Hon hittade omedelbart rätt sätt

Umeå Flygplats

Två vakter ~50 står och gräver igenom en ryggsäck tillhörande en kvinna ~40 vid bagagekontrollen. De plockar upp en passare för sjökort ur ryggsäckan.
Vakt 1: Hm, jaha. Högst 6 cm får dom vara.
Vakt 2: Mm, men fäller man ut den blir den ju längre!
Vakt 1: Ja, fast det gäller nog bara spetsen.
Vakt 2: Det förstås. Undrar om man kan döda någon med den…
Vakt 1: Man kanske kan skada någon om man håller såhär.
Vakt 2: Nej såhär, annars kommer man bara ett par cm in i köttet.
Kvinnan (märkbart irriterad): Ge hit så ska jag visa…

60 thoughts on “Hon hittade omedelbart rätt sätt

 1. Bonno says:

  Joråsåatt: När jag var i Israel drog de ”visiteringsstavar” över alla som gick in, för att kontrollera att ingen hade vapen. Och angående mina grannar, så nej, de får ha vad de vill i sina garderober, sålänge de inte försöker ta in det på ett flygplan eller Åhlens.

  Och ja, varsågod och tänd eld på ett flygplan, bara du inte tar KONTROLL över planet och förvandlar det till en bomb.

  Och, eftersom du var vänlig nog att ge mig ett överlevnadstips, får jag inte bryta trenden! Akta rygg. :-)

 2. Victor says:

  Klart det måste finnas säkerhetskontroller. Kanske hade det gått att stoppa World Trade Center attentatet med bättre säkerhetskontroller?! Det är väl ingen som vill att ett liknande attentat ska upprepas?

 3. JohanJ says:

  ”ge mig så ska jag visa…” hehe

  Visst, reglerna finns till för oss.

  Som när syrran fick lämna kvar en nagelfil när vi skulle flyga Skavsta-Stanstead med RyanAir…
  Johanna Svensson med make Conny Svensson och brodern Johan J. Skulle vi kapa planet kanske? ”Flyg till Paris istället!”

 4. enemix says:

  Jajo, frågan är bara när vi ska börja med säkerhetskontroller på tågen oxå, det har vi ju sett både i spanien och i london att de behövs, det kan stå två stora biffar vid varje dörr och rota igenom folks bagage innan de får gå ombord, och självklart metalldetektorer. För det är väl klart att vi ska offra oss för säkerheten, jag menar, det gör väl inget att det tar en timme att åka en mil sålänge alla blir kollade… yay!

 5. Acha says:

  Något off topic, men istället för att alla ska ta av sig allting, kan man inte bara be alla att lägga sig på bandet och köra igenom den där aparaturen. Skulle spara massor av tid i alla fall =>

 6. Max says:

  För ett par år sedan blev jag stoppad av ett par förundrade säkerhetsvakter, hade nämligen en skiftnyckel, en tång, en gaffel, en sked och en hel drös med mynt. Jag fick förklara att jag hade snabbstädat dagen före och slängt in allt i väskan, minnet är kort men gott.

  Däremot tycker jag det är otroligt töntigt med folk som ska klaga på töntiga saker som vattenflaskor, varför ska det vara så jäkla jobbigt att kasta vattenflaskan och köpa en ny? Jag ser hellre att jag kommer fram än att jag måste överge en eller två saker, säkerhet före ren och skär arrogans tack.

 7. Johan says:

  Många av klagomålen mot säkerhetskontrollen tror jag har att göra med att det känns som ett spel för galleriet.

  Man skulle kunna tänka sig att flygbolagen får sälja lite mer ombord nu när resenärerna inte får ta med sig egen dryck. Skulle det kunna vara en bidragande orsak till reglerna?

 8. Shomp says:

  Haha kul att vakterna tipsar om hur hon kan använda passaren som vapen på bästa sätt, så att om hon nu skulle fått tillbaka den kunnat göra så stor skada som möjligt…

 9. 08 says:

  Haha, vilka sköna kommentarer… =) Skulle lätt pröva nudistflyg om det fanns (eller när det kommer…)! Skön konversation mellan säkerhetsvakterna och kvinnan också – om nu någon minns tjuvlyssningen, verkar vara mest en massa flygplatshistorier här nu. ;-)

 10. Tiny says:

  #3/Frippe,
  Gillar också de där Spöket Laban-besticken. Hoppas att du fick byta med vakten/idioten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *