Han ville bara replikera med: cider, flingor, cashewnötter

Tunnelbanan mot Skärholmen

En mamma ~25 med son ~3 kommer in i vagnen. Barnet får syn på en färgad man en bit bort, han pekar på mannen och ropar högt.
Barnet: Mjölk, potatis, pepparrötter!
Mamman tittar ut genom fönstret och låtsas inte höra…
Barnet skriker igen, nu ännu högre, och viftar vilt mot den färgade mannen.
Barnet: MJÖLK, POTATIS OCH PEPPARRÖTTER!
Mannen ler mot ungen, reser sig upp och kliver av. Mamman börjar ge sonen en utskällning som heter duga.
Mamman: Det var tredje gången i dag! Nästa gång får du vara hemma med pappa.

107 thoughts on “Han ville bara replikera med: cider, flingor, cashewnötter

 1. dex says:

  Eftersom inget är svart eller vitt, speciellt inte människor är det svårt att svara på en del frågeställningar här. Jag vet inte vad som menas med varifrån en svart person kommer eftersom jag inte vet var er gräns för att kalla något svart går.
  Kommer alla mörkhyade människor från Afrika? Hur mörkhyade? Från ”allra första början”? Som sagts tidigare så finns det teorier som härleder oss alla till samma område ”från allra första början”.
  Att klassa folk som ”african-american” är en osäker metod. Jag har ingen aning om vart folk jag möter har eller anser sig ha sitt ursprung. Det är bara en PK omskrivning, snart kommer den att anses förnedrande den också. Kalla saker för vad de är. Finns inget förnedrande i det, bara moraliska svängningar. Just nu är det PK att vara PK.
  Vad har ”vi” för skuld som motiverar att vi tar efter USA?

 2. olvi says:

  jag reagerade också på ordet färgad – det anses väl allmänt vara ett ganska nedlåtande ord. kanske därför att framförallt vita människor i USA använde ordet coloured under segregationstiden. sedan kom den svarta revolutionen där man bytte ord och använde black istället, typ på samma sätt som gayfolket använder ord som bög och queer idag. att säga färgad är väl därför lite som att säga.. homofil? låter inte riktigt bra även om det inte är absolut fel. framförallt väcker det väl dåliga associationer. fast här i sverige användes väl oftast rätt och slätt ”neger” på den gamla goda tiden?

 3. Zandra says:

  Men herregud varför ens diskutera om det var en neger eller vit det handlade om?!

  SUCK!!!

 4. a says:

  poängen med färgaddebatten är väl lite den att ord ska ha motsatser för att vara jämnlika. svart har motsatsen vit. färgad har motsatsen.. vad? ofärgad?

  #102 bra skrivet. värderingar i ord är väldigt viktigt.

  african-american kan väl funka i usa, men precis som andy påpekar funkar väl den termen inte lika bra i sverige. träffade tillexempel en svart kille häromdagen som just flyttat till sverige från frankrike, där han växt upp. tror nog att han hade blivit förolämpad om jag kallat honom svensk-afrikan.

  förövrigt: lad. du är vansinnigt pretto och dömande.

 5. Corneliaa says:

  Hahaha, det sjungs väl i arla reklamen? :D

 6. HenkTheHunk says:

  HAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAH!!!! Jag gråter!! Så jävla kul :D

 7. Lova says:

  #31:

  ”Gubben i slutet av reklamen är min granne! Jag och sambon kallar honom för ”couscous kaffe knäckebröd”. :D ”

  Jag skrattade extremt länge och extremt högt åt din kommentar. Haha! Tänker min hur ni går runt hemma och pratar om hur Couscous-kaffe-kaffebröd fan får ta och plocka upp bajset efter hunden eller att Couscous-kaffe-knäckebröd minsann borde lära sig att man kanske inte ska ha världens brakarfester på en vardag när alla icke-pensionärer behöver vila upp sig till nästa arbetsdag.

  Nu blev det väldigt långsökt, men O vad rolig hela tjuvlyssningen var rolig överhuvudtaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *