0 thoughts on “Hemligheten bakom all stress och sjukskrivning

 1. Sofia says:

  Kul. Men stressar folk verkligen för de har tråkigt?? Är det typ inte tvärtom?

 2. Helena says:

  Hm, aha? Var detta skoj? *fatta inte*

 3. petronella says:

  så himla rolig blogg. Nu har jag ju att göra hela dagen!

 4. Aronson says:

  Jag förstår känslan kan jag meddela. Vi har jättelite att göra på jobbet nu, och det är faktiskt ganska stressande…

 5. Gloria (www.tjuvlyssnat.se) says:

  Helena: Jag håller med, den är inte så haha-rolig. Däremot tyckte jag den var lite intressant. Den fick i alla fall mig att börja fundera lite över varför man stressar, kanske för att man kanske jobbar/är någonstans man inte vill vara eller bör vara och stirrar sig blind på det och får svårt att uppskatta det lilla. Jag tror alltför många (iaf jag) bara accepterar och ”stressar” över allt man ska göra och åstadkomma istället för att börja förändra och förnya. Oroa dig inte, sajten är huvudsakligen till för få sig ett gott skratt, men jag och Damon har ambitionen att ibland, då och då publicera samtal som inte alltid får en att gapskratta men kanske väcker en tanke eller får en att känna igen sig. I välkomsttexten till höger står det ju faktiskt att vi publicerar ”intressanta, roliga och galna” samtal. Sen är ju humor ofta en fråga om tycke och smak. Jaja, det blev lite väl långt inlägg men ha det bra :)

 6. fattar fortfarande inte :-( says:

  Men vad har det tråkiga med stressen att göra?

  ”Jag är stressad. Idag har jag haft lika tråkigt som vanligt.”

  Kan nån förklara?

 7. Nian says:

  *kænner igen mig* Idag ska jag banne mig inte stressa!

  PS. Det skulle vara kanon med en mobiltjænst på den hær sidan.. Nåt ni kan tænka er i framtiden? Vore ju suverænt att få dessa i mobilen.

 8. Kerstin says:

  Jag förstår känslan. Om jag inte vet vad jag ska ta mej för kan jag också bli hyper stressad. Det finns inget mer stressande än att ha idebrist när man vill ha något att göra.

 9. P says:

  Jag tycker den var rolig för att jag har en kompis som är exakt sån där. Alltid stressad av ingen egentlig orsak. Samtidigt är det tänkvärt, varför har stressad och utbränd blivit ”vardagsord”. Går det inflation i de uttrycken?

 10. Jacob says:

  Det e ju askul! Bara det att hon stressar upp sig för att hon har tråkigt (typ för att ha nåt att göra) e ju hur kul som hellst. Och att hon dessutom är fullt medveten om det men gör det ändå är ju bara ännu bättre!

 11. Malin says:

  Men alltså – jag känner faktiskt igen mig där. Men jag kanske är lite knäpp! ;)

  Visserligen kan jag vara stressad när jag har mkt att göra men det är sedan, då det är lugnt jag känner mig riktigt stressad. (ont i magen, orolig osv) Jag är liksom stressad för att jag BRUKAR ha mycket att göra och sedan när jag är ledig oroar jag mig för att inte utnyttja tiden på bästa sätt utan istället tex sitter och slösurfar i några timmar… (som nu ;) ) Är egentligen helsjukt men jag tror att det är rätt vanligt?

 12. M says:

  Jag håller med, det kan vara väldigt stressande att inte ha nåt att göra på jobbet, tex om man _vet_ att man kunde göra så mycket andra nyttiga saker i hemmet, med bilen osv osv, men nej, då sitter man på sin stol på jobbet och är tvungen att göra det pga principen..

 13. P says:

  Malin: Japp, jag vet vad du menar! En konstig blandning av prestationsångest och lathet. Vill gärna göra ett bra jobb….men vill gärna slappa och surfa också :-)

 14. MKp says:

  M; Precis vad jag hade tänkt säga. :-) Och för egen del kan jag bli stressad när det är tråkigt och dött på jobbet för att jag vet att vi två veckor senare kommer att sitta med jobb upp till öronen. Vi kan liksom inte spara de där högarna med jobb tills det blir lugnt och när det är lugnt finns det nästan ingenting att göra… Det jag idag utförde på min sju-timmars arbetsdag hade jag lätt kunnat göra på 45 minuter effektiv tid. :-/

 15. danni says:

  jag förstår inte det konstiga i den här tjuvlyssingen. Såklart det är tråkigt att ha det stressigt på jobbet?

 16. PikeWake says:

  hehe!
  Det var mig hon pratade med, och hon blir verkligen skitstressad av att ha tråkigt på jobbet. Överaktiv varelse det där…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *