens ungdom” osv, hur gamla är ni? Säker inte mer än något/några år äldre än den tjuvlyssnade…

  Fast kul att se hur så många bli ägda av Drina som är runt 15-16 (hon hade ju en konfirmation att klara av (om hon inte är präst vill säga))

 32. Carl zone says:

  Glömde säga att det är den engelskspråkiga wikipedia som hade undersökts och fått så gott omdöme.

 33. Drina says:

  #131 Mattias C: Eller så var hon gäst på någon annans konfirmation?

  Men tack! Halvt pris på bussen here I come.

 34. Tjuvlyssnaren says:

  #127 Maria
  Det var en Enångrare, förklarar saken ännu mer.

 35. Mattias C says:

  #133 Drina: ok, kollade din blogg och jag hade lite fel beträffande åldern (fast jag är ännu äldre)

  Fast det hade varit kul om alla ”jag tror jag vet allt” blev ägda av en 15åring. Du kan ju testa att försöka åka till ungdomspris på bussen ändå? Jag hade en kompis som gjorde det ända till han var runt 26 (gränsen var 18)

  Till alla viktigpettrar: har ni koll på VARFÖR temperaturen aldrig kan bli lägre än 0K
  (-273,15C)?

 36. Gröt says:

  #130 Vi pratar om källhänvisningar och så skriver du ”en undersökning”. Jag använder själv wikipedia till mycket, men i arbeten efter gymnasienivå, ska man inte göra det. I så fall är det bättre att gå via de källhänvisningar som den informationen är baserad på, vilket kan vara t.ex. empiriska undersökningar.

  Argumentationen får större genomslag med en bättre källa och då vem som helst kan justera informationen i wikipedia, skulle inte jag klassa den som tillförlitlig.

  Angående den undersökning som du hänvisar till så kanske den är statistiskt säkerställd m.m. Eftersom större delen av mina studier består av statistik, så vet jag att statistikern själv kan få fram vilket resultat som helst. Beror både på hur data insamlas, vad som insamlas och hur denna analyseras.

  Sist men inte minst så syftar jag inte på lexikon.

 37. carrrro :D says:

  hahahahahahahahahahah!

 38. Latrodecta says:

  Ääh.. VARFÖR?! Hur blir man så dum? XD

 39. Millan says:

  Hur kan det vara befogat att vara så obildad? Solen är ju inte precis någon lampa som man bara kan släcka..

 40. Jesper says:

  Hahaha fy fan va dum man kan vara

 41. Carro says:

  Men herregud vad korkat !

 42. SL says:

  Hur obildad kan man vara?

 43. SL says:

  Bara en liten detalj, våran sol kommer att bli en röd jätte, så vi kommer då ej dö av kyla, mer utav värme >_> Iaf om vi nu hade levt i några miljarder år till…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *