Han fick inte ponnyn den här gången heller

Linnégatan, Göteborg

En liten flicka ~5 sitter på sin cykel och storgråter. Mamman försöker besvärat att trösta och fortsätta att gå samtidigt.
Mamman: Men lilla gumman, alla människor har en födelsedag, du får nöja dig med det…
En nerstämd kille ~18 går förbi och ser den förtvivlade flickan.
Killen: Så känner jag också…

47 thoughts on “Han fick inte ponnyn den här gången heller

 1. Olle says:

  Han var möjligtvis inte nedstämd?

 2. sheyla says:

  Men, sluta kommentera stavfel…

 3. John F says:

  Seriöst, jag har följt den här bloggen länge nu och jag måste säga att kvaliten på tjuvlyssningar har sjunkit rejält sen ni plockade in Petter som medarbetare. Den här tjuvlyssningen har ingen tvist, den är inte abstarkt eller ens roligt. Är det humoristiska att 18-åringen identifierade sig med den lilla flickan trots att deras bekymmer antagligen hade olika dignitet?

 4. Anna says:

  Olle, jag tror han var deppig.

 5. mogabbe says:

  Haha :) Fantastiskt, jag ær vittne just den hær hændelsen. Fast jag uppfattade inte vad killen sa, så jag fæste ingen uppmærksamhet vid det. Tycker oftast att gråtande barn ær ointressant, så jag gick bara førbi…

  Confirmed by Linné-bo.

 6. Annelie says:

  Vilken söt kille! Honom skulle jag vilja krama om och ge en ponny.

 7. Daniel says:

  Nä, han var dödsmetallare, använde oktavsänkare till och med på humöret.

 8. Kristina says:

  John F: Du förstår inte det fina i kråksången! Det hade varit en underbar tjuvlyssning redan utan killens kommentar, med den blev den fantastiskt underbar! Petter, stå på dej, jag gillar dina tjuvlyssningar!

 9. Annelie says:

  John F: Nu tycker jag att du är ganska orättvis mot Petter. Det är möjligt att kvalitén är sämre till och från, men jag tror knappast att det beror på Petter i så fall. Om det nu inte är så att han sitter och hittar på alla tjuvlyssningar själv, och det tror jag inte;-). JAG tycker i alla fall att Petter skriver de allra vitsigaste och bästa kommentererna! Så det så!

 10. Olle says:

  Jag vet att det är löjligt att anmärka på stavfel, men jag är så uttråkad på jobbet att jag gjorde det ändå.

  Daniel: mkt roligt :)

 11. Memo says:

  Johan F, din prutt, gå en promenad och bli lite soligare!

 12. Bella says:

  John F: Nu är jag så TRÖTT på er! Hur svårt kan det vara att LÄSA texten under rubriken Välkommen till Tjuvlyssnat.se? Det måste för tusan inte vara roligt! Det kan, som det står, vara knäppt eller bara tragiskt ibland också. Få in det i din skalle!

 13. ? says:

  visst jag förstår att ni måste ha reklam.. men mitt i loggan?

 14. calle says:

  john f, det är inte petter som tjuvlyssnar.
  det roliga med tjuvlyssnat som det ser ut idag tycker jag är att medarbetarna sköter olika sorters tjuvlyssningar. (petters är de lite klurigare, och sådana behövs, fortsätt du som du gör petter!)

 15. mata mig says:

  så känner jag med, som båda två…

 16. Tindra says:

  John F: Håller med några föregående skribenter. Sluta klaga på Petter, klart det finns några tjuvlyssningar du finner onödiga likväl som andra tycker de är bra. Glöm inte att vi alla har olika åsikt om vad som är roligt. Jag tycker den här tjuvlyssningen var bedårande och jag är imponerad över hur ofta det kommer upp nya tjuvlyssningar!

 17. Caroline D says:

  Den var ju lite tragisk. Stackarn.

 18. chibb says:

  hahaha, den var ju skitbra

  Petter är inte alls dålig

  Damon är dock vassast när det kommer till rubrikerna

 19. micaela says:

  Orka klaga, jag tycker bara att det är trevligt att det blir fler tjuvlyssningar, då finns det något som passar alla :)

 20. John F says:

  Men man måste väl få framföra kritik? Jag tyckte inte att jag var gnällig eller osaklig i min kritik, och jag tror att många liksom mig tycker att kvaliten försämrats sedan Damon och Gloria klev tillbaka. Lite tråkigt att bli flejmad bara för att man uttrycker sin åsikt..

 21. Klas-Kristian says:

  Stavfel (små eller stora) gör alltid en text sämre.

  Jag håller inte med John F i sak, tycker det finns många tjuvlyssningar som är sämre än den här, men låt killen tycka vad han vill.

 22. Klas-Kristian says:

  Det är jag igen.

  Jag fattar förresten inte riktigt poängen med att tjuvlyssningar ska kunna vara ”tragiska”.

  En tragisk tjuvlyssning, enligt min uppfattning av vad ”tragisk” innebär, skulle kunna se ut så här:

  Man 1 (~35): Varför svarar du inte i telefon när jag ringer? Har ju försökt hela dagen!
  Man 2 (~35): Min fru dog igår.

  Tragiskt? Absolut. Kul? Inte det minsta. Skulle det platsa på den här sidan? Förhoppningsvis inte.

  Om det som avses i inledningstexten är ”tragikomiskt” förstår jag dock vad som avses. Dock är väl hela grejen med den här sajten att man ska skratta åt dess innehåll – med andra ord att det åtminstone ska vara teoretiskt möjligt att tycka att det som står på den är roligt?

 23. Lexie says:

  Naww at kille ~18… I övrigt blir jag också trött på alla besserwissers och klagare. Gå ut och lek och bli glada!

 24. Jocke says:

  Jag håller med John F.

  Visst, en tjuvlyssning behöver inte alltid vara något som man skrattar jättemkt åt, utan kanske något man kan tänka till lite på eller vad som helst.

  Men den här hittar jag inget värde i. Vad är det för speciellt med den?

  Den är ju lika intressant som en dialog mellan en kassaarbetare och en kund.

 25. Misomu says:

  Rubriken räddade den här tjuvlyssningen. Stackarn, hade jag haft råd och vetat vem han var så hade han fått en ponny av mig! :’o

 26. Cal says:

  John F – Jag håller med dig i att denna blogg försämrats under den senaste tiden. Kanske beror det på att det personliga har försvunnit. Man blev liksom van med Damon och Gloria, som då personifierat bloggen. När då dessa kliver åt sidan försvinner en stor del av helheten. Kanske ligger en del av förklaringen här. Självklart behöver inte en tjuvlyssning vara rolig, men något bör den ”ge” för att vara värd att publicera. Tycker lite av det har försvunnit, men lycka till Jennie och Petter, det är inte ett lätt jobb, framför allt inte när man får lite ris…

 27. Jnx says:

  Bella: Den här ser jag varken något roligt, tragiskt eller knäppt i. Får faktiskt hålla med John F om att det har blivit sämre med kvaliteten. Har inte själv lagt märke till någon koppling till vem som postar dock.

  Är ju inget fel i att han yttrar sig, det ger ju de som postar tjuvlyssningarna en chans att förbättra sig. Annars blir det ju bara att en massa människor slutar besöka sidan för att den håller för låg kvalitet, och de som postar får inte veta varför.

 28. Diana says:

  Eh, Damon är väl kvar?

 29. Amanda says:

  Jag håller med Johan F och framförallt Klas Krisitian. Ja okej, det står att tjuvlyssnat kan vara tragiskt men vad är meningen med det? Jag tror knappast jag är ensam om att gå in på den här sidan för att få mig ett gott skratt. Det är de roliga tjuvlyssningarna man vill läsa, eventuellt de konstiga och kluriga också men tragiska har inget med saken att göra.

 30. Johan says:

  Alla ”haters” därute borde gömma sig. Läs tjuvlyssningen, välj om du vill skratta eller gå vidare. Det enda du förlorat är några sekunder av ditt liv. Jag garanterar att det tog längre tid att skriva en negativ kommentar…

  För övrigt tycker jag Petters rubrik är genial. http://www.chrisamiller.com/images/no_pony.jpg

 31. Sorku says:

  Om ni förväntar er att skratta, gå till humorsajten då… Så länge dem har en poäng så räcker det. Allt handlar inte bara om dumma fjortisar som säger fel.

 32. ollan says:

  John F, Cal m fl, ja håller med totalt. har läst kritik mot petter på andra kommentarer med, jag tycker inte petters tjuvlyssningar och/eller rubriker är roliga alls.

  får man inte uttrycka sin kritik tycker jag att den här kommentarfunktionen inte fyller sitt syfte. den är inte bara till för att man ska pika stavfel, skriva ”haha”, ”klockrent” eller liknande.

  och dessutom: om inte den här sidan bättrar sig och blir rolig som den var när den var ny, i så fall tänker jag påannonsera en allmän bojkott av tjuvlyssnat.se.

  så det så!

  ps, jag är inte arg. ds.

 33. mia says:

  Bara en födelsedag? Inte då, jag har haft 27 stycken hittills och räknar med att jag har många kvar ännu.

  Jag tror inte att flickan blev gladare.

 34. Julie says:

  aaaw synd om honom!

 35. Oni no P says:

  Jag digga den :D

 36. Erica says:

  Klas-Kristian:
  Exempel på tragiska tjuvlyssningnar:
  ”Kom ner mormor annars dödar jag dig!”
  ”Så får bara tjejer som känner 50 cent gå.”
  ”Jag tycker att tjejer är nästan lika mycket värda som killar!”

  osv. du hittar alla dessa någonstans på denna sida…

 37. martin says:

  är det verkligen ingen som vet skillnaden mellan nedstämd eller deppig/depression??

  nedstämd kan man vara under någon minut tiklls dagarn..

  depression är en långvarit sådan tex flera månader..
  fattar inte vad folk lär sig i skolorna idag igentligen?
  skolka lär sig många iofs!

  till tropic så var det faktist lite kul, men jag tror killen försökt vara lite rolig emot kvinnan och se det efrån den ljusa sidan..”Always Look on the Bright Side of Life”.

 38. Alexander says:

  Kritik måste få framföras som någon så vist påpekade! Frågan är huruvida den når sitt mål. Har aldrig sett någon av medarbetarna svara på kritik förutom Damon, och det var länge sedan (”fortsättnings-tjuvlyssningen undantagen”). Har Jenny tex någonsin skrivit en kommentar?

 39. Klas-Kristian says:

  Erica: Jag gör fortfarande skillnad på tragisk och tragikomisk. Dödsfall, olyckor etc är tragiska. När någon säger något pinsamt korkat är det tragikomiskt.

 40. Em says:

  Deppig betyder inte att man har depression.

 41. Peter says:

  Flame som vart en flame? haha!

 42. Daniel Giertz says:

  Jag tycker inte att den här är ”rolig, tragisk eller knäpp”, men nog är den lite tänkvärd. Det är klart att man bokstavligt talat bara har en födelsedag per år, men man kan mena ”födelsedag” som att det är ens dag när det går bra för en, eller att folk visar att de tycker om en. Det var kanske det killen menade med att han inte har ”födelsedag” så ofta som han vill.

 43. Mymmeli says:

  Martin #38: Att vara deppig ar inte att ha en depression. En depression kan dessutom vara nagot mer flytande, for vissa manniskor ar det nagot som hela tiden existerar, kanske i bakgrunden, och for vissa drabbas man kanske enbart tva veckor av att livet suger stenhart.

  Och folk, det har ar ju bara for gnalligt. Vad som ar gransen for en tjuvlyssning ar ju anda valdigt olika – det ska vara kul, intressant, konstigt, tankvart, whatever. Nagot som kanske inte hander varje dag. Och det ar inte alltid ett gratande barn foranleder en direkt kommentar fran en deppig kille. Barn som vill ha fler fodelsedagar ar bra.
  Keep up the good work Tjuvlyssnatcrew!

  For ovrigt var ”Jag ska doda dig mormor” enbart laskig och hemsk med en unge som jag hoppas far hjalp. Men det betyder inte att den var dalig, aven om jag tycker det – andra verkar ju gilla den.
  Gnallputtar.

 44. isa says:

  Shit vilken söt kille=)

 45. Mattias Ö says:

  Naaaw =^_^=

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *