Hennes jobb hänger på en trådlös

Elgiganten, Jönköping

En kvinnlig försäljare ~40 står och hjälper en man ~50 med tangentbord till datorn. Mannen tittar på kartongen till tangentbordet.
Mannen: Vad är ”bluetooth” för något?
Kvinnan (med österländsk brytning): Det är en teknik som man använder för att överföra filer och bilder trådlöst och så.
Mannen: Men varför skulle man vilja göra det till ett tangentbord?
Kvinnan: Det är bara en funktion som de har slängt med.

115 thoughts on “Hennes jobb hänger på en trådlös

 1. Wildheart says:

  Kära vänner. Ramlade just av stolen, kippar efter luft…

 2. Lilla Grodan says:

  #55 Storsayster: ”Jag tycker också det är lite småkonstigt att så många reagerar på brytningen, men inte alls lika många när den blonda hårfärgen nämns på andra, mindre intelligenta tjuvlyssningar.” När har de nämnt den blonda hårfärgen? De har inte nämnt något om någons blonda hårfärg under de senaste 100 tjuvlyssningarna. Jag har kollat, och jag kollade inte längre än 100 tillbaka, så det är troligt att de inte nämnt den tidigare heller.

  #59 Wildheart: ”Och ni som är upprörda över att brytningen nämndes: Som vanligt osar det PK.” Och vad är det för fel på att vara politiskt korrekt nu då? Det är politiskt korrekt att säga att man inte ska begå sexuella övergrepp mot barn. Betyder det att det är fel att tycka så? Jag har vissa politiskt inkorrekta åsikter. Jag tycker att homosexualitet är synd, och jag är för fra-lagen. (Kanske något annat också, men det är vad jag kommer på på rak arm.) Jag skulle aldrig drömma om att avfärda en meningsmotståndare med att säga ”Du har fel, för du är politiskt korrekt.”)

 3. Oxido says:

  #99 wilgot: JAG ska ha ALLA leksaker!
  .
  #102 lilla grodan: de har visst nämnt hårfärger tidigare, det är du som är en slappis som bara orkar kolla 100 bakåt.
  Ang PK…
  Felet är att man är pk BARA för att man BORDE det. Dvs man tar en strid mot något endast som en fånig moraltant när det är något som egentligen är en icke-issue. Dessutom om man alltid är 100% pk missar man en massa skämt som egentligen är ofarliga men som GÅR att tolka som något diskriminerande eller så. Jag tolkar WH som att detta är det han reagerar på.

 4. Lilla Grodan says:

  #103 oxido: Även om de kanske har nämnt blondhet omotiverat för, säg 250 tjuvlyssningar sedan, och ingen reagerade, så betyder det inte att det är förbjudet att reagera på detaljer senare.

 5. Wildheart says:

  #102 Nu tror jag att grodan bitvis är ute och cyklar sick-sack. Sexuella övergrepp mot barn…! Blanda inte in sjuklig brottslighet i detta. Nu är jag inte säker på att du riktigt har klart för dig vad politisk korrekthet är. PK har en massa definitioner, bl.a. att man tycker vad som är ”rätt” att tycka (för tillfället) och att man inte har en egen åsikt i rädslan för att tycka ”fel”. Det är den delen av PK jag vänder mig mot. ( egentligen har du svarat lite själv när du nämner homosex och FRA). Och ofta är det media som styr vad som är ”korrekt” att tycka. Jag kan också bekräfta det som Oxido sade om te.x.. ”skämt som är ofarliga”.
  Jag blev irriterad på att det räckte med orden ”österländs brytning” för att folk skulle börja gapa -rasism!

 6. Labolina says:

  Många kommentarer.. Men är det NÅN som lyckats förklara VARFÖR man ska ha bluetooth i ett tangentbord?

 7. Lilla Grodan says:

  #106 Labolina: Ja, 51 0ch 76.

 8. The Dude says:

  #62 Johan:
  Jo, jag är medveten om det. Det är en del av den roliga tjyvlyssningen, ”in case you missed it”.

  Att ens jämföra Sega Mega Drive med Amiga och sedan hävda att ”grafiken är lite bättre på Amiga” är ju redan där totalt IG av inte minst personalen..

  #106 Labolina: Ja, om du inte redan sett tidigare svar: bluetoothen sköter kommunikationen mellan tangentbord och dator, istället för att ha en kabel. ”Trådlös kommunikation” helt enkelt.

 9. Burt says:

  Mitt tangentbord har en sladd. Igår fick jag sladd med bilen. Är min bil ett tangentbord?

 10. VadVetJag says:

  Caroline: Din kommentar i kombination med den här tjuvlyssningen platsar faktiskt på tjuvlyssnat.

  På vilket sätt menar du att kvinnan som jobbade på elgiganten (och som inte hade en aning om vad bluetooth egentligen är) är expert på det tangentbordet? Berätta gärna :)

 11. per . says:

  #17 Caroline: Ni får alltså utbildning för att bli experter
  på det ni säljer?

  Det kan jag säja att det måste vara den mest värdelösa
  utblidning som finns, för experter är ni för det mesta långt ifrån att vara.

  Finns en som är rätt så duktig i kungens kurva men
  i övrigt är det tyvärr dåligt.

 12. Nefs says:

  Österländsk brytning? Österrike, eller?
  Eller menas fotbollslaget Öster?
  Eller var det en kines?

 13. Marco says:

  ”bara något man slängt med”, haha, jovisst… Skulle vilja se hur bra det går att skriva på det där tangentbordet om bluetooth-chippet skulle gå sönder.

 14. Jonas says:

  En mindre sannolik men ej övervägd förklaring är att det är ett trådbundet tangentbord som inte bara ger datorn ett tangentbord utan även BT om det inte redan fanns.

 15. Caroline says:

  #110

  Jo, jag menar helt enkelt det jag sa. Att långt ifrån alla säljare å Elgiganten är som tanten i Jönköping. På Elgiganten har alla en egen avdelning som de jobbar på och lär sig allt om (till skillnad från tex siba onoff som kan lite om allt) Men å andra sidan så har jag inte träffat alla säljare inom vårat företag och jag antar att det finns än jävla massa helgpersonal som inte kan ett dugg. Där jag jobbar är vi ca 25 säljare och åtminsonde 20 är experter på sina områden. Jag är expert på att förklara skillanden mellan garanti och öppet köp. Jag kan lova er att det finns få saker som är så roliga som den konversationen.

  Puss och kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *