Han måste lära sig att släppa på spärrarna

Biljetthallen, Gamla stans tunnelbanestation, Stockholm

En man ~50 går fram till spärrvakten.
Mannen: Hej. Hur kommer man till Skärholmen?
Spärrvakten: Om du tar tåget mot Norsborg, så kommer du hela vägen. Du kan också ta tåget mot Fruängen, men då måste du byta i Liljeholmen.
Mannen: Ska jag gå in här?!
Spärrvakten: Ja… (Kort paus) Det är ungefär som när du ska köpa mjölk på Ica. Du måste gå in i butiken för att köpa din mjölk, annars blir det ju ingen mjölk.
Mannen ser vilsen ut och går vidare.

Cred: Kim Lindh

16 thoughts on “Han måste lära sig att släppa på spärrarna

 1. Karol U. says:

  Det kanske var Birger Jarl som återupstått och inte ens visste vad ICA är för någe.

 2. olle says:

  Härlig spärrvakt :D

 3. Malin says:

  Meh, dryg spärrvakt. Mannen menade väl om han skulle gå in där eller någon annanstans? :)

 4. Andreas says:

  Det finns inga dumma frågor. Endast dumma, men härligt spydiga, svar.

 5. Angry Nerd says:

  Tycker han mjölkade den situationen lite väl mycket, inte konstigt att mannen blev sur.

 6. Danne says:

  Om det är kommentarer som denna som kvalificerar en för att kallas dumdryg stockholmare har jag totalt missuppfattat upprördheten ute i landet, och sällar mig gärna till det huvudstadliga sällskapet. Det finns ju gränser för hur tappad man får vara, även om ens riktnummer börjar med 05-någonting…

 7. Pucko says:

  ”Du kan också ta tåget mot Fruängen, men då måste du byta i Liljeholmen.” Vilket spån. Han kunde lika gärna sagt: ”Du kan också ta tåget mot Hagsätra/Farsta/Skarpnäck, men då måste du byta på Slussen.”

 8. Kakan says:

  Ibland saknar jag dom dryga spärrvakterna.

 9. Sonia says:

  Just vid Gamla stans-tunnelbanestation är det svårt att missa var man ska gå in, speciellt om man står framför spärrarna vilket mannen måste ha varit då han pratade med en spärrvakt. Men det lät ändå lite otrevligt. Jag skulle nog ha hållit minen och bara sagt ”Ja”.

 10. Sonia says:

  Just vid Gamla stans-tunnelbanestation är det svårt att missa var man ska gå in, speciellt om man står framför spärrarna vilket mannen måste ha varit då han pratade med en spärrvakt. Men det lät ändå lite otrevligt. Jag skulle nog ha hållit minen och bara sagt ”Ja”.

 11. Su says:

  @Pucko, men då måste man ösa mer info till resenäre ju! du kan åka mot Hagsätra/Skarpnäck/Farsta men du måste byta i Slussen och där kan du ta tåget mot…. osv. :-(

  Och som spärrexpeditör vill man prata så lite som möjligt med resenärerna så det funkar inte med så mycket info.

 12. Johanna says:

  Vad otrevligt sagt, på vissa tunnelbanor ,i andra länder iaf, så går man ner på olika ställen för att komma till olika linjer.

 13. Staus quo says:

  Om man aldrig har åkt tunnelbana då? Sthlm är ju faktiskt Sveriges enda stad med tunnelbana, vilket betyder att ca 8/9 svenskar inte åker tunnelbana särskilt ofta. Jag tyckte spärrvakten var dryg och gav en dålig förklaring, men roligt var det.

 14. Lidodido says:

  @13 Staus Quo: Precis. Är det första gången man nånsin åker tunnelbana eller så så är det inte så lätt. Han är ju knappast från Stockholm och jag själv skulle lika gärna kunna tro det fanns olika ingångar för olika linjer.

  Har fått frågor inom datavärlden på jobbet som jag ansett varit väldigt korkade, nu kan jag inte komma på nåt exempel men vi hittar på att jag ska hjälpa en kund bifoga en bild i ett mail och ber denne bläddra fram bilden i utforskaren, och så får jag frågan ”Måste jag logga in först?”. I den nivån har jag fått frågor, och då skulle man inte bli poppis om man svarade ”jaa det är ju lite som med tvättstugan, man måste ju öppna maskinen för att kunna stoppa in kläderna” eller nåt sånt onödigt drygt.

 15. Psychoria says:

  Låter som min svämor, har inte köpt en bussbiljett sedan 70-talet och kan appselutt inte åka tåg, för hon blir rädd för biljettautomaterna.

 16. Wormgirl says:

  Haha, kul kille. Fatta hur många dumma frågor han måste få varje dag. Måste vara skönt att få svara lite drygt ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *