Hur man gör “snart” till “direkt” på en gång

Cubus, Kista Galleria

En kvinna av något större storlek tittar på kläder precis vid ingången till Cubus. Hennes son ~5 sitter vid provdockorna och ser uttråkad ut.
Sonen: Mamma, kan vi inte gå nuuu.
Mamman: Jag ska bara titta lite till, vänta.
Pojken (suckar och säger sedan högt): Men mamma, det här är ju en affär för smala tjejer!
Mamman rycker till, tar sonen i handen och småspringer därifrån.

0 thoughts on “Hur man gör “snart” till “direkt” på en gång

 1. AnnAhl says:

  Förövrigt behöver de nödvändigtvis inte handla mer eller dyrare mat, snarare tvärt om. Onyttig mat brukar tyvärr vara billigare än nyttig.

 2. Oxido says:

  #46 AnnAhl: Det är inget som är specifikt för tjocka. Det finns många beteenden som är dyra för samhället, likadant finns det många beteenden som är dåliga för miljön vilket är ännu värre på väldigt lång sikt. Nu när du tycker att tjockisar ska ta tag i sin bit antar jag att DU redan sett till att du inte kostar samhället extra och sabbar miljön mer än nödvändigt, eller?
  När det gäller kostnad för samhället så är spriten jävligt kostsam. Du kan ju börja med att försöka få alla att bli nykterister :D

 3. AnnAhl says:

  Man kan ju inte ta på sig all världens problem, så jag har valt att ta på mig rollen som fettobekämpare ;)! Ang min egna livsstil så missbrukar jag varken spriten eller miljön!

 4. Rasmus H says:

  #44 Jurg: Denna feta kosthållning skulle uppskattas för egen del!

 5. Västerbottning says:

  #22:

  En fem-åring kan inte bli ägd…

 6. Wildheart says:

  AnnAhl: Och om den som är före i läkarkön har skadat sig när han/hon joggade? Tröstar det dig

  Jag undrar om inte idrott kostar mera för landstinget än fetma.
  Bara min teori.

 7. AnnAhl says:

  #56 Japp det tröstar mig :)!

 8. Snaris says:

  Undrar hur många kalorier som förbränns på att kommentera? Hjärnan tycks ju ha gått på högvarv på vissa! ;)

 9. woog says:

  tragiskt hur många såna här historier slutar i att personen skäms och springer iväg

  bra förebilder

 10. Badabing says:

  Jag skrev ju att feta inte skall hånas, självklart inte heller behandlas illa pga vikten. Men vissa feta får tvärtom förmåner, som 2 platser på flygplan till priset av en – samtidigt som långa får betala extra för större benutrymme. Rättvist? Man kan knappast påverka hur lång man är (utan kirurgiska ingrepp osv).

  Sedan snacket om att folk tränar som en tok och ändå är fet: antagligen räcker det inte. Har man lättare att lägga på sig får man helt enkelt träna mer, så enkelt är det. Allt handlar om motivation och vilja.

  Kompisen som joggar tre ggr i veckan bör antingen jogga mer, jogga längre, hitta någon annan träningsform, äta sundare osv. Vissa idioter tränar 2-3 ggr i veckan och svullar chips på veckodagar och mängder av skräpmat osv på helgen… klart att de inte blir smalare då.

  Feta får sluta lura sig själva och fråga sig själva om de vill se ut som de gör, om inte är det discplin som gäller. Btw är ursäkten om ”anlag för fetma” bara lame, det är inget skäl till att inte ändra på det. Undantaget de få som är unika fall kan alla bli smala, men de flesta feta är alldeles för lata och veka för frestelser.

  Och ja, jag har ett kroppsfett på 6-7%, är 174 cm lång och väger 73 kg… men det är inte så att jag fått det helt gratis. Precis som andra inte blivit feta helt utan orsak.

 11. Fredrik says:

  #60 Word

  Om man vill unvika att gå upp i vikt bör ens kaloriintag inte vara större än sin kaloriförbrukning. Hurvida man väljer att äta mindre eller motionera mer är upp till personen själv i fråga.

  Att skylla på gener är bara en dålig ursäkt för att inte motionera. Visst finns det undantag, men dessa är som sagt undantag och 95% av alla överviktiga kan nå sin idealvikt om bara viljan är större än begäret…

 12. Oxido says:

  #53 annahl: Det är väldigt imponerande att du tagit på dig att hacka på dem som redan har dålig självkänsla. För vi behöver ju verkligen fler bullies i samhället. Och äter man mycket pga dålig självkänsla så blir det ju verkligen bättre av att någon spinkig typ klagar på ens fetma.
  .
  #58 snaris: hjärnan går ju på socker säger dom, så eftersom jag äter godis kan jag kommentera mycket :-)
  .
  #60 badabing: Fan va skönt, det gäller bara att bestämma sig alltså? De som inte lyckats, vill säkert helt enkelt inte bli smala då. Typ ”Ni som är deprimerade, var inte det!”. Jag kan iofs förstå att livet blir mer behagligt om man har en grymt förenklad bild av det. Men det gör det inte mindre naivt. Men vet du vad jag tror? Eftersom det är en jävla massa som är överviktiga, så kanske det inte är så jävla enkelt? Vad tror du om det? Eller tror du kanske att allt är lätt bara för att du klarade av det? Är då allt du inte klarar jättesvårt, objektivt sett?

 13. Oxido says:

  #56 wildheart: Jag måste ligga bra till då, jag varken sportar eller är överviktig. Men inte bara det, jag köper sprit utan att dricka upp den. Staten måste älska mig :)

 14. Mymmeli says:

  Klart fetma är ett val. Och det är folks medmänskliga skyldighet att respektera myndiga människors val.
  Så kommentaren ”Feta får sluta lura sig själva och fråga sig själva om de vill se ut som de gör, om inte är det discplin som gäller.” bör omformuleras.
  ”Människor oavsett storlek bör fråga sig själva om de vill se ut/leva/må som de gör och sedan göra ett aktivt val av livsriktning”.
  Att påstå att folk lurar sig själva är att omyndigförklara. Feta folk kan vara korkade, liksom intelligensen inte är extrem bland folk i size 0.

  Liksom staten bekostar behandling av rökare, levercirros, idrottsskador, samt det allra mesta man kan råka ut för på en resa i Amazonas så bekostar den även fetmavård. Det är en helt annan diskussion.

  Istället för att dölja sig i XXXXL eller tränga in sig i S så kan man ta sitt blodtryck och puls, stretcha lite, fundera över sin livsinställning och ha bra sex. Det är både nyttigt och trevligt.

 15. Oxido says:

  Fan va skönt att det finns feta människor, de är ju så lätta att hitta när man behöver någon att racka ned på för att man själv har så förbannat dålig självkänsla att man bara kan fixa den genom att trycka ned någon annan.

 16. Cecilia says:

  #38 Erika:Bulimi kallas det.

 17. klas katt says:

  Håller med #1. Väldigt ofta när barnet säger nåt som generar mamman så ”tar hon barnet och springer fort därifrån”. Tror faktiskt att många tjuvlyssnare lägger till detta för att få ”roligare” effekt på samtalet, men det blir bara mer och mer patetiskt.

 18. Emma says:

  Ojdå!
  Jag är faktiskt tjock. Men jag har en sjukdom, och trots att jag tränar 7 ggr i veckan och äter enligt dietisters råd så blir jag inte smalare. Jag äter dessutom medicin 5 ggr om dagen för att det ska hjälpa ämnesomsättning och hela faderullan.
  Det är inte kul när folk är elaka mot en, det hjälper inte när folk frågar om jag är gravid. Jag vet exakt hur mycket jag väger och hur jag ser ut. Folk behöver inte säga det.
  Det är inte alla som är tjocka för att dom är lata, faktiskt. Enligt undersökning är det 10% av Sveriges befolkning som har samma sjukdom som mig och största symptomet är fetma.
  Tänk på det nästa gång, det är inte bara lathet som ligger bakom alltid.

 19. Klara says:

  Men ärligt talat, varför ska alla få ”skylla sig själva” hela tiden? Vissa är tjockisar andra smalisar, så kommer det säkerligen alltid att vara. Om man ska börja dra sådana paralleller kan ju alla rökare, idrottare, tjockisar, smalisar gravida och gamla själva betala för sin egen behandling eller? Jag blir så jävla trött på sånt här, jag ska gå upp i vikt och ta minst två platser på bussen så ni har nån att klaga på. För det är ju det allt verkar handla om, man sitter framför sin dator och dömer. Alla. Hela tiden. För innerst inne är man liiiite lite bättre själv då. Men inte annars uppenbarligen.

 20. Laura says:

  Jag är lite mullig själv men försöker träna bort, och nu när jag hör vad ni kan säga om feta människor blir jag rosenrasande. Vissa människor som är underviktiga, de är inte lika roliga att skämta om. Ni borde se allvarligare på att vissa människor inte kan rå för att de blir mulligare än andra.

 21. Varierande says:

  Wow. Det verkar finnas väldigt mycket förakt mot överviktiga/feta… Jag förstår inte riktigt var det kommer ifrån, men uppenbarligen rör det upp en hel del känslor att människor ser olika ut och har olika livsstilar?

  Jag håller helt och fullt med #43 erka:

  ”Stor i detta fall kan förmodligen betyda allt som är större än pinnsmal.”

  Ja. Om hon är ”av något större storlek” ser hon antagligen ut ungefär som den här donnan: http://www.cockeyed.com/photos/bodies/509-190.shtml (Hon har ett BMI på ca 28, vilket räknas som övervikt. (http://www.who.int/bmi/index.jsp?introPage=intro_3.html))

  #64 Mymmeli har en väldigt bra poäng också. Creds!

 22. Badabing says:

  Känns som att jag trampade på många ömma tår här?

  Känner man att man trivs med sig själv som fet, så visst – go ahead, jag bryr mig inte. Men att däremot vara fet och gnälla om det, alternativt bli upprörda för att folk tittar lite på en och så vidare är så jävla tröttsamt.

  Som jag sade, ett fåtal (det är faktiskt ett fåtal) har diverse sjukdomar som förhindrar dem från att bekämpa fetma. De jag riktar mig till är alla som sitter hemma i TV-soffan, vräker i sig skit och gnäller över att de är feta. Hmm, I wonder why. Antingen skärper ni er och tränar bort fettet, eller så håller ni käften. Simple as that!

 23. Frida says:

  Vad är det här för självgoda människor som kommenterar egentligen?! Ni är ju värre än snorungen, ni borde veta bättre.

 24. Ninni says:

  Kunde det inte ha varit så att pojken, som satt bland provdockorna, trodde att alla kläderna i affären var i den storleken som dockorna har. Den storleken har ju inte ens fotomodeller utan man är ju tvungen att nåla in den minsta storleken för att de ska passa. Mamman kanske inte var så stor att hon inte kunde ha några av kläderna i butiken, för då skulle hon nog inte ha stått och kollat där.

 25. vero says:

  cubus är ju ett bra val om man vill känna sig smal! jag har två storlekar mindre där än jag har på h&m :O
  om ”något större storlek” betyder storlek 46 måste det va skönt att för en gångs skull få komma i 42..

 26. Anki says:

  Äntligen någon som vågar vara ärlig! =D

 27. HairySwede says:

  its not easy being fat. at least thats what Ive heard. Im not fat.

 28. x says:

  Badabing: Och hur många känner du som sitter i tv-soffan, vräker i sig skit och klagar över att de är feta? Seriöst alltså? De enda jag känner som klagar över sin fetma är ganska långt ifrån feta. De jag känner som är feta talar överhuvudtaget inte om sin vikt. Möjligen skänker de ett ironiskt ögonkast till de smala som klagar över sin vikt i samma fikarum.
  Dessutom, vet du, finns det folk som tycker att det är inte bara helt okej, utan snyggt, ja till och med sexigt, att vara kurvig. Att stiga upp ur soffan och släpa sig ut i spåret är väl ganska kontraproduktivt i dessa fall, don’t you agree? Det enda smolket i den glädjebägaren är sådana som du. Visst är det gött att få vara ett smolk, Badabing? Du lever för det, inte sant? Att självgott peka finger till höger och vänster och trumpeta ut dina åsikter om andras livsval? Du tror mig inte, det vet jag, eftersom du vet bäst – men jag tycker genuint synd om dig. Prova att vända den där dömande blicken du har inåt en gång. Se hur du gillar det du hittar där.

 29. Oxido says:

  #73 Badabing: Ja trampa på ömma tår kan man också kalla det när man beter sig som en skitstövel. Först klagar du på alla feta och sedan när du får svar så drar du ned det till alla som i din fördom sitter i tv-soffan och vräker i sig. Ang att gnälla så är det väl något som väldigt många gör oavsett om det gäller saker som skulle gå att ändra på eller ej?
  Nej att klaga på alla feta är bara något man gör för att de är lätta offer. Jag tycker det är värre att ha en nedsättande inställning till folk omkring sig än att ha extra kilon.

 30. Jo. says:

  Heja Oxido! Fast inte bara mot badabing. Jävla dryg inställning mot fetma här.

 31. bajsungen says:

  haha, kommentarerna här var ju nästan intressantare än själva tjuvlyssningen – fast den var iofs betydligt roligare än kommentarerna.

 32. Susanne says:

  ha ha ha, ja det är väl då man skulle vilja stypa barnet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *