Hem ljuva daghem

Dagis, Göteborg

Dagisfröken ~20: Ja, jag tror att jag åker hem nu.
Flicka ~4: Men… Du är ju redan hemma!

Cred: Muppen

Vinnarrubrik av Djoseph.

Bubblare:
Samtidigt på daghemmet ”Karoshi”: Av Joe Nice
Hon kände sig hemma på jobbet. Av Gnu
”Ja, jag ska bara ta hissen upp till nattis…” Av Elusively

Nästa veckas rubriktävling hittar du här

0 thoughts on “Hem ljuva daghem

 1. HDR-fotografen says:

  När man är gift med jobbet.

 2. Louise says:

  Haha vanlig uppfattning av barn. Kommentar från en unge när jag kom direkt till gympan (sent skift!) och började hjälpa dem att byta om:
  Flicka 4 år ser sig förvirrat omkring och tittar på mig med stoora ögon:
  – Fröken, BOR du här?!

 3. Anahita says:

  ”Du brukar ju jämt ligga och sova i kuddrummet”

 4. M says:

  Dumma barn med dumma kommentarer….Ring Allers veckotidning och fråga om de vill ha reklammaterial på sidan vetja!

 5. M says:

  Såg just vilka som är annonsörer och det förklarar mycket av varför det hela tiden är dumma barn som säger korkade saker….

 6. Rasmus says:

  I Barnen i Bullerbyn bor ju fröken i skolan.

 7. Vänsterhäntas Dag says:

  Jag brukar kura ihop mig i ett bokskåp på natten. Ligger man bara riktigt stilla så går inte larmet.

 8. dmartinsson says:

  Haha hon måste varit borta hahah xD

 9. Michan says:

  Hahaha, barn är bra roliga =)

 10. Lufsen says:

  Förr i tiden var det väldigt vanligt att läraren bodde ”i” skolan. Kanske inte just då i klassrummet men i rummet bredvid eller i en byggnad i anslutning till skolan.

 11. tobys.se - En släng av ADHD och hjärnsläpp says:

  Haha, ja inte konstigt att barnen tror att fröknarna bor där. När jag var liten trodde jag mina dagisfröknar sov i våra sängar som vi använde när vi vilade middag.

  Ibland önskar man att man vore liten, kunde spola tillbaka tiden och återuppleva allt igen. Livet var så enkelt på den tiden ;)

 12. Laura says:

  10 Tobys.se. Nej, jag minns fortfarande väldigt bra hur det var på den tiden. Man nådde inte upp till hyllan där godiset stod i skafferiet.

 13. Sirapsträdet says:

  Nu kommer herr petnoga som jobbar i FÖRSKOLAN och förtydligar att han inte är dagisfröken, han är antingen förskolepedagog, ledare, eller barnskötare. Dagisfröken står det dock inget om i anställningspapper eller utbildning.

  I övrigt, ja barnen tror ofta att man bor på förskolan!

 14. Tord says:

  #11 Lufsen, förr i tiden fanns inte den 4-åriga flickan i denn tjuvlyssning…

 15. pissenisse says:

  pissenisse har vid ett flertal tilfällen sagt att pissenisse ska åka hem när pissenisse menar att han ska till sin arbetsplats.

  Detta uppskattas inte så mycket av pissenissan, när pissenisse ska åka upp till jobbet en helgdag och säger att han ska: ”Åka hem för en kort stund”.

 16. Emily says:

  #16 Sirapsträdet: I mina papper står det restaurangvärdinna, men nog fan var jag en sketen McDonald’sanställd ändå. Dagis är inget negativt ord, sluta ta så jävla illa upp. Löjligt.

 17. Tant Greta i Afrika says:

  Min son, då 3 år gammal stack ner sin lilla hand mellan dagisfrökens bröst och utropade glatt: Mamma, mamma, Susanne har rumpan fram!

 18. hannah says:

  aaw, så sött :’D

  Trodde mina fröknar bodde på dagis när jag var liten… Började ana att det var nått lurt när jag fick reda på att fröken Kerstin hade en dotter och hon bodde då INTE på dagiset

 19. Ms L says:

  Haha..jobbar själv på förskola (eller dagis för er som inte hängt med i utvecklingen de senaste 12 åren) och fick för ett tag sen följande härliga kommentar:

  Pojke 4 år: Fröken, det är lite synd om dig tycker jag..
  Jag: Jaså, varför då?
  Pojke: Du har ju inget jobb!
  Jag: Jo, visst har jag det.
  Pojke: Men..när hinner du jobba då?
  Jag: Hur menar du då?
  Pojke: Jamen, du är alltid här på förskolan ju!

 20. jurg says:

  19 Emily: Äntligen en bra kommentar till alla dagistanter. För att tjata så mycket om att ni är pedagoger verkar ni ganska opedagogiska.
  22: Ms L: Klart ungen sa förskola… men du läxade väl upp honom rejält eftersom han sa fröken? Jävla unge, liksom.

 21. Magdalena says:

  Jag jobbar som lärare på lågstadiet (som det heter igen…) och har flera gånger fått frågan: Fröken, vad jobbar du med?

 22. Muppen says:

  Gissar att jag skrev dagis eftersom det hette dagis då jag gick där för 11-12 år sedan. 0:an som kom efter dagis med före ettan hette förskoleklass då. ;)

 23. Kalle says:

  såååå gulligt

 24. Sirapsträdet says:

  #19 Senast jag kollade i McDonald’s papper så hette kedjan faktiskt McDonald’s, så att vara McDonald’sanställd och förskoleanställd tycker jag är likvärdigt.
  Jag vet att alla som inte förstår vitsen med att kalla förskola för förskola är less på den debatten, som #23, men jag tycker att det är viktigt för att höja jobbets status. Visst, dagis är ett trevligt ord som ger sken av att man tar hand om barn på dagarna. Men jobbet är så mycket mer än så, där utbildning och planering är av stor vikt.
  Går man 3,5 år på högskola för att utbilda sig till förskollärare är det kanske inte kanonkul att få benämningen dagisfröken.

 25. Magdalena says:

  Äh, vilket fjant. Barnen kallar mig fröken, även mina manliga kollegor på skolan kallas fröken. Inte blir vi sura för det. Lärare/fröken vad spelar det för roll? Förresten står att läsa i SAOB att man får säga ”dagis” som kortform/vardagligt tal, däremot heter det förskola formellt.

  Muppen: Förskoleklass heter det fortfarande.

 26. Sirapsträdet says:

  Ja jag ger mig. Jag är både fjant och fröken.

 27. Sirapsträdet says:

  … på ett dagis.

 28. Natta Jones - Mindfuck! says:

  Hehe, så konstigt kändes det för mig när min danslärare skulle åka hem. Jag trode nog att hon bode på dansskolan, fan kvinnan var en rysk robot ju!

 29. Strummerboy says:

  @Sirapsträdet; Ja, det är ett gammalt knep att man ger folk en ny titel isf högre lön, en inbillad högre status, då håller man dom anställda lugna.

 30. Strummerboy says:

  …förövrigt är det lite intressant att inte ens Gatukontoret orkar att ändra trafikskyltarna utanför förskolorna, på många ställen står det fortfarande ”30” följt av tilläggstavlan ”DAGHEM”

 31. Monica says:

  Det heter förskola, och det är en annan verksamhet än daghem då man har en läroplan (liksom skolan har en läroplan).
  Det är 3½ år på universitet för att bli lärare mot yngre åldrar alt. förskollärare, och det är en rätt bra lön (jag tjänar 26000 kr/ mån).
  Jag arbetar på en 1-3 års avdelningen och barnen säger själva förskola – inte för att jag rättar dem utan för att jag använder ordet frekvent. De rättar däremot sina föräldrar vilket är lite roligt. Förstår inte varför media och allmänt vuxna inte kan använda rätt ord för rätt sak – här låter det som att ni ser ner på vårt arbete då ni jämför med McD (som inte kräver utbildninge, själv arbetat 2½ år där, från jag var 15).
  Så strummerboy, tro inte att det handlar om ”bara” status. Lönen är annan eftersom utbildningen är högre. Uttala dig inte om saker du inte vet.

 32. Marina says:

  #33 Strummerboy, det finns många ortsskyltar som inte bytts ut, trots att ortsnamnen ändrades för flera år sedan. Det betyder inte att skyltarna stämmer. Och det heter förskola, det är en annan verksamhet än dagis, det är därför det har bytt namn. Förr fanns det dagis, där man helt enkelt tog hand om barn på dagarna. Nu är det en förskola med läroplan, man skolar barnen.

 33. mackan says:

  underbar flicka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *